Северна Корея днес: Един парад с усещане за война

Пхенян обяви, че е готов за война, ако САЩ предприемат военни действия
15 апр 2017 14:58,
495

 Снимка: Reuters

Северна Корея демонстрира военна мощ на парад в памет на основателя си Ким Ир-Сен и обяви, че е готова за война, ако  САЩ поискат това.

Парадът идва на фона на нарастващото напрежение между двете държави заради ракетно-ядрените изпитания на Пхенян.

С парада днес Северна Корея отбеляза 105-годишнината от рождението на покойния си основател и "вечен президент" Ким Ир-сен, предаде ДПА.

Парадът прие лидерът на Ким Чен-ун - внук на Ким Ир-сен, който поздрави участващите войници и събралото се множество, показват кадри, излъчени от държавната телевизия.

Още по темата
На събитието бе показана и нова междуконтинентална балистична ракета, както и прототипи на ракети, които могат да се изстрелват от подводници, заяви южнокорейската армия, цитирана от южнокорейската агенция Йонхап, съобщи БТА.

В реч на парада висшият представител на държавното ръководство на Северна Корея Чхуе Ньон-хе заяви, че Северна Корея е готова за война, ако САЩ предприемат военни действия и каза, че Пхенян ще отговори на "ядрена война" с ядрените си оръжия.

Рожденият ден на Ким Ир-сен е честван в КНДР като "Денят на слънцето" и е най-важният национален празник.

Преди парада имаше спекулации, че Северна Корея ще използва този ден, за да извърши ракетно или ядрено изпитание. Американската телевизия Ен Би Си нюз съобщи в четвъртък, че ако стигнат да убеждението, че Пхенян е напът да извърши изпитание на ядрено оръжие, властите в САЩ може да нанесат превантивен военен удар.

На спътникови снимки от сряда се вижда, че севернокорейският ядрен полигон Пхунгие-ни е в готовност, съобщи американски аналитичен център.

За разлика от предишни паради, на които е присъствал Ким, сред гостите на днешния не беше забелязан високопоставен представител на китайската държава, отбелязва Ройтерс. Китай е единственият голям съюзник на Северна Корея, но се обяви против ракетно-ядрените й изпитания и подкрепи режима на санкции на ООН.

Северна Корея показа днес нови типове междуконтинентални балистични ракети, монтирани върху шасита на камиони, което подсказва, че Пхенян работи върху нова концепция за такива ракети, заяви Мелиса Ханъм от Института за международни изследвания "Мидълбъри" в Монтерей, Калифорния.

Тя обаче припомни, че Северна Корея има навика да показват на паради някои нови оръжия, които още не са минали изпитания и не са били изстрелвани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 249 Какъв стокообмен със С.Корея брани Китай,и го е страх да се разклати,като преди 2месеца еднострано спря вноса на въглища от С.Корея от които корейците се снабдяваха с валута,има и намален стокообмен ,спряха и полети на държавната авиокомпания до Пхенян,всичко това говори за недоволство на Китай от политиката на Ким чен ун
256
3
 
12
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
По-лъжливите от българските медии светът не е видял!
255
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО КРАВАРСКИТЕ КАШЕРНИ ФАШКИИ СА СЕ ТАКА ЗАГРИЖИЛИ,ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМАЛА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ПОНЕЖЕ СПОРЕД ТЯХ ИМАЛО ЗАБРАНА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ,САЩ ТРЯБВАЛО ДА НАКАЖАТ С ВОЕНЕН УДАР.СЕВЕРНА КОРЕЯ . ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ,ЗАЩО КРАВАРСКИТЕ ФАШКИИ НЕ УДАРЯТ НЕЗАКОННАТА ЦИОНИСРТКА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ ,КОЯТО СЪЩО В РАЗРЕЗ С ДОГОВОРА ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,ОТ ГОДИНИ ИМА И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗРАБОТВА ТАКОВА. ИЗРАЕЛ Е МНОГО ПО ОПАСНА ОТ СЕВ.КОРЕЯ,ЗАЩОТО НЕ СПРЯ С ВОИНИТЕ СИ
254
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малеее, 300 коментара!Едно време само ***.ин събираше толкова!
253
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руснакруската телевизия на кое място по свобода словото е ще ми кажеш ли кат каза пропаганда
252
8
 
7
 
! Отговори
До Атакист. преди 7 години
Тя за това изчезна Атака от небосклона,заради такива титани на мисълта и познанието като теб.Той лидера ви влезе в час ама вие си обичате анархията и словоблудството.Безмислен е диалог с теб.Когато някой действително еТ.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.
251
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нямаше тези ракети и ядрени бомби, Северна Корея, отдавна щеше да е демокртизирана, по подобие на Либия и Ирак. А бежанците им, щяха да дойдат чак дотук! Няма какво да се заблуждаваме!
250
4
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 267Мхм!Иддиоте, а любимите ти хамериканци колко ядрени глави имат в арсенала си в момента? Знаеш ли? Защо не са унищожени? Забраната е не само за опити, но и за притежание!Кой ще им търси сметка затова? Кажи, ве, *** сорросоиден?
249
7
 
8
 
! Отговори
руснак преди 7 години
Във видеото, което пускат световните медии, а сега го гледам и по руския канал афганистанските терористи отричат, че след взрива на майка на бомбите те имат някакви загуби, че бомбата няма такава мощ да им взриви тунелите....А те така...Хамериканска пропаганда, че бомбата е майка, а и за старец не става, *** за зеле не става! В руските новини казват, че наистина няма загуби в Афганистан!
248
4
 
12
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Оставете хората/народа на С.Корея да живее така, както реши!Престанете да налагате със сила вашия образ и принципи на живот!Така им харесва - така живеят!Ако, един ден решат че е настъпил момента за промяна, никой и нищо не ще е в състояние да спре народа на С.Корея - никаква идеология и никаква репресивна сила.А, резултатите от подарената или наложена отвън свобода ние ги виждаме наяве сами!Свободата трябва да се извоюва, само тогава тя има истинска стойност за народа!
247
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 7 години
сърдите старчета Тръмп и Рекс тръгнали война да водят, щото рейтинга им клони към нула, а жените им изневеряват яко. Америка е страна на злото и ще се самоунищожи от прекалена злоба и завист към независимите и свободни народи!
246
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 243 Да помниме ,че така казаха демократичните медии и за треньора от световното ,хвърлен в лагер за незадоволителни резултати. Само че ви убягва информацията от ФИФА ,че няма такова нещо всичко е измислица.
245
3
 
4
 
! Отговори
Атакиста!!! преди 7 години
***.О. Договора за забрана на ядренните опити е подписан от185 страни и е още от 1996 година.Проблема е че някои го правят внарушение на международната конвенция.На колко годинки си бе дечко?Със същия успех можеш да напишеш че албанците са стъпили на Марс.Ти лъжеш повече от Нинова
244
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОРОСТИОЯТА ТУКА СЕДНАЛА ДА ДРАСКА,ЧЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЯМАЛО (ДЕМОКРАЦИЯ),ЧЕ КИМ БИЛ (ДИКТАТОР) Е И ДОБРЕ ,ТАКА ДА Е ДА НЕ БИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА Е ТРЪГНАЛА ДА СИ НАЛАГА(ДИКТАТУРАТА) ПО СВЕТА И ДА ПАЛИ ВОИНИ И ВОЕННИ КОНФЛИКТИ.ЖИВЕЯТ СИ ХОРАТА В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА И НА НИКОГО НЕ ПРЕЧАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЦИОНИСТКТАТА КРАВАРСКА *** КОЯТО СИ ВРЕ НАВСЯКЪДЕ ГАГАТА ПО СВЕТА И ЗАПАЛИ МАСА ТИ ВОИНИ В КОИТО ИЗМИРА МАСА НАРОД,А СЕГА СЪЩИТЕ КРАВАРСКИ ФАШКИИ СА ГОТОВИ ДА ЗАПАЛЯТ СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА
243
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонименмного правилно това не е Виетнам и сега не са 60 -те Северна Корея е затворена и много неща не се знаят за нея така че изненадите тепърва предстоят
242
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 259Да, прав си..2 опита имат за 2017-та година корейците!
241
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 255 Атакист Китай разрешиха на САЩ да показват мускули.Всичко е договорено на срещата между Тръмп и Си дзинпин. Не е нормално зависима държава катоКНДР да не се съобразява със своя опекун Китай,които от 2-3г. ги предупреждават да престанат с ядрените опити.Явно Кимчо се е взел много на сериозно и ще трябва да бъде наказан.
240
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора в Северна Корея не виждат ли света как живее и накъде отива , на какво се надяват?
239
3
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АТАКИСТАми най-вероятно сега им е дошъл реда, ти как мислиш?
238
1
 
11
 
! Отговори
ДО хаха -252 преди 7 години
Спрете бе деца ,спрете с вашите глупости. Всички до 30 години сте пълни невежи.Живота в интернет и реалният такъв са две съвсем различни неща.Това че нямате мозък е ясно,но защо се правите на всезнаещи.Ами вие по далече от върха на носа си не виждате.