Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад

Москва трябва да разбере посланието от въздушните удари
Обновена: 10 апр 2017 07:02 | 9 апр 2017 22:50, Анисия Иванова
167
Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад
Снимка: БТА

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в северозападния сирийски град Хан Шейхун, заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Русия като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, но само ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън, имайки предвид 59-те крилати ракети, изстреляни по сирийската военна база Шайрат от два американски кораба в Средиземно море.

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим, при което загинаха 87 души в бунтовническия град Хан Шейхун.

"Днес призоваваме всички страни да се върнат на масата на преговорите и да постигнат споразумение", посочва британският министър на отбраната, отбелязвайки отново, че "президентът Тръмп е взел правилно решение".

В статията си Фалън подчертава, че такова споразумение трябва да постави началото на представително управление, в което Асад да няма никаква роля. Той признава, че "това не е лесно, но не е невъзможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
29
 
! Отговори
един преди 7 години
И Путин, и той е виновен. Тъй да знаете.И за зарина и зомана в Ирак, които никой не можа да да ги намери и покаже, пак Русия и Путин с виновни.Нищо, че започнахме война, която в последствие май си се оказа чиста агресия.Вече знаете кой респ. кои са виновни. Тъй де.
109
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко беше скалъпено в подкрепа на ИД.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофобите няма да оцелеят защотоцялото упражнение ще се прави точноте да не могат да оцелеят.
107
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трибуналът в Хага да се задействаи да привикат по надлежния пътамериканското президентчеТръмп за военното престъплениекоето си позволи защото временатаса други и приказката за лъжлияотоовчарче я знаем.
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като избухне войната между САЩ и Русия ще оцелеят само *** и русофобите.
105
1
 
5
 
! Отговори
ист преди 7 години
Бит и бан не си признават.
104
3
 
4
 
! Отговори
баба Петруна преди 7 години
Абе яз още от първио път познах че газо е бил зарин и че е върлен от руски самолет ние това зарино много го знаеме и затова го неизползваме да си палим огино
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаа, Русия е виновна за измирането на динозаврите, за глобалното затопляне, за изригването на Кракатау, за Фукушима и затова, че извънземните не щат да говорят с нас! Лоша Русия, ей
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де ,за какво му е на Асад да използва химическо оръжие ,като и без него мачка и изтиква ИД .Той да не е *** да настрои целия свят срещу себе си. Ако САЩ и Англия искаха да се установи кой и какво е използвал това може да стане за няколко дена.Отива международна комисия на място и готово.Само ,че ако наистина отиде ще установи ,че това е поредната холивудска постановка на която елементарно се хвана Тръмп
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
anglu4etata da si gledat Mancheteru United 4e ga dokaraa do vtora divizia
100
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и кухоглавия *** на име рускиня е мобилизиран значи някой не може да си намери място.
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърде много се палите ЗА Русия или ЗА Америка.И на едните и на другите не им пука за нас.По-хубаво ходете на работа, че да вършите някаква полезна дейност или дори прочетете някое романче - повече полза има от форумно изливане на злоба срещу някакви държави, някакви нации и някакви религии.
98
7
 
7
 
! Отговори
tochka преди 7 години
I am with Russia!
97
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ще си го премести точно в другия крачол като или по-скоро ако прочете тази плиткоума ингилизка публикация.
96
6
 
27
 
! Отговори
рускиня До Пич преди 7 години
"Хорана ви показват анализи и снимки."Дотук,нито един анализ не е даден,нито едно доказателство не предоставено.Да си чул,че къде са данни от диспетчери при катастрофа с Боинг?Защо ги скриха?Защо роднини на загинали предявяват иск не към Русия, а към Украйна?Сега за хим.атака-на "истинските кадри" се вижда,че спасители са без ръкавици.А дали твоя куха глава наясно,че зарин прониква през кожа? Всички спасители трябва да са мъртви. Свидетели твърдят за кълба жълт газ,което е хлор.Зарин е безцветен
95
7
 
28
 
! Отговори
До ПИЧ- ка преди 7 години
Самолетът в Украйна не го свали Путин , а самата украинска армия мислеща го за Руски. Има доказателства от кои части на Украйна е свален. А че САЩ са окупирали всякакви международни организации като ООН ,Съвет за сигурност, ЕС ,че даже и командват парада кой да бъде победител в Евровизията е ясно на всички. За Хага се не само всички ЮС президенти от 20 години на сам, но и Меркел, Оланд и шефовете на НАТО.
94
1
 
13
 
! Отговори
Ной преди 7 години
ЖИВОТНИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО Орел срещнал мечката и и казал: - Бягай ще има взрив .Мечката казала:- Винаги съм имала кожух и пак ще имам.Литнал Орела и хоп срещнал Вълчо и на него казала за взрива . Той казал:- Винаги съм ял месо и пак ще ям.Орела се позамислил и си казал:- Че аз за какво съм се запритеснявал за тези животни в гората .Винаги *** съм ял и пак мършоядец ще си бъда...
93
5
 
20
 
! Отговори
ЧАР преди 7 години
ДОКАТО АМЕРИКА СЪЩЕСТВУВА В ТОЗИ СИ ВИД ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МИР В СВЕТА НИКОГА НЯМА ДА ИМА. ТЕ КОЛЯТ И БЕСЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ И КАКТО СИ ИСКАТ. СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ИМ ВЪРВЯТ ПО ГАЙДАТА И НЯМА КОЙ ДА ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ СИ ИЗМИСЛИХА ЗА ВРАГ РУСИЯ И НЯМА ДА МИРЯСАТ.ДАНО ВСЕ ПАК Е ВЯРНА МАКСИМАТА, ЧЕ БАЛАНС В ПРИРОДАТА ТРЯБВА ДА ИМА И ДА ДОЙДЕ И ТЯХНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ - А ТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ДОЙДЕ !
92
10
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ СЕ О..СР..А преди 7 години
НО КОМЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦК на Либерастите..............опозицията на Бараш която яде сърцата на христяните в региона.............Джуджето е най-големия антихрист, русофилистико. Съюзниците му са все ислямски държави или формирования и е обявил война на целия християнски свят!