САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров

Причината - нарастват опасенията от оръжейната програма на Пхенян
9 апр 2017 09:50,
161
САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров
Снимка: Reuters

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) потвърди придвижването на атомния самолетоносач "Карл Винсън" със съпровождащите го кораби към Корейския полуостров, предаде ТАСС. 

Командващият адмирал Хари Харис е дал заповед ударната група, начело с "Карл Винсън", да се насочи на север по акваторията на западния Тихи океан към бреговете на Корейския полуостров, след като отплава от Сингапур на 8 април. 

Първоначално бе планирано тя да отплава към Австралия. В края на март ударната група проведе в Източнокитайско море съвместни маневри с кораби от японския флот. 

В състава на съединението влизат палубно авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните есминци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майер" (Wayne E. Meyer), въоръжени със системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Шамплейн" (Lake Champlain). 

Решението да се приближи към бреговете на Корейския полуостров съвпадат с нарастването на опасенията от напредващата оръжейна програма на Пхенян, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

"Чувстваме, че засиленото присъствие е необходимо", каза анонимен американски представител, като отбеляза, че поведението на Северна Корея буди тревога.

Тази година представители на Пхенян, включително самият лидер Ким Чен Ун, многократно намекваха, че предстои тест на междуконтинентална балистична ракета или нещо подобно, може би още на 15 април, 105-ия рожден ден на основателя на КНДР Ким Ир Сен, празнуван ежегодно като "Ден на слънцето". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким си го премести.
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите на руските фенове и умирам от смях. Помня преди години как се надъхваха преди САЩ да нападнат Ирак. Бяха едни приказки как Садам имал уникална армия, стотици бункери, не знам си кви руски танкове и изтребители и елитната му гвардия била непобедима. А кво стана - американците се разходиха като на парад из Ирак. Дадоха жертви колкото от пиянско сбиване. И в Корея ако влезнат ще е същото.
123
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АнонименНикакъв петрол не е открил. В Корея войната беше за залежи на силиций.Явно в Южна Корея се изчерпва и на високотехнологична държава като ФАЩ и трябват още. Само дето начело на казармата Северна КОрея седи един откачен тип,на койно няма да му мигне окото да изпепели най-близките съюзници на ФАЩ в съседство.
122
2
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Спрете на С.Корея помощите в храни, те от тях са още живи! Вярно,че това ще удари народа,но пък и този народ трябва да направи нещо за себе си.Санкции и присъствие в близост. Без агресия. И Тръмп точно това ще направи - санкции и присъствие. Президент Тръмп е по- умен отколкото на някои болните фантазии привиждат.
121
0
 
1
 
! Отговори
Расате преди 7 години
Ако американците нападнат Северна Корея край с Южна и Япония.Северокорейците ще преминат само с стрелковаците през Южна,а Япония ще бъде ударена с ядрено оръжие.Един път САЩ бяха изгонени от китайски стрелковаци през 53 г.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи другаря Ким е открил петрол , сега ще види той .
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яаааа,това не го вярвам,сащ да нападне страна без петрол,май корейчето ги е стреснало с все по-приближаващите ги цопващи в морето ракети,май скоро ще ударят на твърдо
118
4
 
3
 
! Отговори
xyz преди 7 години
До Анонимен"Ким Чен само чака повод за да изстреля ракетите си Към Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Франциско!"Те няма да стигнат до там, но тези, които ще полетят обратно към него, ще са по-страшните.
117
0
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До ognyanzИмам нужда нета да бъде изчистен от *** като тебе.
116
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Bad Company": Имаш нужда от психиатър.
115
7
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Нали не си мислите, че авионосната група отива на риболов? Ще има нагледен "открит урок" за Русия , Иран и Асад. И за Ким естествено ама едва ли ще може да го догледа.
114
5
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До Американска агресияНаистина янките голям бой ще ядат:)) Мухахах! Т 55 срещу Ейбрамс М1??? Край, загинаха янките!! Мухахах!! Между другото уж "съвсем случайно" днес щатите леко поразсекретиха х-37 в:)) Влез в тубата и виж руските коментари.:)) В общи линии са следните: "Нямаме и скоро няма да имаме нещо което може да му се противопостави. На практика може да порази всичко и навсякъде без възможност за никаква реакция" . Та така тролчета. Наистина ВКС-чески сили:)) Мухахахах! Путин-мат!
113
3
 
2
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
20 трилиона, грешка :D
112
3
 
10
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Значи американците могат да си правят каквото си искат, в повечето случаи -- в другия край на света, но не дай боже някой друг решил да направи същото. Защо вечно се бутат там, където не им е работата. Ще си изпатят някой ден и това ми се струва, че ще стане доста по-скоро от очакваното. Изкуствена страна, чийто правителство ги замангильосва с лъжи и пропаганда. А междувременно дългът им се увеличава, наближава вече 20 хил. трилиона. Където е стъпил американски ботуш -- само войни е имало. Факт.
111
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
онова руското Кузнецов прибра ли се или още гори въглища по пътя
110
1
 
6
 
! Отговори
Ким ... преди 7 години
Какви по-добри тестове за ракети от гоооляма ... истинска цел право напред? Като за 105-тия рожден ден на тати! Ще засвети като слънце насред океана.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким Чен само чака повод за да изстреля ракетите си Към Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Франциско!
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задокеанските бандити само на слабите и малките се отварят.
107
2
 
15
 
! Отговори
Американска агресия преди 7 години
Янките ще ядат много бой ако решът да направят глупостта да правят десант в Северна Корея - най-милитаризираната и спартанска нация! Виетнам ще им се стори, като екскурзия до Майорка!
106
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо Тръмп все повече ми харесва!