Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа

Българката нарече Гутериш "дългогодишен приятел"
Обновена: 6 окт 2016 07:25 | 6 окт 2016 07:21,
127
Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа
Снимка: архив Reuters

5 дни кампания = 5 гласа. Това написа в Twitter българският кандидат за шеф на ООН Кристалина Георгиева малко след като стана ясно, че португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста.

Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста.

Още по темата
Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

"За мен беше чест да участвам в надпреварата. Благодаря на българското правителство за доверието, както и на страните от Източна Европа, които ме подкрепиха", написа още тя в социалната мрежа.

Тя изрази съжаление, че очакването Източна Европа да бъде регионът, излъчил генерален секретар, не е успяо да се реализира. "Антониу Гутериш, дългогодишен приятел и колега, е безспорен победител в надпреварата. Желая му успех с многото предизвикателства, които му предстоят начело на ООН", пише още българката.

Междувременно вестник "Гардиън" определи резултата като удар за Георгиева.

"Бързият край на надпреварата беше особен удар за вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева, която направи късно влизане в борбата за поста. Нейната кандидатура продължи само няколко дни и осем от членовете на Съвета гласуваха против нея, включително две от страните, притежаващи право на вето", пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
С тях ще си останеш моме :)
29
24
 
11
 
! Отговори
Друго мнение преди 7 години
основната грешка --номинация на Бокова. Преди номинацията на БГ , нашата тиква бе уведомена ,че Бокова е неизбираема. Но той смятайки се за корифей в световната политика, реши друго. Втората грешка - е плод на егото и амбицията да докаже, че е фактор в света. Сега извода какъв е : ЕДНО ЖАЛКО СЪЩЕСТВО, С МНОГО ЕГО,С МНОГО МАЛЪК ИНТЕЛЕКТ , КОМПЛЕКСИРАНО ОТ ТОВА КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА---ИЗЛОЖИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БЪЛГАРИЯ. А УМНИТЕ и КРАСИВИТЕ--КЪДЕ СА? явно сега не им се плаща, затова няма протести.
28
0
 
43
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
5 дни а? Пък според "Политико" - е водила 18 месеца кампания в сянка! Хем е имала достатъчно време, хем е подливала вода на официалната кандидатка.
27
0
 
55
 
! Отговори
tt преди 7 години
Георгиева така и не разбра, че това е организация за дипломати, а не за икономисти с топли връзки със Сорос.Бокова е дипломат до мозъка на костите си, свободно говори френски, английски, испански и най-вероятно руски (не съм я чувал да говори, но е твърде вероятно след като е завършила в Москва). Изказванията на Георгиева бяха толкова общи, все едно аз говорих. Английският и език не е топ ниво, през цялото време някакви ръкомахания, все едно ще ги бие. Мен ми стана неудобно да я слушам.
26
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 7 години
А ако имаше 365 дни? Щеше да стане Властелин на Земята?
25
0
 
13
 
! Отговори
Браво ма преди 7 години
Безкоз гозпожата балканска индивидка ганьовска скаплена.
24
0
 
43
 
! Отговори
БГ политика преди 7 години
Българското правителство прати човек да пази друг българин да не излезе от казана и да се нареди първи.
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оле, ако беше ревала и мучала с този мутирал глас и с тези празни приказки, като от партийно събрание на БКП, повече хора щеше да уплаши и повече червени картони щеше да има. За 5 дни - само 2 червени картона.
22
0
 
52
 
! Отговори
gtf преди 7 години
то голяма гордост, да съботираш сънародничка ...о забравих ти родина нямаш, нито съвест
21
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотална излагация! )))
20
0
 
60
 
! Отговори
ДВ преди 7 години
Георгиева не се ли срамувахте да злепоставяте Българката Ирина Бокова под германски диктат!
19
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ ЧЕСТНИ ХОРА СА УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ КЛАСИРАНЕТО НА ТАЗИ ГРОЗНА, ПОДЛА И ОТВРАТИТЕЛНА БОХЧА ! ВСЕКИ В КРАЙНА СМЕТКА СИ ПОЛУЧАВА ПОЛАГАЕМОТО ! ДА Й Е ЧЕСТИТО НА СТАЛИНИЦАТА СТАЛИНКА И НЕЙНИТЕ ПОДЪРЖНИЦИ ! ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ ТАКОВА КЛАСИРАНЕ И В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ !
18
0
 
62
 
! Отговори
paranoq преди 7 години
Георгиева може да си приказва каквото ще, както онези от Герб за 17 номер. Никой не цени подлеците. Тя отиде и се опита да измести сънародничката си! Коя държава постъпи по този безумен начин? Само една е способна на това. Тази от рибуната още малко щеше да набие изслушващите я. А английския и бе на каруцар. Срам ме бе да я гледам. Бокова бе на светлинни години в предтсавянето си преди Сталинка. Много неприятна жена е Кристалина. Като слон в стъкларски магазин.
17
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22Повечето хора (включително аз, като умерен) са против Кристалина, не заради това кой я е избрал и кой я е подкрепил, а заради методиката й. Месеци преди това започна да обикаля и да се мъчи да вербува хора да я подкрепят, въпреки че вече имахме официялен кандидат. Хем отричаше в медиите че ще се напреварва, хем го правеше тайно. Когато руснаците разпространиха информация относно действията й, тя ги обвини че лъжат, а само 3 седмици по-късно сама показа кой лъже. За мен тя се компроментира
16
0
 
44
 
! Отговори
mi6osp преди 7 години
На крива ракета космосът и пречи.
15
68
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей! Голяма злоба българска! Щото ако не беше Кристалина със сигурност Бокова щяха да я изберат на ПЪРВО място с неПЪЛНО единодушие! Нещастници.
14
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искала е да каже 5 дни без компромати срещу другият български участник.
13
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Япония за това си правят харакири ! Това показа че ние нямаме правителство което да защитава националните ни интереси , а ближем германски и американски з_адници ((( Ако има достойнство - Кристалина да си купи едно въже и да ходи някъде да се обеси , покрай нея и почти всички политици !
12
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За мен беше чест да участвам в надпреварата."Как не те е срам бе!
11
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста."Сталино, чети и плачи! С мръсните си игрички оставихте най-силната ни кандидатура без подкрепа.