Сирийски бунтовници подпалиха автобуси за евакуация

Автобусите трябваше да евакуират болни и ранени от Фуа и Кефрая
18 дек 2016 18:18,
80

Снимка: Reuters


Няколко автобуса, които трябваше да евакуират болни и ранени хора от сирийските села Фуа и Кефрая, бяха нападнати от бунтовниците и изгорени, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права и държавната телевизия.

Сред нападнатите превозни средства е имало и автобуси на Червения полумесец, съобщава bTV.

Силите на президента Башар Асад призоваха бунтовниците да оставят хората, които искат, да напуснат населените места.

В замяна на подобен ход беше обещана евакуация на бунтовници и цивилни от източната част на Алепо, което вече е под контрола на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мухамад Хасан Ал Сабини - Саудитска Арабия Хамас Фахад Ал Дурси - Саудитска Арабия Амджад Касем Ал Турауи - Йордания Касем Саад Ал Шамри - Саудитска Арабия Айман Касем Ал Тахалаби - Саудитска Арабия Мохемед Ех-Шафини Ел Идриси - Мароко
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фарез Шебаби, известен сирийски парламентарист и шеф на Търговската камара на Алепо, публикува имената на заловените съветници от коалицията на страницата си във Фейсбук на 15 декември (не е ясно на какво се дължи разликата в датите, бел. ред.): Мутаз Каноглу - Турция Дейвид Скот Уайнър - САЩ Давид Шломо Арам - Израел Мухамад Тамини - Катар Мухамад Ахмад Асабиан - Саудитска Арабия Абд-ел-Менам Фахд ал Харидж - Саудитска Арабия Ислам Салам Езахран Ал Хаджлан - Саудитска Арабия Ахмед Бен Науфел Ал Даридж - Саудитска Арабия Мухамад Хасан Ал Сабини - Саудитска Арабия Хамас Фа
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-малко 14 военни съветници от водената от САЩ коалиция са заловени от сирийските специални части в бункер в Алепо, съобщава southfront.org. "Съветът за сигурност (на ООН, бел. ред.) е заседавал в пълна секретност в петък, 16 декември от 17:00 ч. по Гринуич, докато офицери от НАТО са били арестувани тази сутрин от сирийските специални части в бункер в Източно Алепо"
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това означава по-малко бежанци.Не че симпатизирам на тия разбойници ама в случаят затрудняват бежанците да се довлекат в Европа на социална помощ.Между другото защо като чуят за Русия престават да искат да са бежанци.
21
2
 
11
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
и ква стана сега, я да видим госпижа Могерини какво ще ксже за любимците си умерени бунтовници...
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 400 натовски инструктори и офицери са заловени в Алепо. Краварите пускат пяна от устата.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Странно, а кохортата на краварчетата и 60 (!) пуделчета е там от 2011 година! И КАКВО???????????????????????????????????????? Алепо е свободен, ВЪПРЕКИ СТАРАНИЯТА ви и безсилната ви злоба!!!!!!
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирийските бунтовници са Ислямска държава. Ислямска държава се финансира и снабдява с оръжия от САЩ.
17
3
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 29 нЕкъФ си шопАбе дза дник заловените натовски офицерчета в Алепо пак ли са лъжа или днешната демонстрация на умерено брадатите я ходи си пий хапчетата и се скрий някъде.
16
1
 
14
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
ПИТАСЕ КОЙ ПОДКРЕПЯ И ФИНАНСИРА БУНТОВНИЦИТЕ ? ТОЙ Е ВИНОВЕН.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези бандите са хората, които запада щедро финансираше .. запалили автобусите... сега заслужават една "градушка" ...
14
4
 
14
 
! Отговори
А1 преди 7 години
По една от версиите - колона от осем автобуса с бойци и техните семейства от терористическата групировка "Архар аш-Шам", които напуснаха Алепо, беше атакувана от техните съюзници от "Джебхат Фатх аш-Шам", които ги обвиняват в предателство, затова, че са напуснали Алепо.Нападението на колоната от автобуси е било не далеко от Идлиб, за където са и пътували.Не се съобщения за количеството жертви сред пътуващите в автобусите.Паяците в буркана се самоизяждат!Няма лошо!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще палят, затова на война хуманитарни паузи не се правят, като печелиш, биеш до последния или докато не се предадат. основен военен закон нарушиха руснаците
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИРИЙСКИ ТЕРОРИСИ не бунтовници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не ,че нещо но защо в този сайт си траят за демонстрацията на "умерени" брадати с черни байраци днес в Лондон или не е много удобно ,а???
10
1
 
33
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Още малко ще ги потърпят тия мъpши и като ги запукат от три страни (руснаци, иранци и хизбула) нещата много бързо ще приключат.. заедно с чуждестранните им инструктори.
9
2
 
25
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До ЧудоХайде да не преувеличаваме!Заловените агенти в И.Алепо са 14-турчин,американец,израелец,катарец,йорданец,мароканец и останалите-саудитци.Имам и имената,но ме мързи да ги пиша.Е хайде,поне първите трима-Мутаз Каноглу,Дейвид С.Уинър и Давид Шломо Арам.Може да е имало и други, но са избягали.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бунтовници срещу разума и живота, това е така наречената "умерена опозиция", но понеже интересите на тези *** съвпадат до известна степен са интересите на запада, престъпленията им ще бъдат прикривани от "свободната преса". Така беше на времето с нарко бандите които ЦРУ превърна в контра революционери, а след това отново станаха нарко барони. Така беше с муджехедините в Афганистан, които САЩ славеха като борци срещу комунизма, а днес наричат талибани, те и с тия в Сирия е така.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧудоДа ги връщат в родината...в чували.
6
0
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 9 Чудо По-малко като брой ,но факта си е факт само ,че наведените ни медии си траят.