Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!

Досега са открити 18 тела, намерени са и 1547 отломки от самолета
Обновена: 29 дек 2016 08:55 | 29 дек 2016 08:52,
96
Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!
Снимка: Reuters

"Задкрилките, по дяволите!" и “Командире, падаме" – последните думи от пилотската кабина на разбилия се руски Ту-154 в Сочи, съобщи Интерфакс.

След предварителен анализ на една от черните кутии на самолета разследващите чуват запис, в който на фона на рутинен разговор между пилотите се чува и вик за опасно доближаване до земята и паникьосан красък: "Командире, падаме".

Още по темата

"Ако самолет има проблеми със задкрилките, той става неуправляем", коментира заслужилият летец изпитател на СССР Виктор Заболотски.

Те не са били в подходяща позиция и не са сработили координирано, поради което самолетът не е успял да набере височина при излитането и е загубил мощност.

Самолетът Ту-154 на руските ВВС падна в Черно море в 5:40 ч сутринта на 25 декември. На борда му имаше 92-ма души, сред които музикантите от ансамбъла на руската армия "Александров".

Според оперативния щаб досега спасителите са открили 18 тела и над 200 части от тела. Намерени са и 1547 отломки от самолета, а около една трета - 567, са извадени на повърхността.

Източник на агенция Интерфакс, близък до разследването, твърди, че независимо от вероятността за проблем с едното крило на самолета приоритетна е версията за пилотска грешка.

Следствието разполага и с проби от горивото, с което е зареден падналият самолет. Според една от версиите има вероятност то да е било некачествено и това да е предизвикало авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
NIKOGA преди 7 години
Когато научим причината за гибелта на подводница Курск; когато научим истината за мистерията на 11-ти септември - тогава ще научим и причината за падналия руски военен самолет Ту-154 . . .
63
2
 
4
 
! Отговори
Zx преди 7 години
Думите от уж черните кутии са измишльотина от lifenews. Взеха за основа блога на Denokan (пилотинструктор) и са измислили тези думи. Иначе записи от самописеца все още не са се публикували.
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OzzyМожеше минеш само с последното изречение!Ама, сърце юнашко не трае!
61
3
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Кон спираторТака е, вярно е, отново външен враг слага прът в колелото на савецкия прогрес. Точно както във Венецуела. Но Вова първо трябва да се разправи с врага с партиен билет - ей го вече публикува списък "100 русофоби на 2016" - 85% са руснаци, ВОва ги знае и ги дебне
60
4
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Другари ***, знам, че теми включващи смърт, драма и Русия са печеливши, еле па ако са комбинация от всичко това, но може ли малко емоционална хигиена?Моля?
59
9
 
7
 
! Отговори
Логика!!! преди 7 години
Вежливите хора от хор Александров бяха приети от вежливото Черно море!!!А снимачната група от ТВ Звезда се оказаха първи на мястото на приема!Е тва е професионализъм а някакви карикатуристи от Шарли Ебдо!!!
58
7
 
12
 
! Отговори
Ozzy преди 7 години
Не мога да разбера поклонниците на руската техника какво защитават. Загинаха хора. Загинаха с руски самолет, който отдавна не се ползва от нормалните граждански авиокомпании. Трагедията можеше да се избегне, ако беше поръчан чартър с нормален самолет. Просто някой *** е наредил да се пътува с военен самолет. Що се отнася до задкрилките при излитане - не постаавянето им в режим за излитане води до загуба на подемна сила и срив. Авиационната история познава доста подобни случаи.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ne sme v kasti rusiofilii, no v 4est na zaginalite si pusnahme varhovnoto izpalnenia na hora, "Stavai strana ogromnaia" i cela kamara drugi pesniposle kazah na baba 4e tova e moiata Metalica, horat Aleksandrov.
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 56Поплачи си... Ще ти олекне. Щото много рев те чака през 2017!
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другаря генерал летеца президент няма ли да даде своето " експертно " мнение , или от Москва няма разрешение за публично мнение , или пък толко му разбира главата , или пък другарката *** .......... !?
54
4
 
12
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Не си прав. аз лично съм антикомунист , но това не значи --антихуманист. Човешкият живот е най-голямата ценност, та дори и на военнослужащ.....руснак.
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е било нужно да има паникьосан вик - Москва е наредила да паднете за име родину ....
52
6
 
5
 
! Отговори
Кон спиратор преди 7 години
Появи се и друга версия.С мощни радиоимпулси е блокирана електрониката на самолета.Уж случайно наблизо се е намирал френският разузнавателен кораб "Dupuy de Lome",а Джон Кърби беше споменал,че скоро ще видим паднали руски самолети.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Паникьосан вик ..."Думи нямам! като за днескато - напълно нормално!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОтвратенВремето лекува всякакви илюзии. Фактът,че беснеете по NYT, CNN, DW и други подпалвачи на хибридни войни, ми говори, че не сте съвсем сигурни в това което говорите. Тепърва ще се ревизират и резултати от ВСВ. Например Бретънууд!!!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес!Голяма простотия сте написали . След като нямате потенциял, защо се мъчите от вола теле да родите. Кави закрилки ? Видяля жабата че вола го подковават ...чели сте нещо за закрилки и хоп Златко, ли Млатко ли яхва Пегас и започва да дращи с перото каквото му дойде на ум .Поне потърсете мнението на някой летец , а не дежурният списвач който е на светлинни години от ,,закрилките,,. За кой ли път се излагате ?
48
8
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
До Анонимен 28 Победители във ВСВ са Русия , САЩ и Англия.Но паради правят само Русия.А истинските победители са Германия.Най мащната икономика в Европа.Хората работят здраво и живеят добре. А Русия е най-големия производител на бомби и нищо друго. С бомби не се става световен фактор , а със силна икономика , каквато Русия никога не е имала.
47
5
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ДНЕС, кой ви каза, че, ако самолет има проблем със задкрилките пада ?Питайте всеки, който разбира от самолети и той ще ви обясни, че опитни пилоти като тези, които са управлявали злополучния полет на този Ту-154 може да овладее и приземи самолет въпреки проблем със задкрилките.Разбирам старанието ви да изкарате руските самолети и руските пилоти калпави, но поне малко се придържайте към обективността.
46
8
 
14
 
! Отговори
рюшнак преди 7 години
катастрофата е ПОРАДИ БЕДНОСТ НА РУСКАТА АРМИЯ. да оставим допотопната им техника.ЗА ИКОНОМИЯ СА ЛЕТЕЛИ ДО АДЛЕР НЕДОЗАРЕДЕНИ. като зареждат на макс в адлер балансът се е променил без никакви корекции от екипажа.ПРИ ЗАРЕЖДАНЕ Е СЛЕДВАЛО ДОБИТЪКЪТ ДА СЛЕЗЕ ОТ МАШИНАТА- НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ -КАРАЙ ДА ВЪРВИ,АКО ИЗГОРИМ, ГОЛЯМА РАБОТА...НЕ ИЗГОРЯХА, НО СЕ ИЗДАВИХА. РУСКИ МЪРЛЯЧИ.
45
3
 
10
 
! Отговори
рюшнак преди 7 години
в по-осведомените руски медии има информацията от трима свидетели : таксиджия, случайна гражданка, излязла да се облекчи в двора си и моряк от катер на крайбрежната охрана. БЕЗ ДА ИМАТ ВРЪЗКА ПОМЕЖДУ СИ, ТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЛЕД ЯКО БОБОТЕНЕ, САМОЛЕТНИТЕ ДВИГАТЕЛИ СА ЗАМЛЪКНАЛИ И ЖЕЛЯЗОТО Е ПАДНАЛО КЪМ ВОДАТА В ПЪЛНА ТИШИНА, УДАРИЛ СЕ Е ПЪРВО С ОПАШКАТА, ПРИ НАВИРЕН НОС, ОПАШКАТА СЕ Е ОТЧУПИЛА, А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА САМОЛЕТА Е ПОТЪНАЛА МИГНОВЕННО СЛЕД ТОВА. дебаланс на тежък товар към опашката и все.