Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
4
 
! Отговори
До ДГД преди 7 години
Ти Пундьо, в истамбулското метро возил ли си се?
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган да се радва го няма нацизма, защото нацистите нямаше да го замерят с ревливи декларациийки.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДГД,бе...Тука изобщо не става въпрос за българските и турските домати! Те и тунел под Ламанша направиха преди 30 години! И пак казвам, Цариград не е Турция, въпреки че Ердоган усилено прави опити да убие и малкото европейско в Турция.
92
3
 
14
 
! Отговори
Eвропа преди 7 години
На който не му харесва холандия,българия и ЕС и неспазва законите... Марш при Ердоган!
91
25
 
8
 
! Отговори
ДГД,бе.... преди 7 години
Турция е велика страна .Направиха метрото да минава под Босфора , докато у нас хората гинат по тунелити от Живково време!Изобщо не познавате Турция, а и пишете ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 139Аз пък съм виждал холандски вятърни мелници на които витлата им са във формата на свас.тика, незнам дали беше нарочно или и четирите витла бяха счупени в една посока! :О
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил съм на брега на Северно море! Вятърни генератори имат през няколко десетки метра. Скоро само от вятърна енергия, Холандия ще може да осветява всичките си пътища. Страната е 1 в света по качествени пътища. Почти навсякъде са магистрали, а от известно време инвестират в електрически станции за електромобили! Планират в следващите няколко години половината от автопаркът им да е такъв. Имат 50 000 км.велоалеи, като са създали прототип, върху който са внедрени слънчеви панели. А забрадките?
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 132: Ходил съм и в двете държави! И то не на екскурзия до Анталия! Повярвайте, разликата между Нидерландия и Турция е от земята до небето! Все пак Цариград не е Турция! Но явно ти не си ходил в Холандия!
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 134: Отменена е не визитата, а денят, заради лошите метеорологични условия. По искане на Меркел!
86
1
 
2
 
! Отговори
do 132 преди 7 години
До Анонименne si hodil v Turciq NIKOGA!
85
11
 
0
 
! Отговори
do 123 преди 7 години
До Анонименkade e dokazano che bulgaria e ot nay-starite narodi Turciq e 17 ta turska durjava nay silnata do sega e Osmanskata koqto e 16ta turska durjava i ima 800 godini istoriq ot tam si napravi smetka za turskiq proizhod
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност който е ходил в Турция и Нидерландия, може да направи сравнение! В едната страна забрадките се увеличават, пропорционално с мърсотията по улиците, докато в другата се борят с природните стихии, правят магистрали, електростанции, вятърни генератори, роботи, внедряват ЛЕД технологии в асфалта, най-малкото мият си редовно улиците и задължително строят велоалеи, като допълнителна пътна лента и пр. и пр.
83
2
 
1
 
! Отговори
1071 преди 7 години
До 123Да българите са управлявали египееет, те идват от Атлантида.
82
15
 
4
 
! Отговори
oOo преди 7 години
Българите владеят Одрин само четири месеца, а турците ако завладеят най-малко за 500 години. Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на Турция!
81
9
 
1
 
! Отговори
ffff преди 7 години
sramota e tova koeto vidqhme po turskite *** kak policiqta v holandiq puska kucheta sreshtu turcite i bie jenite i decata s palki i cqla evropa se pravi che ne znae nishto hollandiq i cqla evropa veche da ne mi govorqt za civilizaciq ako beshe stanalo podobno neshto v istanbul ne mi se misli kolko meseca steshe da se govori pravqt vsicko za da pokazvat turciq kato izostanala durjava no turciq e mnogo po chista i podredena ot povecheto evropeyski strani
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Меркел и Тръмп ще се прегърнат! Европа следващите няколко години ще си стъпи на краката , а силата на Русия ще отслабва поради икономически проблеми. Турция ще се капсулира, докато народът сам не свали Ердоган, но следващите 20-30 години Турция ще върви надолу. Апогеят на Путин беше миналата година, но руснаците все повече ще обедняват. Европа отново ще бъде силна, просперираща, богата, сигурна, а евразииските измислени империи ще бъдат тласкани към своят пореден исторически упадък!
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това двойното гражданство на територията на ес трябва да БЪДЕ ЗАБРАНЕНО.Или си турчин или си немец ,или си турчин или си холандец и на който не му изнася да си отива в родния край да си БЕРЕ ЛАЙКАТА,никой насила никого не е викал
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамота е че някакъв близкоизточен *** може да се цепи в ефир и да нарича всеки както си поиска.Холандия да изрита всички резани картечници НЕЗАБАВНО!!Да се отнеме гражданството дори на натурализираните чаклами и марш обратно за Истанбул и селата.Има достатъчно източно европейци които да ги заместят.
77
6
 
4
 
! Отговори
1071 преди 7 години
До 120Никой няма да ги нарича фашисти ако не прилагат фашистки практики. Фашисмът е идеология, а не държавна система
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за турски произход не съм чувал. България е доказано от най старите народи в света.Турция са *** от араби и бълканци и Византийци. Нищо повече.