Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл

В социалните мрежи се шегуват, че се движи на... дърва
24 окт 2016 08:22,
402
Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл
Снимка: Reuters

Димът, който излиза от единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", преминал преди броени дни през Ламанша, бе сравнен с пушека от вече пословичния исландски вулкан Ейяфятлайокутл, спрял авиотрафика в цяла Европа преди няколко години.

Още по темата

В социалните мрежи се напълни с колажи и сравнения, придружени с коментари от рода, че корабът се движи на дърва и препратки към класиката: "Димът на отечеството за нас е сладък и приятен" (Александр Грибоедов, 1795-1829 г. - руски дипломат, поет, драматург и композитор).

В събота самолети на британските ВВС са прелетели ниско над групата руски военни кораби при преминаването й през Ламанша, съобщи в. "Таймс".

Според изданието два изтребителя Торнадо са били изпратени "да демонстрират присъствие" над флотилията, съпровождаща самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Източник от министерството на отбраната посочил, че направените снимки ще позволят да се разгледа какво има на корабите.

Авионосната група на Северния руски флот потегли на 15 октомври от Норвежко море към Северно море на път за Средиземно море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
5
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
До Анонимен 268: Когато нискочели, неграмотни двукраки "ястреби" се опитват да цитират историят, става смешно и жалко.....
235
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Георги 261По време на гражданската Война в Съветска Русия/СССР 1918-1924 Полша заграбва териториите, които след това СССР си връща по договора Рибентроп-Мо ло тов(вероятно СССР е заграбила повече но трябва да се провери). 1922 червените правят поход за да си върнат териториите който е разбит от Поляците и много червено армейци са разстреляни независимо че са пленени - заради това клане се приписва клането в Катин като отмъщение срещу поляците.
234
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 259МиГ-29К(за Индия) и МиГ-29КР(Русия) е самолет на 5 години направен по спешност. В Индийския половината системи са чужди и са монтирани в Индия. Никога не са тествани в комплекс. Примерно ако пуснеш израелската система за РЕБ и тя утрепе/заглуши/разбърка първия канал на електродистанционната система за управление - самолета просто може да се разбие като Ютия. Същите проблеми имаше и със Су-30 преди заради смесеното оборудване - оправиха ги.
233
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Единствената руска тема! Пуснете повече, че такива като "експерта" Боби ще умрат от глад!
232
1
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 254,И още нещо, докато се "възстановяваха" от войната ближейки рани и строейки заводи и язовири бързаха да захранят и Манджурия от капитулиралата Япония. Забележи, че в периода 39-та-45-та Между Япония и СССР цари мир. След бомбардировките в Хирошима и Нагазаки. Япония подписва безусловна капитулация, СССР още 3 седмица напредва с уникални темпове за да заграби колкото може повече.
231
1
 
12
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Аз с такова нещо не мога да мина технически преглед. Германците искат да забраняват ДВГ-тата скоро май ще има еко санкции ми се струва... Да си се хвалят с ПВО то флота им е пълна трагедия.
230
1
 
18
 
! Отговори
ист преди 7 години
Кюмюрът е лош.
229
2
 
15
 
! Отговори
Мужик преди 7 години
Тия яко горят гуми на борда, може и по пътя да са крали кабели от средиземно море и сега да ги горят за да отделят алумина!
228
5
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 254,От целия брътвеж не разбрах едно нещо. Руснаците за жертви ли се опита да представиш цитирайки изсмукани цифри за загубите им или като агресори които не могат да бъдат съдени? Някак и овца и вълк не става. Иначе ми държиш сметка за какво да разсъждавам и за какво не. А сам си противоречиш. Ама то е така , от комунизма се затъпява, доказан факт.
227
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 250Ехх чети бре чети преди да се ИЗЛАГАШТ-50 първа серия влиза в серийно производство 2017. Въз основа на тази версия се прави и версия за експорт/Индия като индийците ще си интегрират техни си системи каквито искатТ-50 втора серия с Истинските ПО-МОЩНИ двигатели които ги чакат още ще полети вероятно 2018 - 2020 масово серийно производство с новия двигателЩе има палубна версия на Т-50 но за следващ Руски самолетоносач(най-малкото им трябват по-големи асансьори от наличните)
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби - Авиокрилото на Индийския е пълно но в годност не достига и 60%. На самолетоносача е пълно с руски гарантийни екипи, които се щурат напред-назад и си скубят останалото по главите им. Даже чувах, че викали и американци. То едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш. Обзалагам се, че Русия няма да продаде повече и един МИГ29К. Борбата в Сирия е за други типове самолети, но пазарът рязко се стесни. Остана един Иран.
225
1
 
9
 
! Отговори
Ушанко преди 7 години
До БобиКупиват защото видяха, че ПАК ФА Т50 е бошлаф работа
224
1
 
12
 
! Отговори
ا&#157 преди 7 години
Тая бръкма, са я карали с крадена нафта или сегментите на буталата ги няма никакви. Още едно доказателство, че Политковская е права. Тя пише в книгата си Путинова Русия, че руската армия няма пари за никакви ремонти. Няма как и да не е вярно като видиш двигателя на флагмана на руската флотилия. Смях в залата.
223
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мобилен руски самовар - "Адмирал Кузнецов" !
222
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Боби,Забрави да кажеш че има и химическо оръжие причиняващи екокатастрофи.
221
17
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 237 и Георги 2351. Кузнецов е ПЪЛНОЦЕНЕН БОЕН КОРАБ ДОРИ БЕЗ ЕДИН САМОЛЕТ НА БОРДА за разлика от всички ХАмерикански, Френски и ВБ самолетоносачи2. Преработените Клас Киев за Индия и Китай носят повече самолети от Кузнецов защото са чисти самолетоносачи. Последните нямат Противолодъчно оръжие, Нямат противокорабни ракети и Индия и Китай си слагат собствени ПВО комплекси на тях(Индия Израелски а Китай техни си)
220
2
 
16
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 242,Продължение:Главните празници в империята на Сталин са били 1 май, 78 ноември.В империята на Хитлер 1 май, 89 ноември.Хитлер е изтребвал хората с милиони. И Сталин с милиони.Хитлер не се е окичвал с ордени, и Сталин не се е окичвал.Къде тогава е разликата?Разликата е във формата на мустаците.
219
0
 
12
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 242,Да ти докажа, че чета, ето ти за чичкото с мустаците малко текст:Хитлер е строял социализъм. И Сталин е строял социализъм.Хитлер е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за извращение.И Сталин е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за отклонение от генералната линия.Хитлер е имал четиригодишен план. Сталин петгодишни.Следва....
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бобиза това купуват 60 Рафал от Францияа можеха да купят Т-50 и да имат най-добрите самолети на света.
217
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският морски флот е като индианските канута пред испанската армада. Това е съотношението калпаци.