Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък

Президентът срещу тенденцията за Европа на скорости на Европейския съвет
319
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък
Снимка: БТА, архив

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

На него ще се обсъждат и сценариите за "Европа на скорости".

Още по темата
Според Радев от тази седмица Европа няма да бъде същата.

"Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва.

Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС - бел. кор.) Джоузеф Мускат.

Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: брюкселЕСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВижда се че голяма част от народа, страшно много е изпростял. Изглежда че всеки който е контра слугинската ни политика към ЕС, е радикален комунист,Не е по-голямата част, това са няколко десетки платени трола от козяк и фондациите които получават добри пари по цял ден да цукат е интернет, по цял ден само това правят и от сайт на сайт. В Брюксел има отдел за пропаганда, и от там им плащат.
71
7
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Румене, Радев, г-н Презедент,Еманципирай се от врачанската муфта и рижата пияница. Бъди мъж ! Бъди глава на нацията ! Говори истината на българите !Няма как да сме едновременно русораби-рублофили, корумпирани тарикати и да прогресираме в ЕС ! Няма как !Върховенство на закона, яко бачкане и заради опуртюнистичния български ген много бързо ще изплуваме !Кажи го Румене, кажи го Радев, кажи го г-н Президент ! Вдъхнови българите !
70
2
 
10
 
! Отговори
Другарю Радев преди 7 години
Истината е една, и с ЕС и без ЕС бай *** си е същата стока. На него му трябва здрава тоталитарна ръка която да го вкара в пътя, щото той сам не може да върви в правия път и прави само простотии. Обаче на теб това не ти стиска да го кажеш.
69
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се че голяма част от народа, страшно много е изпростял. Изглежда че всеки който е контра слугинската ни политика към ЕС, е радикален комунист, руснак, или северно кореец. Толкова ли сте се поробили че като някой ви защитава интересите, ви е страх да не се ядосат господарите от Брюксел, и толкова ли сте слепи да видите в каква жалка пародия се е превърнала страната ви? Земя на роби и слепци. Тънат в мизерия, и развяват евро знамената. Удивяваща простотия цари в България
68
5
 
9
 
! Отговори
до 124 преди 7 години
Когато България беше със СССР поне хората живееха добре, беше между първите 30 страни в света по стандарт на живот, а днес а на 100но място в подоните класациит. Друг е въпросът, че СССР никога не се е разпдал, но беше глупаво да се разпускат като повярваха, че могат да бъдат съюзници със запада, видяхма какво направи запада от България за 25 години - една опоската и съсипана държава.
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОЦЕННОСТИТЕ МАЙ СЕ ОКАЗАХА МЕНТЕ.КАКЪВ ШАМАР ЗА ЕВРОЛИЗАЧИТЕ.
66
1
 
1
 
! Отговори
Серго преди 7 години
Здравейте, циркаджии!!!Блажите ли бре, мушмороци?
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре тука има един многооооооооооо развит и интелигентен бря, как сме го изтървали да не го направим вожд???
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То вече на всеки стана ясно, че в ЕС ни чака само мизерия. 10 години мизерия, следващите още по-голяма мизерия като ни сложат господарите на "по-ниска скорост".
63
4
 
16
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Експериментът Европейски съюз се очертава да завърши,така както завърши експериментът Съветски съюз...
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интелигентен гербераски *** няма. То министрите са им калинки, та за останалите калитковци да не говорим.
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ ВИНАГИ ЗАЩИТАВАШЕ УКРАЙНА И НАКРАЯ ЗАКВИЧА КАТО СРИТАНО КУЧЕ
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава,......Къде се вписват исканията за отмяна на санкциите към Русия? Към сметките или към основополагащите ценности г-н смешен президент?
59
9
 
13
 
! Отговори
вън от ЕС преди 7 години
Ако напуснем ЕС и НАТО и предоставим територия за военни бази и сухопътен коридор на Русия до Сърбия бензина ще стане 20 стотинки, парното ще струва не повече от 20 лева месечно, целия руски пазар ще бъде отворен за български стоки, безработицата ще падне на нулата, хората които слугуват на запад да пращат евра в българия да купуват близките им западни стоки ще почнат да се прибират защото в България ще имат бъдеще. България е в Европа над 1300 години, европейци сме и без ЕС.
58
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда зле с тия израстъци и гуша. Не искам да ме представлява
57
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 7 години
На мен също ми звучи странно Европа на две скорости, но това е по-реалистичната версия. Плюс това икономическа интеграция ДА, валута ДА и тн, но не виждам защо трябва дипломацията и военната ни сила да е част от някаква ПЪРВА СКОРОСТ. Ето в Македония ясно се вижда, че България има ИЗ ОСНОВИ РАЗЛИЧНА позиция. Така че ние трябва да сме свободни да отстояваме българщината, дори когато изчезнат французи, гермавци, италиянци и испанци!
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Янукович отказва да подпише указ за асоцииране към ЕС следва преврат организиран от САЩ. Днес Холандия каза НЕ на асоциирането на Украйна в ЕС. Никога няма да станат член на ЕС. Дори и безвизов режим не получиха нещастниците.HOLANDIA CHE GLASIVA S DA KOGATO UKRAINZITE STANAT CHERNI KATO ANTRAZID ZA DA MOGAT DA GI HARESVAT HOLANDIKE
55
5
 
9
 
! Отговори
Ръчна спирачка преди 7 години
Какво значение има на коя скорост ще сме, като и до сега масивните тела на Кой, Цацарофф и ББ седят върху ръчната спирачка и няма изгледи да се махнат от нея, а на Радев и БСП не им пука за ЕС....
54
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прилича да е достоен човек. Не се страхува да назовава проблемите с истинските им имена. В сравнение с предишният Евала. Боко за два мандата за един проблем не се обади пред "големите". Все слушаше като ученик. Това са герп-аджийте - страхливеци и гLyпaци.
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставането на България в ЕС ще бъде гибелно за страната! Само човек без мозък може да си въобразяваа че при 10 години членство в което мизерията само се задълбочаваше нещата ще започнат да се оправят.