Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа

Българката нарече Гутериш "дългогодишен приятел"
Обновена: 6 окт 2016 07:25 | 6 окт 2016 07:21,
127
Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа
Снимка: архив Reuters

5 дни кампания = 5 гласа. Това написа в Twitter българският кандидат за шеф на ООН Кристалина Георгиева малко след като стана ясно, че португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста.

Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста.

Още по темата
Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

"За мен беше чест да участвам в надпреварата. Благодаря на българското правителство за доверието, както и на страните от Източна Европа, които ме подкрепиха", написа още тя в социалната мрежа.

Тя изрази съжаление, че очакването Източна Европа да бъде регионът, излъчил генерален секретар, не е успяо да се реализира. "Антониу Гутериш, дългогодишен приятел и колега, е безспорен победител в надпреварата. Желая му успех с многото предизвикателства, които му предстоят начело на ООН", пише още българката.

Междувременно вестник "Гардиън" определи резултата като удар за Георгиева.

"Бързият край на надпреварата беше особен удар за вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева, която направи късно влизане в борбата за поста. Нейната кандидатура продължи само няколко дни и осем от членовете на Съвета гласуваха против нея, включително две от страните, притежаващи право на вето", пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мр.ъсна лъжкиня! Дойче веле, която е рупорът на страната, стояща зад теб заявиха в прав текст, че си си правила 18-месечна кампания в сянка. Саботирала си Бокова от самото начало и се включи в момента, когато ситуацията изглеждаше патова и се надяваше да напарвиш пробив за сметка на останалите. И въпреки това - девето място от 10 кандидатури. Смешница! Вън заедно с иван кръстев, ди.форматорите и герб
49
1
 
22
 
! Отговори
М.... преди 7 години
ТАЗИ ЖЕНА НЕ СЕ ЛИ СРАМУВА ДА ИЗЛИЗА И ДА ГОВОРИ - ЗА 5 ДНИ 5 УГОВОРЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО -СТИГА СЕ ПРАВИЛА НА ОЩИПАНА ЗАЩОТО КАТО Я ГЛЕДАМЕ КАК СЕ НАТИСКА ДА СЕ СНИМА С РАЗНИ КОИТО СА НА ПОСТОВЕ МОЖЕ И ДА Е ОЩИПАНА -ЗАБИХА НОЖ В ГЪРБА НА БОКОВА КОЯТО ВЪВ ВСИЧКО Е ПО ДОБРА ОТ ГЕОРГИЕВА - БАЩА И ТА БАЩА И НАЛИ НЯМА ДА ИЗБИРАТ БАЩА И А НЕЯ И ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ПОНЯКОГА ИМА И ИЗНЕНАДИ ДОВЕЧЕРА НОВИНАТА МОЖЕ ДА Е ЧЕ БОКОВА СТАНАЛА ПЪРВА
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, след като е след Бокова в класирането, бащицата на нацията ще я пусне ли и в надпреварата за президент?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооооооооооооо, DNES.BG, ОПРАВЕТЕ СИ АНКЕТАТА! Какъв Светльо Витков ви гони.....на него му е отказана регистрация за президент. Не ставайте смешни....А къде е Велизар Енчев в анкетата?...Или тя е поръчкова!
46
0
 
21
 
! Отговори
Къдравта Сю преди 7 години
Много оптимистично - 100 дни - 100 гласа.Айде махайте ни се от главата
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега чакаме тиквата да се маща!
44
2
 
18
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Преди 9.09.1944 по данни на тогавашната полиция е имало около 3000 нелегални комунисти.Да допуснем,че са били двойно.След "сакралната" дата обаче,за една година набъбват докъм 40 000 "активни борци"!По-късно и още.Ха познайте бащата на КриСталинка от кои е бил,въз основа на сегашното и поведение!?Иначе при Бокова е ясно-вехти заклети ***.
43
0
 
35
 
! Отговори
ветеринар преди 7 години
Много неприятна и нагла муцунка.
42
1
 
34
 
! Отговори
Нахалка преди 7 години
Тая ако я чакаме 5 /пет/ години и Бокова стои на едно място, може и да я стигне ... евентуално!!!
41
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е може ли такова нахалство.Българските медии крият но тя дори английски не знаела като хората,за френски пък въобще да не говорим -на въпросите на френски се оплела като пате в кълчища,най добър и е бил руския.На изслушването е била неадекватна,само ръкомахала и показвала устава на ООН.Това във висшата дипломация не помага,това не са чиновниците и от ЕС.Впрочем тя беше назначена като представител на България в ЕС.
40
0
 
27
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 53 Пише се "омаловажава".Иначе съм напълно съгласен-Бокова имаше НЯКАКВИ шансове,създадени със собствени тихи и подмолни усилия,КриСталинка нахълта като слон в стъкларски магазин.Не стават така нещата,малките могат да измъкнат нещо от големите само с много усилия и хитрост!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе са глупости, а си е такал
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече не се връщай в България
37
0
 
6
 
! Отговори
nina преди 7 години
След писаното по-долу - без коментар!
36
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ ЖЕНА СРАМ НЯМА ЛИ?ЗА НЕЯ БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ИНТЕРЕСУВА СЕ САМО ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ПЕРСОНА.ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА ЗА ТАКИВА ***, А ЗА ТЕЗИ, КОИТО Я ИЗДИГНАХА КАКВИТО И ДА СА ОБИДНИ ДУМИ СА СЛАБИ И МАЛКО.
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена нали нашите я предложиха с ясната увереност, че 100% ще е гл.сек.,но май става въпрос за задкулисна сделка, в която тя просто участваше. Никой от ЕС и САЩ не имал илюзията, че тя ще стане гл.сек. А ние както винаги не сме в час с нещата и сме вън от голяма игра. Защото нямаме нито истински политици, нито дипломати.
34
0
 
52
 
! Отговори
Чудно ми е преди 7 години
Как тази нахална,продажна кариеристка има наглостта да се хвали, че е постигнала нещо! Всъщност -да,показа простотия, некомпетентност, и...меко казано,с помощта на БМБ и Митов закопа България!
33
0
 
17
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
е тогава след още 10 дни ще стане жената шеф на ООН, още от сега честито
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едната завършила в Москва, с руско гражданство, другата в - САЩ, с американско. Кое точно им беше българското на тези кандидати, не разбрах?
31
2
 
9
 
! Отговори
друго мнение преди 7 години
и двете, за съжаление, не бяха български кандидатури. едната се сложи сама, а другата я сложиха от някои западни посолства. гласуването в ООН ясно показва, че нас не ни смятат за държава, още по-малко самостоятелна. против едната беше Русия, против другата - САЩ, а британците отхвърлиха и двете. ООН е баланс, а не място за продажници, а въпросът е особено чувствителен на фона на двете големи военни сили, които пращат армии в чужди държави без резолюция на ООН! Грамотните ще разберат.