Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!

Нарастването на мигрантите в Европа било в резултат от политиката на САЩ
Обновена: 15 яну 2017 21:36 | 15 яну 2017 21:31, Красимир Ангелов
83
Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!
Снимка: Reuters

Русия понася все повече кибератаки от чужбина, заяви високопоставен представител по руската сигурност, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа, предаде Ройтерс.

"Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи", каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за в. "Российская газета". Пълният текст на интервюто ще излезе в утрешния брой на вестника.

Още по темата

Патрушев обвини правителството на Барак Обама, че "тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света".

Той допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма.

Патрушев отбеляза още, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС. "Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии", каза Патрушев.

По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони.

Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа са в резултат от политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, допълни Патрушев.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Smotanqk! Italiq se otoplqwa s ruska gaz!
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп им спря кражбите и ревнаха още и наби шутовете на шефа на ЦРУ чакаме нови разкрития от някой нов Сноудън.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските хакери не само курдисаха Тръмп на престола още и проведоха външната политика на Обама и НАТО.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ползвайте руски интернет и руски търсачки повече, ползвайте само американски и фейсбук и си слагайте портретите там. Във ЦРУ вече имат изготвени профили със снимките ви, джус таман.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп стана в неделя и почнаха новините, меркел я праща в *** гъ* ще сключва някаква ядрена сделка с руснаците и ще сваля санкциите. либералите са в паника, плевнелиев сигурно е ритнал камбаната)
27
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремълската КГБ клика накара целият Свят да мрази Русия заради агресивната си политика и лъжите с които залива медиите.
26
5
 
6
 
! Отговори
Байпаса преди 7 години
До kiroИмат ! Лаптоп-8 кила ....а догодина ,още по мощен - 20 кила!
25
12
 
12
 
! Отговори
Жертвата преди 7 години
Началникът на Кремъл е жертва. Болен е от наполеонов синдром.
24
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И България подкрепя терористите като купува от тях най-скъпата газ !
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32 Представи си сега че ти хакнат аканта за фейсбук и канди краш сага, как ще се почувстваш а? Психологически сломен е слабо казано, така че хакерските атаки са си опасни, пази си компютърчето, инсталирай си някакъф антивирус и снимките на голи деца ги дръж архивирани с парола, дълга минимум 60 символа, включващи главни, малки, цифри, препинателни знаци, латиница, кирилица, канджи и да я помниш наизуст, във никакъв случай не я записвай на бележка, залепена за екрана
22
3
 
14
 
! Отговори
един там преди 7 години
Италия с Русия не можеш да я сравняваш! Италия почти изцяло е субтропическа страна и условията за живот и стопанска дейност са много по-добри, отколкото в Русия! Франция също е страна с много благоприятен климат, почти без зима, по средиземноморското крайбрежие и субтропически! Въобще всички западноевропейски страни трябва да издигнат един огромен паметник на Гълфстрийма благодарение на който си, освен че спестяват милиарди разходи годишно условията за живот и стопанска дейност там са мн. по-доб
21
12
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
без Русия няма прокопсия!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един там и какво искаше да кажеш, довърши си мисълта моля
19
7
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 26,За човешкия ресурс на Русия няма да говорим, но дай да видим как стоят нещата с природния потенциал на Русия! Русия е страна с доста суров климат, люта зима и не много добре разпределени водни ресурси, така че природния й потенциал не е толкова голям! Ние тука за седмица-две зима, напомняща на руската такава, обявяваме бедствено положение, пък не знам какво ще стане живеем ли при тези условия два-три месеца като руснаците!
18
3
 
9
 
! Отговори
Руский Хакерь преди 7 години
До Анонимен 25 Минусчетата ти потвърдиха интелектуалното превъзходство, вземи пии нещо преди лягане да не си докараш инсулт
17
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22По-глупав коментар отдавна не бях чел. На всичкото отгоре инкрустиран с няколко плюса за да се подчертае нивото на коментиращите ***.
16
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадецът вика,дръжте крадеца.Руските и китайските хакери са най-агресивните и най-многобройните в света,та е възможно,китайски,приятелски огън по Русия.Само Русия обаче ползва достигнатата информация за намеса в работите на чужди държави.
15
7
 
10
 
! Отговори
А,бе...мани ,мани... преди 7 години
У Русия , атакуват Гнилия запад и Краварите с компютри Правец!Вече ---направо ги разбиха!Очаква се вече от сите *** ....Тръмп , да почне се фърля по килима пред Путин и да моли за прошка...!НАДЕВАТ СЕ ХОРАТА ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА....НАДЕЖДАТА КРЕПИ *** , ЕЙ.....!Само тя им е останала.....ЩОТО КОМУНИЗМА , УМРЕ!!!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17 ***/чка, нямаш акъл за две стинки
13
13
 
20
 
! Отговори
Джона преди 7 години
Рашките не казват нищо ново, цял свят знае че емигрантите са в Европа заради американската политика диктувана от Израел. Кажете нещо което не знаем бе рашки, би се изцепил някой фан на кравите