Сирийски бунтовници подпалиха автобуси за евакуация

Автобусите трябваше да евакуират болни и ранени от Фуа и Кефрая
18 дек 2016 18:18,
80

Снимка: Reuters


Няколко автобуса, които трябваше да евакуират болни и ранени хора от сирийските села Фуа и Кефрая, бяха нападнати от бунтовниците и изгорени, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права и държавната телевизия.

Сред нападнатите превозни средства е имало и автобуси на Червения полумесец, съобщава bTV.

Силите на президента Башар Асад призоваха бунтовниците да оставят хората, които искат, да напуснат населените места.

В замяна на подобен ход беше обещана евакуация на бунтовници и цивилни от източната част на Алепо, което вече е под контрола на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
42
 
! Отговори
PD преди 7 години
Всъщност вече писах, че излъганите от пропагандата бойци на опозицията, и техните водачи по места, ги искат мъртви дори и задграничните им приятели, иманипулаторите техни създатели. И тепърва, ще се откриват множество доказателства за свързаността на въоръжената опозиция с държави и правителства извън, както и връзки с преки подчинени на чужди разузнавания. Ще настанат много автомобилни катастрофи за покриване на следите. Само споко, новините сами ще се появят.
4
2
 
58
 
! Отговори
Чудо преди 7 години
Сирииски воени са открили бункер в источната част на Алепо в който са се намирали 130 офицери от Турция,САЩ,Израел и някой западни страни,всички те да задържани и отведени в Руска база.
3
2
 
64
 
! Отговори
Престанете преди 7 години
Продължавате да наричате главорезите "бунтовници"..журналистите имате огромна вина за това как света приема конфликта в Сирия, помогнахте на политиците и капитала да измият кървавите си ръце,на терористите да оправдаят зверствата..те просто са "борци срещу режима на Асад", според вас??? Всеки нормален човек е отвратен от вас,сигурен съм....
2
1
 
74
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Не разбирам до кога драскачите ще наричат бунтовници тази международна шайка от платени убийци имайте поне малко съвест или не би.
1
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са същите, за които Париж угаси айфеловата кулаТова са същите, за които ЕС си изгаси осветлениетоТова са същите, за които български журналисти и политици милно, жално плачатТова са същите, за които феновете на еврошериата маршируват по улиците на ЕвропаТова са тия диваци, за които масмедиите се опитват да ме накарат да плача. А когато покажат истинското си, дивашко, терористично лице, пак руснаците ли са виновни?Осъзнава ли Европа, че подкрепя терористи?