Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян

Северна Корея: Няма да стоим със скръстени ръце след заплахата
14 апр 2017 07:58, Анисия Иванова
357
Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян
Снимка: БТА

Съединените щати може да нанесат превантивен удар на Северна Корея, ако се убедят, че тя се готви да извърши нов ядрен опит, съобщават американски медии, цитирани от ДПА.

Два американски ескадрени миноносеца плават близо до Северна Корея, единият от тях е на около 480 км от ядрения полигон. Те носят ракети Томахок, съобщи Ен Би Си, като се позова на висши служители от разузнаването. Американските бойни кораби се приближиха до Корейския полуостров миналата събота, след като отмениха посещение в Австралия.

Президентът Доналд Тръмп написа вчера в Тwitter: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!".

Сателитни снимки показаха в сряда, че ядреният полигон на Северна Корея е готов за нов опит. Но според южнокорейски военни няма необичайна дейност на полигона, добавя ДПА.

Пентагонът обаче отказа коментар след съобщението на Ен Би Си за възможен превантивен удар срещу Северна Корея, предаде Ройтерс. Говорителка каза, че министерството на отбраната не обсъжда бъдещи операции и не "прави публични предположения за евентуални сценарии".

"Командирите винаги обсъждат целия спектър от варианти за действия", каза говорителката Дейна Уайт в отговор на въпрос на Ройтерс за съобщението на Ен Би Си.

"Имаме твърд ангажимент за защита на нашите съюзници, включително Република Корея и Япония, ако възникнат евентуални заплахи", добави Уайт.

Ситуацията на Корейския полуостров сега е в омагьосан кръг, заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Хан Сон-ньол в специално интервю за Асошиейтед прес.

Северна Корея няма да стои със скръстени ръце след заплахата на САЩ с превантивен удар, каза висшият севернокорейски дипломат и добави, че президентът Тръмп всява смут с агресивни туитове.

Северна Корея ще извърши следващия ядрен опит, когато върховното командване реши, че моментът е подходящ, посочи Хан в интервюто днес пред АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
13
 
! Отговори
Какво пречи на Тръмп преди 7 години
Аз изобщо не разбирам какво им пречи на американците и Трмп Северна Корея? Нито търгуват с тях, нито им ползват хартийките, изолирани са. Ако някой ми каже какво пречи на Тръмп Пхенян - евала. Имат си там някаква идеология, имат си там някакъв животец, оръжие. Никого не заплашват.Също не разбирам чий го дирят в Сирия? Там в Сирия има ли да живеят американци, има ли американски корпорации, та да бомбят като изоглавени сирийското население?
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дрънкане срещу Сев.Корея има за цел само едно сплашване на Китай.Още в предизборните си обещания Тръмп не веднъж много остро критикуваше Китай.Сега заради търговските и валутни воини между Вашингтон и Пекин,първо ще страдат невинните севернокорейци,а после май ще пострада и целия свят от световната ядрена война която се задава на хоризонта. САЩ ввече тръгват да играят ва банк ,защото или фалират или подпалват световен ядрен апокалипсис,затова е този отчаян ход.
119
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всякъде в развитите страни раждаемостта намаля. Създснето на много деца вече е присъщо само на изостанали държави и бедни райони. Умните хора вече разчитат на качеството , а не на количество. Това не е никъв фактор
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ В КИТАЙ ОБЯВИХА,ЧЕ ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБУХНЕ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ В КОЙТО НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛ./ТЕ ТОВА АКО НЕ Е НАМЕК,ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ СВЕТОВНА ЯДРЕНА КАСАПНИЦА МЕЖДУ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ЗДРАВЕ МУ КАЖЕТЕ.
117
2
 
11
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Сащ ги чака нов виетнам но още по кървав не се знае русия и китай какво са им дали и те какво имат атом америка не може да използва поради ред причини терена а сев корея е съвсем различен от виетнам и като в авганистан който никой не е успял да го окупира а наземна операция в сев. Корея значи че арлингтонските гробища в сащ ще се разширят няколко десетки пъти, но нека да пробват братята хамериканци
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 175 Новината за острото изказване на министъра на външните работи на Китай я има публикувана в Бг Нес и в сайта на БЛИЦ,а това,че такива новини не ви отърват на вас *** с отровна юдейска кръвчица си е ваш проблем.
115
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военния режим в северната Корея няма аналог. Там всичко е толкова крайно и изкривено,че няма как да се опише.Дано скоро освободят хората там от тоя 70 годишен ужас и геноцид.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 178Точно пък от тебе ,ще ми се стъжни живота :)) Като гледам само може да се развесели ! ***.
113
3
 
7
 
! Отговори
до 170 преди 7 години
Аз не съм лъгал нищо. Северна Корея е затворена държава и няма информация какво реално произвеждат. Знае се само за ядрено оръжие. Не сипи обиди по мен за да не ти се стъжни живота.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
174А ти ходил ли си в Южна Корея? Ако беше ходил нямаше да се излагаш така :)) Отиди и до Сингапур и там има какво да види простата ти кратуна.
111
4
 
3
 
! Отговори
до 161 преди 7 години
Реших да ти проверя новина и не открих нищо подобно в мрежата.Нито в Българската нито в западната .А Китайския външен министър се казва WANG Y
110
3
 
5
 
! Отговори
до 169 преди 7 години
Ходил ли си там?. Не си, 100% съм сигурен. Черпиш инфо от информационните агенции които никога не са допускани в Северна Корея.
109
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се кара ! Ние християните нямаме нужда нито от Русия нито от Китай!И двете си продават стоките при нас. Ние сме купувача ние сме тея с парите. Надявам се схващаш :)
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 166Аз не мога да повярвам ,че си готов на всякакви лъжи и фантазии само и само да докажеш ,че севера бил равен на юга.Колко глупост ходи по земята на България ,че и гласува за политики и идеологии ! Ужас.
107
6
 
1
 
! Отговори
ДО 163 преди 7 години
Чукнах в Гугъл това което си написал и разбирасе ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. От сайта на фокус news си преписал името на министъра защото и те са го объркали .Министъра не се казва Ван а Уанг И ( Wang *** ) .Измисляш си новини и се радваш ако някой балък ти повярва.Избивай комплексите по друг начин!!!!
106
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намери се ниско образован пенсионер расъл в забулена система с военен привкус да коментира младежите. Младежите са 100 нива над тебе :) на 25 ще са 300 нива , над 30 ще са светлинни години.Вашата младеж от 60 70 е виждаме... бракувано и остаряло образование и боксиране в политиката и на всякъде.
105
7
 
9
 
! Отговори
до 164 Ангел преди 7 години
Ангеле, нямаш информация какво произвеждат в Северна Корея защото са затворена държава но не си мисли , че са технологично по зле от Южна.
104
16
 
3
 
! Отговори
Знам нещо . . . преди 7 години
Знам какво ще кажат Русия и Китай след евентуален превантивен американски удар . . . От сега знам какво се върти в комунистическите глави . И в Сирия беше така . И осъдителната декларация виждам в ООН . Виждам и знам още много неприятни неща какво ни готвят Русия и Китай ! Нищо добро от изток !
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета и не вярвам на ушите си. Колко безмозъчни същества са се появили в софия. Да приемем, че младите са станали такива от дрогата и разни гей ценности но има и стари прехвърлили години , при тях е трагедия. Добре, че не останах някога да бачкам в софия а заминах в чужбина защото сега и аз да съм станал сороски ***.
102
12
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Много скоро Юга и Севера ще се обединят.Едната страна супер технологично развита,висок стандарт.Водещ производител на всякакъв вид техника и номер 1 производител на смартфони а техните братя ,изостанали до немай къде ,не са виждали, камоли да са ползвали смартфон ( с изключение на Ун и неговите хора).Изведнъж ще трябва да правиш от аборигена модерно човешко същество.Интересно ми е да вида как Южняците ще интегрират в 21 век техните сънародници!