Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!

Нарастването на мигрантите в Европа било в резултат от политиката на САЩ
Обновена: 15 яну 2017 21:36 | 15 яну 2017 21:31, Красимир Ангелов
83
Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!
Снимка: Reuters

Русия понася все повече кибератаки от чужбина, заяви високопоставен представител по руската сигурност, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа, предаде Ройтерс.

"Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи", каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за в. "Российская газета". Пълният текст на интервюто ще излезе в утрешния брой на вестника.

Още по темата

Патрушев обвини правителството на Барак Обама, че "тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света".

Той допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма.

Патрушев отбеляза още, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС. "Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии", каза Патрушев.

По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони.

Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа са в резултат от политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, допълни Патрушев.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, рашките пак заплакаха.
11
22
 
13
 
! Отговори
КВО ДА СЕ ПРАВИ... преди 7 години
ТАКА Е ВИНАГИ -------КОГАТО ЕДНО ОБЩЕСТВО КАТО РУСКОТО --- ЖИВЕЕ И СЕ ФИНАНСИРА ЕДИНСТВЕНО ОТ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ И ОРЪЖИЯ!ТРЯБВА ДА ВОДЯТ НЕКАКВА ВОЙНА -----ЗА ДА ЖИВЕЯТ И СЕ ХРАНЯТ!!ИНАЧЕ--ЗАГИВАТ КАТО ДЪРЖАВА!НАЙ-ДОБРЕ СЕ ВОЮВА С ТАКИВА -----КАТО НЕ ИМ ДАВАШ ВЪЗМОЖНОСТ , ДА СИ ИЗПРОБВАТ ОРЪЖИЕТО ВЪВ ВОЙНИ!!ПРОСТО--------ЯКО ВЪОРАЖЕН ДО ЗЪБИ ..."МИР"!!!!!!!РЕГЪН------ГО ПРИЛОЖИ ....И СПЕЧЕЛИ !!!!!СЕГА Е РЕД-----НА ТРЪМП!!
10
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахаххахахха Страната от третия свят - Русия, управлява президентите на САЩахахаххаххаххахаххха евроатлантиците увиват, като гладни кучета
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни САЩ,ни Русия ме интересуват повече, отколкото засягат българските интереси. Не симпатизирам на никого от президентите им - те си вършат тяхната работа и не ги е грижа за нас повече, отколкото е засегнат интереса им.Да живее България!
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ниии жертва паднахххме в неравнаа борбааа... Хайде бе? Сурьозно.? Ха,ха, ха. Руснак, ако е победен и не само руснак , няма да си признае.
7
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** на за.. Дници американски
6
56
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Време е путин да изпита някоя цветна революция на гърба си и да бъде свален от власт най-накрая... Да живее САЩ, долу русия и путин!!!
5
3
 
3
 
! Отговори
МДАА преди 7 години
До do 3виж ми окото
4
15
 
14
 
! Отговори
do 3 преди 7 години
а на другите руснаците са им виновни :)
3
47
 
18
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Еми щом "основните Интернет сървъри" са разположени в САЩ, да вземат руснаците да забранят Интернет, и да си направят собствен. Все някой на тях им пречи да имат "световно господство", все САЩ са виновни за нещо. То и нашите лу*мпени, и те са прихванали от това мрънкане, само "САЩ" и "Сорос" са им в главите. Не могат да си напишат правилно името, ама Запада е виновен. Комплексари! Хубаво, че тези любители на лосиони за вана, нямат много акъл в главите си, че иначе
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега всесилният и вездесъщ Владимир Путин ще насъска руските хакери! Няма нищо на тази планета, което да не се случва без негово съгласие и против неговия интерес!
1
42
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично активно мероприятие на КГБ. Вместо да отрича, да се представи за жертва.