Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!

Санкциите срещу Москва обаче засега нямало как да паднат
27 ное 2016 10:05,
298
Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че според него е невъзможно в близко време да бъдат отменени санкциите срещу Русия, но заяви, че Европейският съюз трябва да се отнася към Русия като към равностоен партньор, без който не може да се гарантира сигурността в Европа, предаде ТАСС.

"Засега не виждам никакви аргументи в подкрепа на незабавна отмяна на санкциите срещу Русия. Но бих искал с Русия да имаме споразумение, което да отива отвъд обичайните рамки. Без Русия е невъзможно да се изгражда (система за) сигурност в Европа, ние трябва да знаем това", каза Юнкер по телевизия "Евронюз".

"И бих искал да разговаряме с Русия на равни начала", заяви той. Юнкер каза, че не е съгласен с президента на САЩ Барак Обама, определящ Русия като "регионална държава".

Подобна оценка е голяма грешка", заяви председателят на ЕК. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо "най- красивите и умните" живеят най-бедно и мизерно в Куба, Венецуела, КНДР, Русия?
147
1
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Яви ли ми се Юнкер- все си го представям по един и същи начин. С неговото прословуто "Бойко, приятелю,......". Дружбата си е дружба-службата си е служба -така гласи една сентенция. За нас тя май не се отнася.... Има и друг вариант -дружбата си е дружба-службата - сиренето е с пари. Случва се така че сиренето за нас винаги струва много пари.... Само едни 40 високопроходими джипа от Камерън ни бяха без пари..... Поне така бе обявено де, но за тях така и дума не се обели след това.... ?!?!
146
1
 
5
 
! Отговори
ти си преди 7 години
До Русия е сила ?Лъжец .....
145
11
 
3
 
! Отговори
Русия е сила ? преди 7 години
"Адмирал Кузнецов" - единствения самолетоносач на Русия беше теглен на буксир през половината свят, танка Армата също го теглиха... :)))Това е смешната армия на Путин :)))
144
9
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
Запада е богат.Щатите са богати.Русия е бедна.Ясно кой е по-умен, работлив и кадърен.И кой се налива целодневно с водка.--българина е по умен не работи гладува младежта кисне по баровете а родителите постяно са в дипресия че децата им стават *** и гейчета
143
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме силата на Русия - Путин се кри 4 дни като му свалиха самолета в Турция.Много силна е русия, ама само на хартията, с която са избърсали мръсната маса...
142
7
 
2
 
! Отговори
Отговорът- преди 7 години
Защо дъщерите на Путин живеят в Швейцария?Дъщерята на Лавров е в САЩ?Синът на *** живее е САЩ. Ами защото не им се живее в руската държава-затвор. Защото искат хубав и свободен живот!
141
1
 
11
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
трябваше тогава да казва че барак греши а не сега когато си отива.разбрахте че тръп не го интересува европа още малко остана вие ще паднете на колене пред русия.ще се радвам путин да не ви прощава-но той ще ви прости.не на равни права а русия е супер държава.скоро време ще премести сащ.а ес сама ще се распада англия си отиде ако спечели мари лю пен в франция и французите ще си идат тогава ес 100% ще се распадне путин не е виновен самите сте виновни със тези санкции народа на ес са против санкиит
140
2
 
10
 
! Отговори
ФАЩ РУСИЯ преди 7 години
Западналите усетиха , че ще ядат руският перец и почнаха да лазят! Банана изведнъж призна Русия , че е с най-силната армия, Трампа и той на коленца.
139
6
 
2
 
! Отговори
Жужи, ти кога? преди 7 години
Жужи да не чака дълго, ами да бяга при аверчето си Фидел Кастирания.
138
7
 
4
 
! Отговори
Ясно е преди 7 години
Запада е богат.Щатите са богати.Русия е бедна.Ясно кой е по-умен, работлив и кадърен.И кой се налива целодневно с водка.
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Брежнев тоя най-добре се целува.Винаги пуска яки езици и се мляска с всички.Типичен евротолераст.
136
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПатриотЛизането на руски *** е върховна проява на патриотизъм.
135
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво би спечелила Русия от разпада на ЕС ?---влияние и диктат на отделните елементи.dividere et impera- това е руският принцип.
134
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса е кога ще дойде акъла на кремлинското жуже. Падането на санкциите ще е индикатора.
133
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не печели Русия, тя винаги е губеща. От 20 години насам поне.Путин и компания може да спечелят, но не и русия.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво би спечелила Русия от разпада на ЕС ?
131
4
 
10
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Почна да им идва акъла на някои от водещите политици в ЕС... Скоро и санкциите ще паднат, а Покраина ще е най - прецакана...
130
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Англия напусна съюза, значи че краят му е близо.
129
2
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
същия този евроурод беше си казал най открито'Никакъв демократичен процес не може да обезсили решения на европейската комисия"ЕС е един тираничен и фашистки съюз и даже не го крият!