В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва

Руски издания: Белият дом му предложи да избира между Русия и САЩ
19 яну 2017 09:44, Елка Василева
80
В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва
Снимка: архив, Reuters

Според американски медии разузнавателните служби в САЩ разследват дали новоизбраният президент Доналд Тръмп е получавал пари от Русия, пише "Известия", като се позовава на сайта McClatchyDC.

В разследването участват ФБР, ЦРУ, Агенцията за национална сигурност, министерството на правосъдието, мрежата за разследване на финансови престъпления към финансовото министерство и агенти от офиса на директора на националното разузнаване. Структурите проучват дали Русия се е опитвала да влияе на изборите в САЩ и дали Кремъл не е предоставял тайно финансова подкрепа на Тръмп.

Разследването е започнало, още преди сайтът BuzzFeed да публикува анонимното досие, според което "руски агенти" разполагали с компромат срещу Тръмп, по-специално за финансиране на републиканеца от Москва.

Американците проверяват и пенсиите, изплащани на хора от Русия, живеещи в Щатите. Според ведомства от САЩ парите може да са отишли у хакери или в щаба на Тръмп, отбелязва "Взгляд".

Още по темата

Сенаторът от САЩ Джон Маккейн заяви пред "Фокс нюз", че е препоръчал на Тръмп да не смекчава санкциите срещу Русия, информира руското онлайн издание "Лайф".

"Не може да насърчаваме лошо поведение, ще се наложи да се върнем към принципа на Роналд Рейгън - "Мир чрез сила". Стани по-силен, после виж как стоят нещата (с ръководството на Русия, бел. "Лайф"). За нас това е единственият начин да постигнем желаното", каза Маккейн.

Председател на сенатската комисия за въоръжените сили, той е прочут с антируски изявления; по-специално, че борбата с Русия трябва да продължи, независимо каква позиция ще заеме по въпроса новият американски лидер, напомня "Лайф".

Според Маккейн "народите в балтийските страни, Украйна и Грузия са застрашени от военна акция" от страна на Москва, допълва "Завтра".

По-рано Доналд Тръмп допусна възможността САЩ частично да отменят санкциите срещу Русия и обвърза това със съкращаване на руския ядрен потенциал от Москва, припомня електронният вестник.

На последната си пресконференция като президент на САЩ Барак Обама отправи вчера сигнал, че не одобрява изявленията на Тръмп, според които санкционната политика срещу Русия може да бъде преразгледана, ако Вашингтон и Москва стигнат до ефективно взаимодействие по други направления, изтъква "Росийская газета".

Екипът на Тръмп се кани да разработи план за бъдещата политика към Русия. Не се изключва налагане на допълнителни санкции, ако новото правителство в Белия дом съзре нарушения от страна на Москва. Това каза Ники Хейли, номинирана от избрания президент Доналд Тръмп за постоянен представител на САЩ в ООН, пише "Аргументи и факти".

Според Хейли Русия демонстрира силата си и не заслужава доверие. "Трябва първо да видим какво може да получим от тях, преди да им дадем каквото и да било", заяви тя.

Действията на Русия в Сирия по думите й са "чудовищни престъпления". Хейли обаче призна, че Вашингтон има нужда от помощта на Москва в решаването на международни проблеми, по-специално в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава", добавя вестникът.

Белият дом предложи на Тръмп да избира между Русия и САЩ, пише "Политексперт" в коментар за последния редовен брифинг на говорителя на Белия дом Джош Ърнест.

Ърнест обърна внимание, че по въпроса за предполагаемите руски хакерски атаки срещу изборите в САЩ позициите са ясно разделени. От едната страна е разузнаването на САЩ, а също така демократите и републиканците в Конгреса. По думите му те са "разтревожени от методите, чрез които руснаците искат да поставят под въпрос демокрацията у нас", пише "Взгляд". "От другата страна са Уикилийкс и руснаците. И новото правителство ще трябва да заеме позиция", каза говорителят на Белия дом, цитиран в статията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
3
 
! Отговори
Методи преди 7 години
НЕМА КАКВО ДАГО РАСЛЕДВАТ ТО Е ЯСНО НА СИТЕ ИНТЕЛЕГЕНТНИ БЪЛГАРИ КАКАТО И НА МЕНЕ И НА ГОСПОДИН БОРИСОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ ЧЕ ТРЪМП Е ЗЕМАЛ ЗЕМА И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЗЕМА ЛАРИ ОТ ПУТИН. КАКВО НЕЯСНО ИМА. МЕНЕ АКО МЕ ПИТАТ ВЕДНАГА ЩЕ МУ НАПРАВИМ ИМПИЧКЪМ.
34
3
 
5
 
! Отговори
браво преди 7 години
До 123руснаците само нашия бай Тошо ги биеше защото печелеше с 99,99% изборите ,а те стоят още на 78%
33
3
 
16
 
! Отговори
Росен П преди 7 години
Аз като вече бивш държавен глава и върховен главнокомандващ заставам твърдо в защита на моя верен приятел и любим Началник господин Президент Обама и ще отдам живота си за него така както се отдавах на всички които ме заобичваха.
32
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонименмразят руснаците защото те са националисти.силни.горди руската нация е единна ,никога един руснак не би подминал бедстващ такъв.руснаците дават живота си за страната и народа си за запазването на руското те са богати имат най голямата държава и богатствата в нея са от цялата менделеева таблица те дори имат президент с 78% одобрение злобата на американците е голяма но такава им е съдбата колкото и да се правят на велики никога няма да са нация неможе сбирщина от хора да стане нация
31
3
 
19
 
! Отговори
И аз дадох пари преди 7 години
за Клинтъница разбира се. Не че съм дал, ама ми ги взеха без да ме питат. Американците не съм чул да дават пари ей така. Карат го като Римската империя - Завоюват някоя страна - например БЪЛГАРИЯ и сложат там управител и гарнизон и карат местните хем да хранят гарнизона, хем да пращат и до РИМ-ВАШИНГТОН. Е някои местни продажници се ублажват и най-много искат ОКУПАТОРИТЕ да останат вечно. Но на такива първи им строшават главите. А УСА ТАНКОВЕТЕ вече идват насам. Нали не сме окупирана .....
30
4
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
Аз смятам че Клинтън е като нашия Левски а Тръмп е като ЦСКА и понеже много разбирам от футбол и от политика съм убеден че като направих задълбочен спортно-политически анализ снощи реших че тръмп е ***.
29
1
 
11
 
! Отговори
бля преди 7 години
Тръмп има достатъчно пари за да чака от някой-това са пълни глупости
28
9
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
До ХмКлинтън има 3 милиона повече гласове , но поради особеност на избирателната система на САЩ Тръмп печели. А за руските пари ако ФБР не ги намери ,данъчните ще ги открият рано или късно.
27
2
 
9
 
! Отговори
ТРЪМ преди 7 години
може и да не е в час с номерата на политическия истеблишмънт във Вашингтон. Но като добър бизнесмен бързо ще се ориентира и ще ликвидира губещите клонове - т.е. ще им види сметката на всички дето му въртят сега тия тролски номера. Все пак е ПРЕЗИДЕНТ, а не говореща глава като ПЛЕВЕЛА. А дали ще добре за Москва, че той Е - не се знае. Може и да се окаже, че за Русия Клинтъница да е била по-изгодна. Резултатаът на Обама-Клинтън е удвояване на дълга и затъване на САЩ - залез на империята
26
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Аз понеже съм много убразован политически ви казвам да ми вервате че Тръмп е агент на КГБ още откакто е напуснал родната си Македония под името Доне Тръмпоски и сега е милиардер с парите на Путин. И само Росен Плевнелиев имаше куража да го предизвика на барикадите ама Тръмп не дойде и сега САЩ ще станат като СССР и още по лошо.
25
2
 
9
 
! Отговори
9-8ъ998-9 преди 7 години
ako има начин да гръмнат Тръмп , и да сложат Килърито ,едва ли биха се поколебали
24
5
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Явно в САЩ кретенизма яко е обзел Белия дом и Конгреса. Да кажеш, че муртимилиардера Тръмп е взел пари от Русия е все едно да кажеш ,че Катар внасят слънчева енергия и пясък от Сибир. Абе няма ли психиатри за тези откачалки от Белия дом? То бива злоба , ама чак пък толкоз не бива. Но такава е съдбата на политическите трупове. На *** им бяха малко милионите получени от Европейски правителства заа кампанията на Хилари и милионите мексикански емигранти гласували за нея за да получат визи.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ле-ле,той ще работи без заплата,тези пари му давали!
22
2
 
9
 
! Отговори
виден евроатлантик преди 7 години
всички знаем , че Путин - назначи президентите Тръмп , Радев , на Молдова - той накара Камерън да свика референдума във Великобритания , и я извади от ЕС -то - ще назначи и президента на Франция
21
4
 
14
 
! Отговори
Колко ли са отчаяни преди 7 години
СОРОС и сие та да съчиняват подобни лъжи. Номера със Строс-Кан няма да мине. Тръмп може и да обича жените и сигурно си е позволявал туй онуй, но е милиардер и по-важно ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ. Това са "К.УРВЕНСКИ НОМЕРА на кръга КЛИНТЪН
20
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Истерията срещу Тръмп доби гротескни размери!Тия не се ли усещат,че сами се излагат?В най-мощната държава да обявиш,че президентът и е избран от чужда такава...От такива твърдения излиза,че:1.Русия е суперсилна.2.50% от американците са русофили.3.Американските служби не струват.Накратко-пълни глупости!Тръмп е одобрен от Господарите на Америка и очевидно ще следва насоките им!Което май включва и известна промяна в отношенията с Русия,не задължително смекчаване,а по-скоро прагматизъм.
19
6
 
3
 
! Отговори
СЪБРАЛ СЪМ преди 7 години
една торба центове и чакам долара да стане 1 $= 1000 000 рубли. Нали ми плащат в центи от Сороския клуб. Ама нещо май ще стане обратното и ще ходя до вторични суровини
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин в Хага, Тръмп в Сибир!!!
17
4
 
17
 
! Отговори
БРАВО, БРАВО преди 7 години
Виж, че има една графа за САЩ - Марици 1 и 3. А не. Вече БАЦЕ им ги дава директно от бюджета за да не дразни хората. А такива организации като Отровно общество, ИПИ, Атлантическия клуб на предателя ПАСИ и хора като Иво Инжев непрекъснато им дава от държавата пари за да изследват "Влиянието на Северното вияние върху мътенето на кокошките в Долно нанагорнище"
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително тревожни за сигналите, че новият американски президент е свързан с руснаците.