Турция в ЕС: Една идея без перспектива

Франсоа Фийон смята, че преговорите са безрезултатни
13 мар 2017 14:15,
95
Турция в ЕС: Една идея без перспектива
Снимка: архив Reuters

Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са безперспективни и европейците отдавна трябваше да обяснят това на турската страна, като започнат да търсят нови формати за сътрудничество. Това заяви днес кандидатът на консерваторите за президент на Франция Франсоа Фийон, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Френското правителство (а тази критика се отнася и за други европейски правителства) трябва ясно да заяви отсега на турците, че те няма да може да влязат в състава на ЕС. Трябва да разгледаме с тях други форми на отношения, но фактът, че позволяваме да се развиват преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, които продължават вече 30 години, според мен се явява още една причина за напрежението, което в момента съществува в отношенията с Турция, каза Фийон пред радио Европа-1.

Той коментира митинга, състоял се вчера във френския град Мец с участието на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Фийон подчерта, че в момента ЕС има истински проблем в отношенията с Турция и тази ситуация изисква по-голяма твърдост спрямо Анкара от страна на ЕС.

"Аз не настоявам за отмяна на събрания, организирани от представители на турската общност във Франция, те имат пълно право на събирания. Проблемът в момента е в провокацията на турското правителство спрямо Германия и Холандия, което трябваше да доведе до решение на френските власти да не позволят на този турски министър да пристига на наша територия", каза Фийон.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 27 преди 7 години
Кажи поне , че си турчин бе *** !
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандския посраник не може да идва в Турция...Холадските войници напускат страната...кво като са в нато...Неможе вече да летят на нашото въздушно пространство...всеки изминал ден друго...
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ мълчат за убития Немски войник от Турците в клетка на пкк...Уби се немски войник...защо мълчат, ДА ДАДАТ СМЕТКА КАКВО Е ПРАВИЛ ПРИ ПКК!!! Нали Ердоган "храни" терористи...Лицемери...А бай *** си мисли, че щом нашите телевизии и западните медии не го показват значи няма такова нещо...овце.Защо МЪЛЧАТ за агитацията за НЕ в холандия, предружен с холандска депутатка, излъчено и по техните телевизии...На нас ни е ясно всичко...вие не ги знаете тези работи.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем скоро ЕС ще се движи на 28 скорости...Пардон, на 27...хахаха. Поне *** мина едно място напред. Стана 27ми.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ачо, че то ЕС вече се разпадна. Ей на, UK вече не е в съюза.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ЕС много му се иска Турция да иска в ЕС. Да, ама Турция вече не иска.
25
0
 
4
 
! Отговори
до Ангел преди 7 години
Първо ще унищожим Турция .След това ще се скараме кой да прилапа военната плячка и ще се разпадне ЕС
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ачо, Турция ще я има дълго след разпадането на ЕС.
23
12
 
5
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
Е такива *** като теб още не са разбрали, че вече Турция не иска разпадащия съюз! Ако искаше щеше да е послушен като вас! Не е много трудно да го разберете...Ама верно, че имахте капаци на очите...
22
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Очертава се ожесточена надпревара.Кое ще оцелее по Дълго?Турция като самостоятелна и суверенна държава или Европейския Съюз като Икономическа доктрина !!- Турция ще надживее ЕС+ ЕС ще надживее Турция
21
2
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турция в ЕС - на кукув ф*ес!
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както живуркам в 15 век давам заплати на трима юропски българи. Европейски заплати.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех Франсоа, ти си месия направо бре. Не щеш май *** да режат глави по Шанз-Елизе.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна трябваше да пият студена вода, но Меркел и Оланд и там оплетоха конците. Дано има проблясък на изборите там! С тях на никаква скорост не може да се движи ЕЦ, освен на задна.
17
3
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Големи м а л о у м н и ц и е имало в българия наистина:-):-):-) Отворете ги де първо вие ще се изавите:-):-):-)като гаргара ще ни дойдем...абе ти за умен ли се взимаш ***, нима тези ваши стратегии не се знаят и на са взели мерки...е такива като теб развалят българия...ти си пусни кранчето на бъчвата и пий една за успокоение...
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne govoryat losho za BG,zashtoto yazovirite sa pulni.Ako Mestan stane premier,togava shte razrushat yazovirite i shte vidite togava Erdogan da poi konia na Dunava.Zatova opichaite si akula bulgari i budete trezvi na izborite.Nikoga bsp,dps dost i ataka,vsichki te gi vidyahme kak rabotyat s Erdogana.
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божкеее, божкеее....*** се има и мисли за юропеец. Жива да не бях. Същият този *** дето бяга в юропата да подгъзува на изкуфели бабишкери, да се мазни на турския патpoн да го вземе на работа в гумаджийницата или работилничката или да конструира сандвичи в Макдоналдс.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха ха последна новина Гърция е подкрепила Турция! "Никой няма право да ограничава Турция за референдума особено в Консулство"...Гледам и не вярвам на ушите си:-):-):-):-)
13
0
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
И така неусетно,бавно и полека,в чакане рекордноще мине века.
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме Ердоган да е на власт, викаме ще кажем ДА на референдума, Запада се обажда и разрешава агитации за НЕ:-):-):-)Не го избираме за вас...На вас какво ви става...:-):-):-)