САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!

Вашингтон винаги се стремял към мир, но сабята е в готовност
Обновена: 19 апр 2017 08:39 | 19 апр 2017 08:37,
141
САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!
Снимка: архив, Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея да не подлага на изпитание решителността на въоръжените сили на САЩ, които по думите му ще даде "поразителен и ефективен" отговор на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви на борда на американския самолетоносач "Роналд Рейгън", че правителството на президента Доналд Тръмп ще продължи да "работи усърдно" със съюзници като Япония, Китай и други световни сили, за да окаже икономически и дипломатически натиск върху Пхенян.

Още по темата

"Съединените американски щати винаги ще се стремят към мир, но при управлението на Тръмп щитът стои в отбранителна позиция, а сабята е в готовност", каза вицепрезидентът на САЩ пред 2500 моряци на борда на военния кораб в американската военноморска база "Йокосука" в Токийския залив.

"Тези, които предизвикат нашата решителност и готовност, трябва да знаят, че ще отблъснем всяка атака и ще отговорим по поразителен и ефективен начин на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия", подчерта Пенс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
15
 
! Отговори
Посолство на САЩ преди 7 години
Разходите по рибарското учение със самолетоносач ще бъдат поети от местния форумен краварски тролцентър. Считано от днес намаляваме заплащането от 10 цента на коментар на 1 цент за десет коментара. Сори, нищо лично, това е капитализъм господа подллогги.
43
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и нейната рожба Северна​ Корея са врагове на човешката цивилизация.
42
1
 
4
 
! Отговори
Айдахо преди 7 години
Все пак България е била 'ядрена' държава някога. Какви времена...
41
2
 
13
 
! Отговори
ДЖОИС преди 7 години
СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА МАЙМУНИТЕ ОТ САЩ И ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ МИР ЗА ДЪЛГО.ДОКЪТО НАПАДАТ ДЪРЖАВИ И СЪЗДАВАТ ТЕРОРИСТИ КОИТО ПОДЪРЖАТ И СЛЕД ТОВА , МИР НЯМА ДА ИМА И ЕДИН ГОСПОД САМО ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТАЯ ПЛАНЕТА.НЕ МОЖЕ ДА НАПАДАТ ДЪРЖАВИ И ТЕ ДА СЕДЯТ БЕЗУЧАСТНИ ДА ГИ ИЗБИВАТ.МАЙМУНСКИЯ САЩ Е СЪЗДАДЕН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И СИ ОСТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ
40
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не сте така щедри и в цитирането на изявленията и на корейските лидери? Каква е тая едностранна трибуна за третокласни *** политици? Коя тоя сплескан капутт Майк Пенс, та трябва да му слушаме говедарските напъни да говори? Ами изявленията на Асад пред ООН? Десетки са, ама не сте написали нито за едно.Платени продажни клакьори сте и вчера и днес.бг. А утре няма да ви има. Щото тоя дето ви плаща скоро ще се пресели при Яхве.
39
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилски комплексарчета. Какво да кажат въртят и сучат чудят се ,какво да дрънкат. Просто зрители на случващото се в света. Тайно мечтаят и Русия да може така.....Но уви мечта не вредна.
38
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мое се угоди на форумните руснета. :))Като бият през руското, смешно пво - Що стрелят по сирия?Като не стрелят - Що не стрелят?Спакойна бе русоблизци, всички ще си го отнесете по реда. :)))
37
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До АнонименА бе друго си е когато имаш ядрено оръжие,па макар и паянтово!Турция щеше ли да ни се меси ако имахме такова?Всъщност не е чак толкова трудно да се направи,при наличие на ядрена централа.Само че предателите са прекалено много,та трудно ще се опази в тайна....
36
1
 
10
 
! Отговори
Фокк преди 7 години
Като нямаш друг интерес така става. И следвоенен Виетнам се развива доста добре. Израел също , те са тяхно дете. Малка и страшно развита държава.Интереса на Босна и Косово и да са независими без заявен ясен стандарт за живот. Тогава те управляват както искат. От наркотиците се печели добре. САЩ обичат да печелят.
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и мир!!? Хахахаха. Тове е нещо като дърено желязо. Или като Плевнелиев и мъжественост.
34
3
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Тези мислят за мира в 'америка' , а иначе само за война.
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги слушам тея хамериканоси започвам да се чудя дали ми са ясни понятия като мир например.
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо смениха реториката пиндостанците - нали уж щяха да удрят Корея първи. Сега почнаха: "Ще отвърнем ако той ни нападне", саби, щитове, дрън-дрън небивалици. Ами естествено четой няма да ви нападне, нагли кравари, той никой не е нападнал. Тресе ви обикновен *** страх, прикрит с гръмки изявления. Прави бяха хората от форума които казаха че САЩ само ще направят разходка с лодка, ще половят малко риба и ще поусерат морето. Надувки и шубе. Жалка работа - като петел на бунище са. Пуяци.
31
3
 
10
 
! Отговори
nina преди 7 години
...Вашингтон /САЩ/ винаги се е стремял към мир...Това е ОКСИМОРОН, ако , *** американци, знаете какво значи това.
30
4
 
21
 
! Отговори
Хм преди 7 години
За прословутия просперитет след военна намеса на САЩ,може да се каже следното:След Корея,НИТО ЕДНА страна не е спечелила от американска инвазия!единици са запазилите стандарта си,а разрушените-мнозинство!Да погледнем и наблизо,Балканите-създадените от САЩ Босна и Косово са бедни и развъдници на престъпност и ислямски тероризъм.Специално Косово е разпределител на наркотиците в Европа.Дали не се дължи на преки доставки от Афганистан през US-базата?ЦРУ е стар играч на наркопазара!
29
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая на Владимир ще му кипне и ще ви успокои всички - и корейци и американци с една хубава ядрена гъба над Уошингтън, да мирясате накрая!
28
4
 
19
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Сащ винаги се стремяли към МИР ??? Тоя нещо или се е объркал или превода е сгрешен
27
3
 
29
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Дори и за нападението на японците са знаели предварително янките, но са се правили на хахави, за да имат повод да се включат във Втората Световна. Разузнаването им е знаело месеци преди атаката на Пърл Харбър, има го и доклада до Рузвелт. Траели са си, защото банкерите и Ротшийлдовци знаят, че кинтите са във войните.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фок го фокат бежанци, какво се занимавате с него?
25
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Америка е най-мощната икономически и военно държава в света."Нещо си се объркал. Най-мощен икономически е Китай, а военно Русия. Шефовете ти от Козяк само като чуят последното и се втрисат. И оцветяват гащите в жълто отпреди кафяво отзад.