След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!

Срещу 82 000 души се води разследване за пуча
Обновена: 23 окт 2016 12:52 | 23 окт 2016 12:18, Александър Попов
150
След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!
Снимка: Reuters, архив

Над 35 000 души са били арестувани в Турция, а срещу общо 82 000 се водят разследвания, откакто на 15 юли бе направен опит за преврат, съобщи министърът на правосъдието, цитиран от Франс прес.

Общо 26 000 от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза вчера министър Бекир Боздаг в град Афионкарахисар, цитиран днес от турски медии.

Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди.

Турските власти предприеха вълна от чистки, за да отстранят всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията, образованието и други ресори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете в търсачката Al Masdar News Erdogan и ще намерите снимков материал за топлото посрещане на Ердоган в Еквадор и Чили - от викове убиец и престъпник до мощна демонстрация по улиците срещу политиката на финансиране на Джебхат Ан Нусра и Ислямска Държава в Сирия.
53
1
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Турчина (Халк Шир 20 см)Да ми говориш ти за нашето изчезване, при положение, че кюрдите ви минават по раждаемост всяка година?Т.н. роми емигрират в Европа или при вас помамени от вашата пропаганда, че са турци, така че проблемът е ваш, не наш.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Газ та газ. И с газ, и без газ, все си е тая в анадола. И все са същите ходещи мумии като на Първия официалната половинка.
51
5
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
В Турция живеят няколко милиона етнически българи в районите на Одрин, Люлебургас, Смирна и Цариград. Живеят и гърци, много арменци, асирийци, черкеси, чеченци, дегестанци, кюрдите отделно.Турция не е единна държава, затова вият на умряло и заливат с пропаганда, за да си спасят измислената от Великите Сили държава!
50
6
 
10
 
! Отговори
до туркинята преди 7 години
Хората напредват , ама турците НЕ СА хора
49
3
 
8
 
! Отговори
Аниним преди 7 години
Не му обръщайте внимание на турчина та той вече в с промит мозък от толкова пропаганда.То в Турция пропагандата е държавна политика.Скоро ако се появи и официално министерството на пропагандата няма да е изненада.А всички знаем в кои държави има такива министерства
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаПиленце, бедно ти е въображението за новата география на турция, като взеки си вземе зрмитезрмитя все още ги мислиш за турски, а пък тя ги е заграбила от всичките си съседи.
47
2
 
7
 
! Отговори
евгени м преди 7 години
Най великото турско откритие е чaлaмбaта
46
3
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Козата е пръв техен домашен любимец.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А обявиха ли козата за свещенно животно в туркя
44
1
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаТо и аз мога да си измисля списък с награди. А когато Джон Атанасов е измислил компютъра ръцете на турците нали знаеш къде са се намирали?
43
9
 
3
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 7 години
До до турчина - много си плитък с акъла и информацията! БОШ имъл заводи в Русия? расмиваш хората.*** в Черкезкой само 150 км от твойта граница и ще видиш къде е завода на БОШ.амсалак си и тъкъв ще си останеш.никой не те кара да купуваш нищо Турско и без това си бай *** без пари гладен жаден
42
1
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
А българия макар и на доста стратегическо място руска газ получава от Гърция. *** народ слаба държава----------България първо получава газ от Русия, конекторът с Гърция още не работи, второ нуждите на България не са големи и на нас не ни трябват Потоци, които гълтат милиарди нахалост.Вие се набутахте да строите тръби по Черно Море, при положение, че иконимиката ви е на кантар от рецесията.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А скоро един Еквадорец зверски се подигра с турция и вековните и "опити"
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми нищо не е за 70 милионна държава. Все едно тука да арестуват 3500 души. Всъщност, доста повече са за арест и без да е имало преврат.
39
2
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция не напредва моето джебелско момче, газът от Азербайджан няма достатъчно обем и количество иначе нищо не пречеше на този проект да се реализира отдвана. Газпром има достатъчно количество газ за Европа, но той никога няма да стигне до там!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
35000 арестувани-*** народ мизерна "държава"
37
4
 
6
 
! Отговори
сетих се преди 7 години
Защо Путин газифицира Турция.Ами защото след това Истанбул ще се казва Владимирск и всичко трябва да е като в Русия.А и защо му е да воюва като може да си купи?То се вижда-вече е купил Ердоганя и като си прекара тръбите и руснаците изкупят имотите от двете страни на Босфора просто ще граничим с Кюрдистан със столица Владимирск.Там ще се говори на руски,а не на турски и тогава ще взема да ида на екскурзия защото турски не говоря и сега е безсмислено да ходя там!
36
1
 
5
 
! Отговори
до туркинята преди 7 години
Ама те е срам да кажеш какво"бачка" дъщеря ти ХАХАХАААААА
35
7
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Винаги ей така ще злобеете от яд и Турция ще напредва. През Турция ще минава Азербайджанска газ към Европа който проект почти е готов евреите също се натискат за преговори през Турция да мине техния газ за Европа и Турския поток вече е подписан. А българия макар и на доста стратегическо място руска газ получава от Гърция. *** народ слаба държава