Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия

Откарали го в гора, вързали го гол за дърво край язовир
22 дек 2016 10:00,
210
Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия
Пострадалият Венци Снимка: bTV

Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор посред бял ден край врачанското село Хайредин.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

"Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам: "Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем", спомня си Венцислав. Жертвата си спомня, че са били видимо пияни.

Вместо това биячите – на 24 и 22 години, и двамата от Хайредин, подкарали таксито и продължили с мъченията. Опитали се да хвърлят шофьора в близкия язовир, но той бил замръзнал. Накрая го зарязали в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и така му спасил живота.

"Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка", коментира пред bTV началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Двамата побойници са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви.

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир.

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци - Манастирище, се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
битият бит... преди 7 години
е, извинили се близките, въпросът е закрит.
17
4
 
30
 
! Отговори
1111 преди 7 години
Защо не пишете, че побойниците са от по-тъмните?Защо ги криете?
16
0
 
25
 
! Отговори
Българка преди 7 години
В затвора и да не излизат от там
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tuk nyma demokraziya, a umishleno se susdava ANARHIYA.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямат ли фейсбук или нещо подобно тези бабаити?
13
0
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Нали знаете кое е най жестокото животно на земята?да това са хората....
12
0
 
32
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Не ги съдете, няма смисъл, само хабите парите на данъкоплатците, вместо това ги раздайте за премии в съдебната система! А убавците, да си спретнат коледен купон с Масларова и Бисеров! Наздраве!
11
0
 
48
 
! Отговори
справедливост преди 7 години
Бъчварова , Цацаров , вие сте на ход ! Действайте !
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъдат заловени от бежанци! Примерно, а ти що се интересуваш, искаш да участваш ли? Ах ти извратено човече....
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Че то си е логично! С тези наши "политици" и народа ще изперка и бежанци ще се напълни! Едното не изключва другото, а само го потвърждава! При ИСТИНСКИ, НОРМАЛНИ политици нито народа ще откачи, нито пиле ще прехвръкне нелегално през границата!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
1
 
62
 
! Отговори
user преди 7 години
ако се беше случило в София, таксиметровите шофьори щяха да скочат, а за това момче изобщо не ги интересува. Срам и позор
7
0
 
82
 
! Отговори
Потресена преди 7 години
До кога ще се разхождат на свобода потенциални убийци??? Единият заплашил с нож полицай ,но видиш ли разминало му се. Другият и той бияч,насилник, но на свобода!!!! Това е нашата жалка държава няма правосъдие!!! За цигара марихуаната или някоя черта *** хората биват усъждани,а за побой,заплаха за убийство ,изнасилване се разхождат на свобода разни опасни ликета. Браво на управляващите и куките!!! И сега какво ще се случи с тия двамата? Пак на СВОБОДА?
6
0
 
60
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Съдебната система не само не работи , тя не съществува, вън! цялата система, лапачи на подкупи и даржавни пари, от чистачката до квестора и прецедателя на Съда! всички сте за бесилото , барабар с прокурири и дознатели! марзеливи прасета! вън до като още можете да се измъкнете! не *** са виновни защото са с такова съзнание, а хората позволили им да го извършват!
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4, нищо такова няма да стане. Българинът е търпеливо го.ве.до
4
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не ги осъдят тея сви.ни и не ги тикнат в затвора, ще бъдат заловени, линчувани, накрая ще бъдат пуснати като ловен дивеч в гората, за отстрел.
3
1
 
77
 
! Отговори
Звучи преди 7 години
интересно.Нападаш полицай с нож и порицание...Добре че сряда е ловен ден и колегата го е намерил!
2
1
 
79
 
! Отговори
В преди 7 години
Жалко, че потърпевшият не е съдия.Това би било правосъдие...
1
4
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие се страхувате от бежанци... Че то България е пълна с такива перколясници.