Дни преди вота в САЩ: Кой ще седне в Овалния кабинет?

Христофор Караджов и проф. Ивайло Дичев пред Bulgaria ON AIR
4 ное 2016 10:44, Анисия Иванова
8
Дни преди вота в САЩ: Кой ще седне в Овалния кабинет?
Снимка: БТА

Предизборната кампания в САЩ, която неотклонно вървеше в полза на Хилари Клинтън, сега не изглежда толкова силна, но все още тя има два пъти по-добри шансове от опонента си Доналд Тръмп. Това заяви журналистът професор Христофор Караджов, който се включи в скайп връзка от Лонг Бийч, Калифорния в предаването "България сутрин".

Само два дни след българския вот американците ще изберат своя държавен глава, а кандидатите Доналд Тръмп и Хилари Клинтън сякаш направиха всичко възможно, за да създадат една нестандартна кампания.

"Очаквам, че Хилари Клинтън ще победи. Последните кампанийни изяви са много активни и от двете страни, но кампанията на Клинтън има превес, защото има повече опит, повече пари и повече хора, които работят на терен с нея", подчерта Караджов.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев културният антрополог проф. Ивайло Дичев каза, че Доналд Тръмп е представил най-голямата империя в света като експлоатирана от Китай, като жертва. По думите му американската кампания се завъртя към неща от типа на отношението към жените там.

"Изместиха се сериозните теми към малко жълтина", заяви той.

"В идеологиите има нещо много важно - Тръмп е протекционист, той се противопоставя на всякакви договори. Той иска да обгради държавата си по някакъв начин с митническа бариера", коментира проф. Дичев пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на появилите се информации, че разликата между двамата кандидат-президенти се стопява изключително бързо, Караджов посочи, че не бива да се вторачваме в процентите на националния вот, които освен че са в рамките на статистическата грешка, не отразяват разликата, която е по щати. "Защото щат по щат тук се избира и електоралната колегия е тази, която накрая определя президент. И там победителят трябва да събере минимум 270 гласа", поясни журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tръмп е бита карта.
5
0
 
1
 
! Отговори
Тра ла ла преди 7 години
Видни носители на експертно мнение...
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в САЩ тече американска версия на Костинброд, за да бъде охулена Хилъри Клинтън.Тръмп ще отреже парите на НАТО, ще свали санкциите срещу голямата *** и следва Бургас наш.
3
4
 
14
 
! Отговори
Рекс преди 7 години
Тръмп президент!!!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло Дичев е професор колкото аз съм космонавт.Това е един от добре познатата ни плеяда"видни"експерти по всичко на американска хранилка.Разбира се както и другите подобни кресльовци той също е комунистическо отроче,обърнало палачинката за една нощ преди 27 години.Скоро май пак ще му се наложи да я обръща,ама тоя път може да падне от тигана.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искам да слушам някаквиизмислени експерти, повтарящикато папагали чужди мисли.