Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"

Правителството на Орбан с всенародно допитване чрез въпросник
Обновена: 1 апр 2017 18:43 | 1 апр 2017 18:43, Веселина Йорданова
205
Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"
Снимка: БТА

Унгария започна днес антиевропейска кампания с допитване до гражданите как да се реагира на политиката на Брюксел, която според правителството на премиера Виктор Орбан заплашва независимостта на страната, предаде Франс прес.

Въпросникът, озаглавен "Да спрем Брюксел!", е разпратен до всяко домакинство в страната, съобщи държавният секретар по правителствените комуникации Бенце Тужон.
 
Шестте въпроса се отнасят предимно до миграцията. "Какво трябва да направи Унгария когато, въпреки неотдавнашната серия от терористични нападения в Европа, Брюксел иска да я накара да приеме влезли незаконно мигранти", гласи един от въпросите. Възможните отговори са "да се позволи на тези мигранти да се движат свободно из страната" или "да ги държи под наблюдение, докато чака властите да решат техния случай".
 
Правителството на националистическия премиер Виктор Орбан разпореди мигрантите да се задържат безсрочно в лагери на границата, припомня АФП. Разпоредбите влязоха в сила миналата седмица.
 
Друг въпрос засяга международните неправителствени организации, които според правителството подкрепят незаконната миграция или се "месят" във вътрешните работи на страната. От месеци насам унгарското правителство се опитва да потиска различни неправителствени организации, които окачествява като "политически" или като "активисти наемници" - особено тези, които са основани от милиардера от унгарски произход Джордж Сорос, припомня АФП.
 
През 2015 г. беше проведено подобно "всенародно допитване", отнасящо се до "имиграцията и тероризма". То беше подложено на критики от агенцията на ООН за бежанците, която видя в него риск за засилване на ксенофобията в страната. През октомври миналата година Орбан организира референдум срещу мигрантските квоти на ЕС.
 
Над 93% от гласувалите подкрепиха правителството, но референдумът не беше признат за валиден, тъй като избирателната активност беше под минималния праг от 50%. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ЕС по-добро няма, пък нека си лаят руските агенти.
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си изгоря османският паспорт и сравам унгарец.
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Е АЙДЕ КАТО СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ ХВАЛИШ КАЖИ И КАКЪВ Е ТОЗИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ. ДА НЕ СИ ЕВРОДЕПУТАТ ИЛИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ИЛИ ИЗНАСЯШ ТУБУСИ И МАНИСТА ЗА САУДИТСКА АРАБИЯ "--------Човекът не се хвали. Обяснява на славяни а, че никой не дава кредити на такива които няма изгледи да ги върнат. Затова Щатите и другите водещи икономики могат да си позволят заеми. Докато си ги обслужват проблеми няма, дори се натискат да им дават нови. На голтаците никой не дава кредити.
129
8
 
16
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Унгарските политици, явно поставят съдбата на нацията над всичко. За тях определено е чест да служиш на родината си, на народа си.А българските?Мерзко ми е, даже повърхностно да посоча на що са готови , само и само да забогатеят.Отвратен съм!
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad Company/тролското копие/С боярищника и малко амфетки, а??
127
20
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
"Да спрем Брюксел!". Хм.........а когато Брюксел ви наливаше пари що не го вдигахте този лозунг бре?
126
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай соросогнидите, Орбане! Мачкай безмилостно и до см.ърт!
125
17
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ами давай орбане, Тереза мей ти даде пример с брекзита, давай ти унгарекзит. Да видим как ще ви е по-добре - със или без лошия европейски съюз. *** и неуки хора с промити мозъци явно няма как да се излекуват.
124
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евросъюза виновен че си преизбирахме БКП. Ай пак някой трябва да храни мързелите .....ИМЕННО ЕВРОСЪЮЗА ДАВА ПО 1000 ЕВРО НА БЕЖАНЕЦ ПОРАДИ ЕТНОСА И РЕЛИГИЯТА И ДИАГНОСТИЦИРАН МЪРЗЕЛ БЕЗ НИКОГА ДА Е РАБОТИЛ И НИКОГА И НЯМА И ДА РАБОТИ С ИЗДРЪЖКАТА ОТ ПО 1000 ЕВРО, А ТЕЗИ КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ 76 ЕВРО. И ТИ КАТО ЕКСПЕРТ КАЗВАШ НЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ ПО ЕТНОС .
123
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам няколко кредита. За много пари. Всичките са за бизнес. Обслужвам си ги редовно.През ден ми звънят от банки да ми предлагат нови.Е АЙДЕ КАТО СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ ХВАЛИШ КАЖИ И КАКЪВ Е ТОЗИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ. ДА НЕ СИ ЕВРОДЕПУТАТ ИЛИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ИЛИ ИЗНАСЯШ ТУБУСИ И МАНИСТА ЗА САУДИТСКА АРАБИЯ . ТИ СИ " МНОГО УМЕН " И ЗА ТОВА НЯКОЙ ЕВРОБЮРОКРАТ ТИ Е УРЕДИЛ " БИЗНЕЗ " АМИ ОСТАНАЛИТ БЪЛГАРИ ИСЛЯМСКИ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ? ??? Хайде на бабите с 76 европенсия ДА ГИ РАЗПРАВЯШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ,
122
1
 
1
 
! Отговори
Шегечка преди 7 години
До Анонимен 46 Та като спомена Настрадамус:Настрадамус бил дете, връща се от игра гладен и : Мамо,мамо , какво има за ядене? Майката : Ах ти малък ***.....!
121
10
 
11
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
Защо ще питаш стадото как иска да го ядат вълците? Напускате ЕС и отивате към освободителите си от 1956 год. Те ще се настанят с удоволствие при вас заедно с танковете си.Ще си вдигнете жизнения стандарт моментално и руските банки ще ви залеят с пари без лихви.Ще имате евтин газ като нас и куп други привилегии които имахте преди 30 години. За глу.пака цяр няма!!!!
120
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За три месеца Унгария направи 320 километра ограда , която струва два пъти по-евтино от нашите 180 км, дето ги правим вече три години.
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарея има качествено ръководство, доходите на хората са високи, политиката - независима.Затова от време на време им организират стадо майданки.
118
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БОЙКО БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЖОЗЕФ ДОУЛ НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВИ ТАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ.
117
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ С БИЗНЕСА И МНОГОТО КРЕДИТИ, КОИТО ОБСЛУЖВА. той нито бизнес има, нито кредити, нито банките го търсят.Просто му се иска на човека, но не може да стане.
116
17
 
8
 
! Отговори
уилли преди 7 години
До кога ще го търпим този ***, Орбан? Време е войските на НАТО да спасят Унгария!
115
16
 
15
 
! Отговори
Опс преди 7 години
А сега де. Що пенсията е 76 евра? Ми щот цял живот по соца се работише за родину. В ТКЗСто за 20 долара на месец заплата в армията даваха 60 а сега се искат пенсии по 1000 евро и Евросъюза виновен че си преизбирахме БКП. Ай пак някой трябва да храни мързелите .....
114
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ имат почти 20 трилиона $ външен дълг в сравнение с който руският от 500 милиарда е като джобни пари! Външният дълг на ЕС е към 40 трилиона $!....Сливянке ще ти дам *** пример като за тебе.Имам няколко кредита. За много пари. Всичките са за бизнес. Обслужвам си ги редовно.През ден ми звънят от банки да ми предлагат нови.В същото време имам познат, приятел от детство. Голтак като тебе.Работи тук там когато го наемат. Дори и потребителски кредит не му дават.Схващаш ли разликата?
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан си прави реклама с това допитване.Естествено че който и да питаш дали иска да се приемат емигранти отговорът ще е "не"