Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!

Руският външен министър обяви готовност за сътрудничество със САЩ
12 апр 2017 22:11,
143
Тилърсън след срещата с Лавров: Ниско ниво на довериe!
Снимка: архив Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че страната му е отворена към диалог със Съединените американски щати, въпреки обтегнатите отношения между страните, съобщава AFP. Думите на Лавров дойдоха след преговорите с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

"Въпреки количеството на съществуващите проблеми има значителни перспективи за съвместна работа", заяви Лавров, цитиран от "Фокус".

"Руската федерация е отворена към това, отворена към диалог със САЩ във всички различни области, не само към диалог, но и към съвместни действия, насочени към резултати в области, където това кореспондира на интересите на двете страни", добави той.

Още по темата

Лавров заяви още, че Русия е склонна да възобнови споразумението си със САЩ за избягване на сблъсъци в небето над Сирия, ако Вашингтон се включи в битката срещу ИД.

"Днес президентът потвърди нашата готовност да се върнем към изпълнението на разбирането, че първоначалните цели на въздушните сили на Американската коалиция са препотвърдени, а именно борбата срещу "Ислямска държава" и "Джабхат ан-Нусра", заяви Лавров.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че има "ниско ниво на доверие" между Руската федерация и Съединените американски щати.

"Има ниско ниво на доверие между нашите две страни", коментира Тилърсън и добави: "Двете най-важни ядрени сили в света не могат да имат такъв вид отношения".

След преговорите Лавров сподели детайли от срещата: "Преговорите се получиха подробни, откровени, обхванаха целия спектър от въпроси, които са ключови за нашите двустранни отношения, за взаимодействие по международни въпроси“.

Руският министър също добави, че в Москва са видели готовността на САЩ да подкрепя международното разследване на събитията в Идлиб, където се предполага, че силите на сирийския президент Башар ал- Асад са употребили химическо оръжие.

Тилърсън пък изрази надежда за това, че неговата среща с Лавров ще помогне на Москва и Вашингтон да подобрят открития диалог и ще му позволи да „обясни и изрази тези точки“, по които позициите на Русия и САЩ се разминават.

"Тази среща се случва в наистина много важен момент за нас, когато се опитваме да изясним позицията на другия и да поговорим за тези области, в които нашите цели и нашите задачи са общи и интересите ни съвпадат, въпреки различията в тактическите подходи“, коментира Тилърсън.

След проведените преговори помежду им Рекс Тилърсън и Сергей Лавров бяха приети от руския президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай също не са гласували против разследването. Китай предаде братушките !!! Путин ще спре китайските домати и чесън с което ще вдигне руската икономика на крака. Вива Путин Вива Сталин Вива КПСС
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,че Жириновски не е президент отдавна да е пуснал някой друг Ярс и Топола по текезесето с кравите аз ако сьм на мястото на Путин сьщо така бих направил
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77Освен Русия, против е била и Боливия. Дори Беларус и Казахстан не са подкрепили Путин. При това Путин наложи вето на разследване а не на квалификации. Е, кой не иска да се разбере истината ?Очевидно Путин го е страх.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е руски курилските острови сьщо Русия си врьща територийте и силата на ред е Аляска
54
0
 
5
 
! Отговори
Neazi преди 7 години
радвайте се че Има диалог.
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сряда Русия наложи вето на проекторезолюцията на ООН, в която се настоява сирийското правителство да сътрудничи при разследването на предполагаемата химическа атака, за която Западът обвини силите на президента Башар Асад++++Страх ги е руснаците. Страх ги е да не се докаже, че са съюзници с военни престъпници.
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Докaзaн фaктИзглежда 'краварските' *** са по добре от руските. На руските им дават значка на Путин и лосион.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой самолет да не удари Тръмп тауър тея дни... Със зарин вътре ;)
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи руснаците стискат зъби и вкарват новите координати в ракетите... Предимно собственост на Тръмп, доколкото мога да предположа ;)
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По въпроса с *** нали се разбрахме вече! Цял свят знае, че в САЩ вече не ги бият, а направо си ги убиват. Особено последните 8 годни.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Тръмп, сваляй руското джудже от власт! Не му позволявай на този престъпник да се измушне. САЩ - победа!
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тилърсън явно е полов атлет. Изплющял е джуджето и седемте Снежанки в Кремъл.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи срещата е минала във взаимно надлъгване.
45
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 7 години
Ти поговори с някой, който скоро се е върнал от Русия. Дали са с просешки тояги. Гледай малко руска телевизия, какво представляват магазините им, голи и боси ли са. В какви коли се возят. Само програмирани мозъчета могат да напишат такива тъпотии, че руснаците ще я докарат до глад и просешка тояга? Та те вече са свършили 98% от тая работа да останат голи и боси".А туй за зарина тепърва ще се разплете! И ролята на Турция ще лъсне! Мислещият човек ще си зададе въпроса, за какво му е на Асад да б
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай петкоБай Петко ти принизи спора до "Ама вие защо биете ***?"С такива аргументи като Китай като си поиска парите, САЩ нападат суверенни правителства не ми се слушат. Защото аз веднага ще ти отговоря че не САЩ ами Русия напада суверенни държави и анексира чужди територии от Украйнар Грузия и Приднестровието което е самата истина. След 2-рата световна война не съм чул САЩ да анексират територии на чужди държави, но Русия направи това.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай петко"доказателства че Русия или Асад са използвали зарин няма"Търсенето на доказателства за очевидната вина на Асад единствено заради зарина служи само за удължаване на агонията на Сирия. Мир в Сирия може да настъпи единствено след премахването на Асад, а който не желае мир със всички средства задържа Асад на власт. Така че е безсмислено е да се търсят виновни, докато Асад е на власт. Има си съд в Хага който ще реши доколко са виновни Асад и Путин за зарина пък и не само заради него.
42
1
 
7
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
същото мога да те питам и за САЩ?до кога си мислиш че могат да свалят неудобни за тях правителства?да нападат суверенни държави само защото не ги слушат? и ако Китай си поискат от САЩ парите какво ще се случи? защо вече 6г САЩ отказват да върнат златото на Германия?
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай петко"още преди 2г според вашите прогнози руснаците щяха да измират от глад..."Понеже си бай Петко, предполагам че си над 55 години. Та искам да те питам, ти вярваше ли по времето на комунизма че СССР ще умре? Със сигурност не си вярвал. Защо ти се струва толкова невероятно че руснаците ще я докарат до глад и просешка тояга? Та те вече са свършили 98% от тая работа да останат голи и боси в най-скоро време. Ако сега изпъpдят и последните 2% заради кръволока Асад сами са си виновни.
40
3
 
11
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
Германия е пудел на САЩ доказателства че Русия или Асад са използвали зарин няма преди 3г същата врява имаше и САЩ бяха пред нахлуване в Сирия понеже Асад използвал зарин няколко месеца по късно след разследване на ООН беше казано че не Асад а ИД са използвали зарин-а иначе сценария както каза Путин го знаем унищожиха Ирак понеже Саддам имал химически оръжия... е така и не ги откриха но създадоха ИД
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г7 заседава 3 дни, като САЩ, Великобритания и Германия бяха да се наложат санкции веднага заради газовите атаки на Русия в Сирия. Франция и Италия спасиха 3адника на Путин като поискаха Тилерсън за последно да преговаря с Русия и ако няма положителен резултат тогава да се пристъпи към всеобхватни санкции. Ето че резултат няма никакъв, какво следва сега? Жестоки санкции за Русия, това следва. Сега да го видя с какви конрасанкции ще отвърне Путин. Освен всяка минута да убива по 10 руснака