Само обединение Русия-САЩ може да прекрати ада в Сирия

Мажд Алгафари: Войните целят да отслабят Европа!
15 дек 2016 14:37, Екип на Bloomberg
20
Само обединение Русия-САЩ може да прекрати ада в Сирия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Войните в Близкия Изток имат една много далечна перспектива и тя е отслабването на Европа. Това обяви арабистът Мажд Алгафари в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, допълвайки, че интерес от това имат САЩ.

Според него единствено ако Русия и САЩ обединят усилията си, ще може да се сложи край на войната в Сирия. По думите му сирийците обичат страната си и над 90% от тях биха се върнали, веднага щом ситуацията там се нормализира. Алгафари обаче изрази очаквания, че това няма да е скоро.

"Много мои близки и познати споделят, че са радостни, че най-накрая имат възможност да напуснат Алепо и, че неведнъж са били жив щит на опозицията. Това е една от причините да са дадени много цивилни жертви", обяви той.

Във връзка с политиката на Европа Алгафари коментира, че е време да се вземе крайно решение кой да получи статут и кой - не. "90% и повече от мигрантите са само афганистанци, които идват по икономически причини", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Русия-САЩ може да прекрати ада в Йемен.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е най заинтересувана от дестабилизация и разпад на ЕС. В Сирия Русия показа известната "руска хуманост". Руснаците много си падат по "освобождението"
7
9
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
В Ливан Гражданската война продължи 15 години , сега са минали само 5 . Тогава СССР и страните от Варшавакси договор бяха на страната на Хафез Асад и бандита Ясер Арафат а Щатите и западна Европа на страната на ХРИСТИЯНИТЕ в Ливан .
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далечната перспектива е т.нар.Велик"Израел"."Сърцераздирателните"призиви от уж 8годишната Бана от Алепо към света писани от враговете на Сирия.."скъпи свят,по-добре е да започне трета световна война отколкото да се оставят Русия и асад да извършватХолокост Алепо" 21stcenturywire/2016/11/29/child-exploitation-who-is-bana-of-aleppo/
5
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има Руски военни бази войната ще си продължава.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но все пак наскоро научихме, че ислямистите в Сирия получават доставки на оръжие произведено в България, откъде мислите, че ИДИЛ получава оръжие, като те нямат собствени фабрики за такова, кои страни в света имат развит военно-промишлен комплекс, всички вече знаят, че САЩ и Европа продават оръжие в близкият изток, сега реват от бежански вълни и тероризъм. Не че защитавам Русия и там е сериозна каша, и алчността, олигархията и егоизма властват.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз си мислех, че само когато запада спре с алчните си простотии и преустанови снабдяването с оръжие на изтока, чак тогава ще спре ада в близкият изток. Дали съм прав?
2
0
 
7
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
що ни го тикат тоз, да му слушсме брътвежите, сякаш е някскъв сирийски гуру. Приятел нс умерените, кои ,тез с отрязаните глави и уши.......
1
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Само когато САЩ бъдат реално застрашени като нация и граници, тогава биха са обединили с когото и да е. В момента това би било под достойнството им. Те са (убедени, че са) изключителни и всемогъщи.