Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
3
 
! Отговори
1071 преди 7 години
"но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу."ЗАЩОТО ТОВА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ПРИЕЛА ВИЕНСКАТА КОНВЕНЦИЯ, И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА РАЗРЕШАВА ИЛИ ЗАДЪЛЖАВА ПОДОБНО СЪБИТИЕ!ТОВА ЛИ ВИ Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да наречеш Холандия фашисти тряа наистина да си тежко болен или тотално пррост и ограничен,та ако бяха фашисти сега един мюсюлманин нямаше да има в Холандия а те хората кмет мююсли са си назначили,защото кмет мюсюлманин във западна Европа не се става чрез избори а се назначава инак как ще стане кмет ? Като кмета на Лондон.Та Ердоган да си лекува психичното разстрийство
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турски произход NIMA TURSKI PROIZHOD IMA TÜRKSKI MONGOLOIDEN NAROD KVI SA TEZ TURZI GLEDTE CHETETE MONGOLOIDITE SA TURKI A NE TEZI KAKTO GI NARICAT TURZI
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как фашистите се срамуват, че са фашисти?
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обеднелите ,простете обединените 'патриоти' защо не излизат със позиция по истинският проблем,сега е момента да се види кой колко струва
70
15
 
9
 
! Отговори
ДА АЗ СЪМ БЪЛГАРИН А преди 7 години
Българите сме централно азиатско турско племе.
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Erdogan zaplashi da napusne NATO,ako go napravi evropa ostava s nadupeno d,,pe kum RUSIA I ARABITE
68
3
 
9
 
! Отговори
До радио ереван преди 7 години
Капитан Петко войвода и той ли? Армията ни която превзема Одрин и тя ли ? Изследвай си гените аркадаш...
67
1
 
5
 
! Отговори
factotum преди 7 години
По пет на нож!
66
7
 
10
 
! Отговори
До Радио Ереван преди 7 години
Турция никога не е била държава, камо ли империя. До преди 10 години бяха масово неграмотни, с двупотопна икономика. Добре, че беше Ататюрк, за да погледнат на запад, но явно, че това за тях са непосилни цели. Примитивен и ограничен народ, държава без перспектива.
65
21
 
9
 
! Отговори
Радио Ереван преди 7 години
Българите са всъщност едно турско племе.
64
5
 
11
 
! Отговори
ЦариградКонстантиноп преди 7 години
Каква Турска държава като 3 века взимате еничари и бели робини да ги правите ханъми от балканите. Над 20 милиона... Бял турчин няма. Османлиите идват от Иран.
63
4
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Третополовите и мюмюните ще сринат и ЕС, и НАТО ..............................поредната победа на Путин по най-майсторският начин!
62
23
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 7 години
България не е била никога велика, по случайност е била на 3 морета. Българите са турци, които се ПЪНАТ да бъдат славяни.
61
2
 
14
 
! Отговори
Повечето не знаят преди 7 години
Конституцията на Р. Турция, според която провеждането на политически митинги и предизборното агитиране в чужди държави е забранено. Закона се прие от АКП, но АКП-Ердоган погазва собствените си закони. За каква демокрация и ценности говорят???Също така и е променен изборния кодекс
60
2
 
10
 
! Отговори
Време разделно преди 7 години
Терористите наричат Холандците нацисти. Това е толкова истина колкото да кажеш, че Къванч Татлъту турчин с турски гени ...корени.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TURZITE SA HETI PLUSHENI OT MONGOLSKITE ZAVOEVATELI IMALO E I ARMENZI IRANZI KURDI KOITO SA OT IRANOIDEN PROIZHOD KAKTO I HETITE TOVA E OSNOVATA KATO TURIM ZIGANI I ARABI ISA STANALI MELEZI TE I FINITE SA TURKI I EVROPEIDNI SMESHANI AMA RUSOLIAVI INARITE SOAMITE SASHO DAJE IMA GRAD TURKU V FINLANDIA NORMALNO E DVE RASI SA SE SMESELI MONGOLOIDNI S EVROPEIDNI
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хан Аспарух като е бродил с военна подготовка и армия до Константинопол, турското племе не е било създадено. Ако е имало са били останки от прахора - някъде по кюрдските земи. Ние като сме имали писменост вие сте рисували по пясъка линии. Ние като създадохме държавност, вие сте събирали листа да си бършите черните зад....
57
3
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Колкото сте по-агресивни, толкова по-добре за нас и останалият свят.Така ви искаме!
56
3
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турците произлизат от българите, гърците, арабите, асирийците, кюрдите и арменците.Както виждаш "турци" такъв народ няма!