Русия прати 4 самолета в Сирия, а изтегли шест

Москва: Няма увеличаване на военното ни присъствие там
12 яну 2017 15:00, Елка Василева
133
Русия прати 4 самолета в Сирия, а изтегли шест
Снимка: архив, Reuters

Първите шест бомбардировача Су-24 вече са прехвърлени от сирийската база "Хмеймим" на руска територия при започналото съкращаване на групировката от въоръжените сили на Русия, разположена в Сирия. Това съобщи пред журналисти говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

В най-близко време Русия ще изтегли от Сирия и други летателни апарати, а също така летателен и инженерно-технически състав, добави той.

Тези дни в базата "Хмеймим" пристигнаха от Русия в рамките на планова ротация четири щурмови самолета Су-25, посочи говорителят, като потвърди съобщение на американската телевизия "Фокс нюз".

Още по темата

Опитите на редица западни медии да забравят едни факти и да се вкопчват в други с викове за някакво "увеличаване на военното присъствие на Русия в Сирия" са само примитивна пропагандистка журналистическа лъжа, коментира Конашенков.

Той припомни, че от 6 януари в руския Североморск се връща ударната корабна група от Северния флот на страната, включваща самолетоносача "Адмирал Кузнецов" и над 40 летателни апарата от корабната авиация.

Русия започна да намалява военното си присъствие в Сирия, след като на 30 декември влезе в сила примирие, чиито гаранти са Москва и Анкара. Към спирането на огъня се присъединиха сирийските власти и няколко групировки от въоръжената опозиция. Примирието обаче не обхваща терористичните групировки "Ислямска държава" и "Джебхат Фатах аш Шам", наричана доскоро "Джебхат ан Нусра".

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: самолетиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
есхач преди 7 години
РД-33 е основата на всички двигатели от този тип. Просто всяка следваща номерация е усъвършенстване ,а не нова технология
76
0
 
4
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Ало историка какво общо има Баязид ,Унгария, Сърбия и "божественият вятър" със статията която коментираме?! Историята си е история сега придържай се към настоящето ако обичаш.
75
4
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
съществува РД-170 за Енергия , като РД-180 започва да се разработва в началото на 90-те точно с идеята да се използва с търговски цели и да се използва поне някаква част от гигантските пари хвърлени за "Буран" . Както и да е , Космическият бомбардировач "Буран" заедно с Афганистан на практика фалираха СССР а янките с един куршум убиха два заека купувайки си двигател почти без пари .
74
0
 
6
 
! Отговори
есхач преди 7 години
до 89 Тези двигатели съществуват преди Дженерал да купи частичен лиценз на тях. В това няма нищо лошо - просто купуват това което не притежават
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Монголите Прегазва Буквално за Една зима не Русия, а Волжска България.
72
0
 
9
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Хубаво е да използваш уикипедия, но все пак тогава говорим за Киевска Рус управлявана от викингии фактът ,че стигат до Цариград при онези условия си е направо подвиг.Колкото до монголците -те покоряват Китай и я управляват династически повече от 120г за разлика от руските княжества по това време-те са васали.Още нещо по това време Русия не съществува - както и по времето на Византия от 9-10 век.
71
8
 
1
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
тва с руските двигатели за американските ракети е голям смях , всеки път когато в заглавието има думата "Русия" и опорните точки започват да го дъвчат . Правата на РД-180 принадлежат на Дженерал Дайнамикс , произвеждат се от съвместно предприятие между Прат енд Уитни и Енергомаш и ако не беше американското финансиране през 90-те , тези двигатели просто нямаше да ги има . Не виждам защо американците да не произвеждат двигатели в Русия на цена 9 милиона парчето ?
70
0
 
11
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Колкото до електрониката РЕБ на Русия е най-добър и за това Запада пищи - тяхната електроника на руска почва няма да работи и войниците им стават пушечно месо.
69
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Монголите Прегазват русия Буквално за Една зима
68
1
 
12
 
! Отговори
есхач преди 7 години
НЕ знам но имаш ток благодарение на тях -все пак те правят ядреното гориво за централите , най-напред са в развитието на атома за мирни цели. Международната космическа станция е построена на базата на руският опит и технологии цели сплави са достъпни само на тях никой друг не знае как се правят. Да на запад са по напред със електрониката, но всеки има предимство в различни технологии, това му е хубавото никой няма абсолютно технологично превъзходство.
67
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен просто ще следват Живия щит Кузнецов и димът от кюмюра на подводниците
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немцов: Не вярвайте нито дума на Путин !
65
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До есхач TA русия КОЛКО Е Съществувала като държава Махни Монголите Викингите И ссср дето руснака е малцинство 42% и ги оправляват 4ужденци И ще ти излезе как руското Д е ритано в 200 войни ЗА СПРАВКА от ОБЩО 5 войни РУС ВИЗАНТИЯ Византия БИЕ Във ВСЯКА
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До есхач то за това Петър 1 губи Крим и правото на Флот в 4ерно и Касписко море плаща ДАНЪК ех спомени от монгоски ярлици ((( а знамето на симеоновската гвардия става трофей ПОНЕЖЕ му е много победна войната
63
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До есхач e Ако гледаме ЦЕЛИ ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ ссср АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ Е ИЗМИСЛИЛ за 70 ако следваме руската логика Поредното доказателство 4е Етни4еските руските са най ***
62
1
 
4
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Не знам питай финланците
61
2
 
14
 
! Отговори
есхач преди 7 години
НЕ знам колко турците са били Петър Първи но той стъпва на Азовско море тоест отнема територия от османците- това при загубена война не се получава. Ако Русия е загубила 200 войни тя просто не би съществувала в момента,а не да е най-голямата страна по територия в света.
60
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До есхач лада и при + 30 НЕ пали ти за минус говориш Бягай купи си руски свещи и запали да ти гледаме сейра (
59
0
 
10
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Не по твоята логика американците са най-*** племе,защото под 5% от учените им са "етнически" американци - 2 или повече поколения родени в САЩ.
58
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо-дядко Първата Световна на пример ДОРИ и БГ им рита руски задни Капитулират а им помага целия свят ( - Прутската война Където Петър Първи е Смазан от Турция Мога да ти ИЗРЕДЯ поне 200 ВОЙНИ където руснака Е бит НЕ става само с гледане на Алфа