Русия прати 4 самолета в Сирия, а изтегли шест

Москва: Няма увеличаване на военното ни присъствие там
12 яну 2017 15:00, Елка Василева
133
Русия прати 4 самолета в Сирия, а изтегли шест
Снимка: архив, Reuters

Първите шест бомбардировача Су-24 вече са прехвърлени от сирийската база "Хмеймим" на руска територия при започналото съкращаване на групировката от въоръжените сили на Русия, разположена в Сирия. Това съобщи пред журналисти говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

В най-близко време Русия ще изтегли от Сирия и други летателни апарати, а също така летателен и инженерно-технически състав, добави той.

Тези дни в базата "Хмеймим" пристигнаха от Русия в рамките на планова ротация четири щурмови самолета Су-25, посочи говорителят, като потвърди съобщение на американската телевизия "Фокс нюз".

Още по темата

Опитите на редица западни медии да забравят едни факти и да се вкопчват в други с викове за някакво "увеличаване на военното присъствие на Русия в Сирия" са само примитивна пропагандистка журналистическа лъжа, коментира Конашенков.

Той припомни, че от 6 януари в руския Североморск се връща ударната корабна група от Северния флот на страната, включваща самолетоносача "Адмирал Кузнецов" и над 40 летателни апарата от корабната авиация.

Русия започна да намалява военното си присъствие в Сирия, след като на 30 декември влезе в сила примирие, чиито гаранти са Москва и Анкара. Към спирането на огъня се присъединиха сирийските власти и няколко групировки от въоръжената опозиция. Примирието обаче не обхваща терористичните групировки "Ислямска държава" и "Джебхат Фатах аш Шам", наричана доскоро "Джебхат ан Нусра".

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: самолетиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 15 ако Алепо го държеше исил руснаците нямаше да го превземат изобщо
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9 рашко кога ще раздава медали за Алепо ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД като избяга и от там като в Палмира
15
12
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Русия вече е бита, затова се пъни.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Aбе 13Прекрасна аргументация, няма как да те сбъркаме - типичен русофил!***, но за сметка на това агресивен! Браво, продължавай да отблъскваш нормалните хора от всичко руско!!!
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС цитира Руското Министерство на ОТБРАНАТА = Патологи4ен лъжец цитира некадърник за това какви са ги свършили работата ясна
12
3
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Много важно? Кво ме интересуват самолетите на Русия и Америка? В София на близо 2 млн. души чистят сняг едва 150 машини!За пътищата между градовете изобщо да не говорим... Не трябва да гледаме другите, а първо себе си.
11
7
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Превзеха ли Алепо, превзеха го. Но кажи защо американците се мотаят още край Мосул? Нали са най силната армия в света, а не могат да се справат с една *** въоръжена с автомати. Как ще бият Русия тогава?
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като погледнем победителите и победените във ВСВ няма как да не завиждаме на победените! Сирийците е редно да се замислят кой ги 'освобождава', защото всеки освободител е реално завоевател, а в случая на сирийците военното положение ще им се види песен, след като опитат от руската благодат и мир.
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 7А руските 'изтребители' летят ли в пустинята? Хайде да си припомним как при започването на пясъчните бури набързо преустановиха полетите след като няколко от 'самолетите' им, които са набор на варшавския договор, започнаха да падат.Общо взето какъвто им е москвича, такива са им и самолетите, такава им е и хигиената и цялата им работа е такава - долнопробна.
8
4
 
9
 
! Отговори
321 преди 7 години
Министъра на отбраната на РФ, Шайгу заяви че скоро в Сирия ще бъдат изпитани новите самолети 5-то поколение Т-50.
7
5
 
19
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Президента Тръмп вчера обвини администрацията на Обама в създаването на ИД.
6
18
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Когато става дума за руснаци използването на думата 'хора' е меко казано цинично. Нито живеят като хора, нито умират като такива.Целите им в Сирия изобщо не са спиране на бежанци, които са се засилили да ни отрежат главите - напротив! Ако Европа е мирна и благоденстваща няма да има какво да показват на руските 'хора' за да ги убеждават, че в ЕС е по-зле отколкото в нацистка русия.Едничката им цел е да спрат строителството на нови газо и петролопроводи, които ще лишат русия от петродоларите.
5
8
 
20
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Руснаците превзеха Алеппо и войната вече е приключила там. А я кажи какво става с Мосул, където щатите в коалиция с 60 държави, не може дори да го доближи. Язък им за американските модерни самолетоносачи. В пустинята плуват ли:-)
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1--- 31000 полета не позна 31000 ЛЕТАТЕЛНИ 4аса са което се пада по около 280 -300 на машина И после БРАКУВАНИ 18% другите за ОСНОВЕН РЕМОНТ и смяна на двигателите су 24 ГО свалиха а хеликоптерите СВАЛЕНИ общо 4 + един друг сам падна на Кузя едно ми 28 се разби понеже било тъмно 4 изгоряха на земята ДОСТА жалко представяне
3
20
 
9
 
! Отговори
do 5 преди 7 години
Войната в Сирия е далеч от приключване, а руските вече побягнаха уплашени. Прогнилите им корита започнаха масово да падат и разходите вече са непосилни за бедните ***.Също така редакцията е добре да слага в кавички 'самолетоносач', когато става дума за димящото руско биде. :)
2
10
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Тъппо *** си! Хората си рискуват живота, за да не дойдат ислямистите и тук и ти резнат кухата тиква.Да, паднаха два в морето, единият заради неизправност в двигателя, другия заради скъсване на спирачното въже. А останалите самолети са извършили 31000 бойни полета, само за година. Без нито един свален самолет!
1
11
 
8
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Русия прати 12...но стигнаха 4 самолета :)