Ердоган за ЕС: Турция не може да чака до безкрайност!

Анкара може да преразгледа позицията си за Европа, заяви той
25 апр 2017 22:58,
140
Ердоган за ЕС: Турция не може да чака до безкрайност!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че Анкара може да преразгледа позицията си за присъединяването към Европейския съюз, ако бъде оставена да чака още дълго и ако сегашното враждебно отношение на някои държави от общността се запази, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ердоган заяви, че решението на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да постави Турция под наблюдение е "напълно политическо" и Анкара не го признава.

Той каза, че е готов да постави на референдум въпроса за присъединяването към ЕС и че Турция не може да чака до безкрайност, след като от 54 години стои пред вратата.

"Ако те не постъпват искрено, ние трябва да намерим изход. Защо да искаме още дълго? Говорим за 54 години", заяви Ердоган в интервю за Ройтерс в президентския дворец в Анкара.

"Великобритания попита своите хора и те гласуваха за Брекзит... Те имат душевен мир, те вървят към ново бъдеще и същото нещо беше проведено от Норвегия... а същото нещо може да се приложи и за Турция", каза той.

Ердоган посочи президентските избори във Франция, където крайнодясната лидерка Марин льо Пен заплашва с излизане от ЕС, и заяви, че общността е "на ръба на разпадането".

"Една или две страни не могат да поддържат ЕС жив. Имате нужда от страна като Турция, различна страна, олицетворяваща различна вяра, това би ги направило много силни", каза той.

"Но изглежда, че държавите членки на ЕС не осъзнават този факт. Те смятат, че е много трудно да приемат мюсюлманска страна като Турция", заяви Ердоган.

По въпроса за войната в Сирия той каза, че конфликтът не може да бъде решен, докато президентът Башар Асад остава на власт.

"Асад не е начинът за бъдещо решение в Сирия", заяви Ердоган. "Сирия би трябвало да бъде освободена от Асад, за да може да се появи решение", каза той.

Ердоган също така намекна за смекчаване на руската подкрепа за Асад. По думите му руският президент Владимир Путин му казал: "Ердоган, не ме разбирай погрешно. Аз не съм защитник на Асад, не съм му адвокат."

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати лицемера е този анадолски х0м0с3ксуалист.*** се на изграденото от Ататюрк и после заплашвал, че нямали да искат вече.
45
4
 
8
 
! Отговори
чоо преди 6 години
Ердо е най големия.Турция чакала 54 години за присъединяване,но заплаши че нямала да чака още дълго.Щеше да пуска бежанците,още нищо не е пуснал.Със смъртното наказание,и там изчаква.Но пък за Асад е твърд.Аз си мисля че ше почака още малко,ако не е доволен може да се присъедини към Евроазийския съюз на Путин,там нямат проблеми с мюсулманите,4 мюсулмански и две християнски държави,всъщност мюсулмански съюз.Путин ще му строи джамий всеки ден само да се навие,и масаж ще му прави.
44
10
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"НА НАС НИЩО НЕ СА НИ ДАЛИ М.А.ЙМУНО ! НАПРОТИВ"Е оти бе прасчо:-):-):-)нима, нас ни обичат повече от една християнса тяхна членка???:-):-):-):-):-)Нищо не са ви дали ли:-):-):-)...абе ваще демократчета само източват помощи:-):-):-):-)
43
9
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Построили са ни градовеее:-):-):-):-):-) Виж ся и до проекта Втория БосфорЩе нИ направят и нов квартал в близост и до третото летище:-):-):-)kanal istanbul (youtube):-):-):-):-)
42
5
 
21
 
! Отговори
До Анадолски преди 6 години
НА НАС НИЩО НЕ СА НИ ДАЛИ М.А.ЙМУНО ! НАПРОТИВ ВЗЕХА НИ ! НО ПАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С ИНТЕЛЕКТ И ТРУД ! ТОВА Е РАЗЛИКАТА ОТ БЪЛГАРИНА И ТУРЧИНА !! ИНТЕЛЕКТА !!
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е абсолютенмангал. ай да си ходи в анкаразаедна със всички сел Я ци. мисля. че всичко до босфора ще избере европа. останалото ще си го поделят с пкк.
40
12
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"ХОРАТА ИМ ПОСТРОИХА ГРАДОВЕТЕ, ДАДОХА ИМ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ТЯХНА ПРОДУКЦИЯ, ЗАВОДИ ЗА КОЛИ, ТЕХНИКА, ДРЕХИ, ВСИЧКО ОТ ЕС И САЩ"А на вас...А на вас:-):-):-)щом на нас като кандидати ни дадоха тез работи...Малиии вие като членки какво ли получихте...ще изброиш ли и тях...или вие имахте всичко, нямате нужда от нищо...:-):-):-)вие можете и сами:-):-):-)освен помощ за 1 км тел, малко помощ за тунелите и пътищата и тн:-):-):-):-)
39
10
 
5
 
! Отговори
До турчина преди 6 години
"Нека някой ме светне, може ли Велико-Българския-Европейски Президент Радев да има такава програма?"Те на българските европейци при нужда им казват само ало...:-):-):-)
38
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХОРАТА ИМ ПОСТРОИХА ГРАДОВЕТЕ, ДАДОХА ИМ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ТЯХНА ПРОДУКЦИЯ, ЗАВОДИ ЗА КОЛИ, ТЕХНИКА, ДРЕХИ, ВСИЧКО ОТ ЕС И САЩ САМО И САМО ДА СТАНАТ ЧОВЕЦИ, ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ЧУКАРИ. ОТ ПАСТИРИ НА КОЗИ ПО ЧУКАРИТЕ ГИ НАПРАВИХА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НО ХОРА НЕ МОЖАХА ДА СТАНАТ ! ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно като плаши, че нрма да чака до безкрайност... и какво?ЕС сега така се уплаши, че няма да заспят довечера от мъка.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този по-голям ревьо и от нас :)
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледай си ненормалния султан и не ни мисли нас. Ние не ревеме като вдовица за х..., че нещо не са ни дали. Тоя орева вселената.
34
23
 
12
 
! Отговори
турчин преди 6 години
А бре българе, по света кой ви бръсне вас за слива !! Вие може да ходите само при началниците на посещение. -В Станбул-в Масква-в Брюкселс
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заблудените европейци Ердоган видя какво става със техните членки някои ЕU страни надминаха в емиграция Сирия !!!Ердоган ги мота не иска "eu" който е под контрол на ционизма !!!
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паляка беше много отворен преди няколко дни, ама днеска пак клекна и почна да се умилква на ЕС като кебапчийско коте.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре да посети Марс. Еднопосочно.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сценатия на театъра винаги е един и същ: Не искаме в ЕСНе искаме в ЕсНе искаме в Ес.......,,.....................Обаче ако не ни земете ще пуснеме бежанците.И така докато ни побърка.
29
21
 
6
 
! Отговори
турчин преди 6 години
В рамките на идните 20 дни Президентът на Турция Р. Т. Ердоган ще посети последователно:-Индия-Русия-Китай-САЩ-Среща на върха на НАТО в БрюкселНека някой ме светне, може ли Велико-Българския-Европейски Президент Радев да има такава програма?
28
2
 
4
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
До АнонименТия* дето му казаха за 1000 години чакане вече не са в политиката и в ЕС (Тони Блеар*)
27
5
 
5
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
След Брексида ЕС се олаби,има само една Франция и тя е на ръбъ..п.п. Грмания още плаща репарации и няма право на някой родове войски и воъръжение и практически все още е под чехъл....ЕС има бъдеще ако приеме Русия или Турция иначе е пътник в близките 30-40 години.