Брюксел изследва европейците вредно ли е лятното време

Евродепутатите натискат за отмяна - увеличава стреса и пътните инциденти
27 окт 2016 20:15,
24
Брюксел изследва европейците вредно ли е лятното време
Депресира ли смяната на времето? Снимка: архив, БулФото

Европейската комисия е започнала изследване дали смяната на лятното и зимно часово време има вредни ефекти върху хората и икономиката, което ще приключи през 2017 г.

Това обяви в Европейския парламент днес комисар Тибор Наврачич. Изследването е започнато по искане на Европейския парламент след писмо от 7 депутати, които са на мнение, че промяната на времето трябва да бъде отменена.

ЕС върти часовниците от 70-те години, когато то е въведено в отговор на енергийната криза, за да се пести ток. ЕС има директива за лятното часово време от 1988 г., с която се изравнява времето, в което се превъртат часовниците.

Според евродепутатите обаче смяната на лятното и зимно часово време предизвиква проблеми със здравето на хората в следствие на недоспиване и стрес. Отчита се увеличаване на пътните инциденти и влошаване на оценките на учениците.

Всеки 10-ти получава депресия и се чувства некомфортно от допълнителния стрес, предизвикан от смяната на времето, посочи Гезине Майснер. Германската депутатка цитира анализи на Бундестага, според които това води до увеличаване на приеманите медикаменти. Констатират се загуби в строителството, а също и намаление на млеконадоя от кравите.

Испанската евродепутатка от социалистите Инес Аяла Сендер заяви, че туристите на Балеарските и Канарските острови намаляват със 7% в следствие съркащаването на часовете със слънце следобед, което води до икономически загуби в туризма.

"ЕС и без това не е особено популярен и не бива да причинява допълнителен стрес на хората", заяви Алла Сендер.

По време на дебат в Европейския парламент в Страсбург днес депутатите изнесоха информация, че 73% от германците не искат да си сменят часовниците по два пъти годишно.

Според комисар Наврачич до момента нито една страна членка не е поискала от Европейската комисия отмяна или ревизия на директивата за лятното часово време.

Междувременно стрелките на часовниците в ЕС ще се върнат с час назад - към зимното часово време, тази неделя, 30 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
3
 
! Отговори
AAA преди 7 години
Всеки 10-ти получава депресия и се чувства некомфортно от допълнителния стресай стига глупости ,стрес ,мрес, само първия и втория ден може да има малка разлика. Ако се преместете да живеете в Канада примерно, 6 часа разлика , че умрете ли пфф . никога не съм имал депресия или болести за 1 час ,2 пъти годишно , да не го сменят всеки ден
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано доживеем да отменят тази глупост ,която само създава напрежение и болести .Все някога трябваше да стане.Всичко изкуствено създадено е вредно за човека .
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За брюкселските зелки не е достатъчно да им кажеш НЕ. Трябва да те изследват. Трябва да се похарчат едни пари, да се изпишат купища хартия, и тогава ... зелките ще решат дали пък резултатите от изследването не пречат на някоя друга европейска ценност - безцелното харчене на пари.
15
1
 
17
 
! Отговори
Зико преди 7 години
Да се върнем към астрономическото време сега и стига толкоз тормоз! Някои смятат, че лятното е по-подходящо, защото при зимното още в 5 се стъмва, но през зимата, така или иначе денят е най-къс. А нима е нормално през лятото да се стъмва чак към 22? И в последните 2 седмици сутрин в 7 е съвсем тъмно, защото всъщност си е 6.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, тва е най-важната работа. Браво. Някакъв социалист франкофон ги прави на ваймуни две седмици с договора им с Канада, имигрантите са им хола, безработицата им е 10%, те времето мерят
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Брюксел изследва европейците вредно ли е лятното времеЕвродепутатите натискат за отмяна - увеличава стреса и пътните инциденти."---"Брюксел"-ските зелки да изследват ВРЕДНИ ЛИ СА МИЖАВИТЕ ПЕНСИИ НА ДВА МИЛИОНА НЕМОЩНИ БЪЛГАРСКИ (т.е. европейски) ГРАЖДАНИ!! Дреме им на хората за "час напред - час назад", ГЛАДНИ СИ ЛЯГАТ!!
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ща да го връщам часовника добер си ми е лятот ад се стъмва късно а не в 5 следобед
11
3
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
За мое съжаление това лято аз също се оказа една от жертвите на тази глупост наречена лятно време.Поради заетост не можах да вляза в лятното време което предизвика в моя случай силна нервност клаустрофобия без сънища и като капак перде на дясното око през юли.Пазете си здравето приятели то е единственно богатство което притежава и много лесно загубва човек.Здравето няма цена защото е безценно
10
4
 
15
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Вредно е времето в което живеем, благодарение на Брюксел!
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-голяма тъпотия от смяната на времето - няма! Премахнете тази простотия!
8
6
 
0
 
! Отговори
До 6 Анонимен преди 7 години
Нещо доста си се объркал.Скачай на Гугъл да се образоваш малко - кой го е въвел, кога, в кои държави го има, в кои го е имало, но е премахнато... А бе образовай се!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЕС и без това не е особено популярен и не бива да причинява допълнителен стрес на хората", заяви Алла Сендер.Това ме разсмя.73% от германците били против, но въпреки всичко въртят стрелките.В този "съюз" цари такава демокрация, че никой не смее да си каже, когато една идея му се струва ***.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mnogo yasno che e vredno... ***, da ne sme v 19 vek.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъдат проклети краварите, които измислиха тази шитня! Да си увеличат печалбите, без да се съобразяват с хората. Както сега правят с ГМО продуктите. Които ще бъдат признати за вредни, когато затрият половината свят.Между другото, от въвеждането на лятното часово време, през 1972 година, престъпността и психиатричните проблеми са нараснали с 300%.
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА НЕ Е ОСНОВНО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРОБЛЕМА ЗА ЛЯТНО ВРЕМЕ. ДОБРЕ Е ЧЕ СЕ ПРОМЕНЯ ВРЕМЕТО.
3
3
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако нещо се промени то ще е заради млеконадоя на кравите а не заради хората крайно време е да изметем брюкселските лентяи ЕС в този му вид не е нужен никому.
2
2
 
32
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Не знам дали е вредно, но е адски досадно. По-добре да го махнат.
1
1
 
37
 
! Отговори
da преди 7 години
Аз съм за отмяната на лятното часово време. Нека всичко да си е по астрономическо време,