Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!

САЩ: Не се стремим да сменим режима, но търпението ни приключи
28 апр 2017 22:55,
93
Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!
Снимка: Reuters

Заплахата от ядрено нападение срещу Япония и Южна Корея от Северна Корея е реална, заяви днес пред Съвета за сигурност на ООН държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от световните агенции.

Още по темата
"Заплахата от севернокорейско ядрено нападение срещу Сеул и Токио е реална и е вероятно само въпрос на време преди Северна Корея да развие капацитета си да нанесе удар и по територията на САЩ", каза Тилърсън, който председателства извънредното заседание на съвета на министерско равнище.

Той подчерта, че "всички опции в отговор на бъдещи провокации трябва да останат на масата", предаде Франс прес, цитира БТА.

Съединените щати не се стремят към смяна на режима в Северна Корея, увери Тилърсън, цитиран от ТАСС. Той каза, че САЩ не искат и да заплашват севернокорейския народ, нито да дестабилизират ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Политиката на стратегическо търпение към Пхенян приключи, даде да се разбере в същото време Тилърсън. Той се аргументира, че "ако ние продължим да търпим (сегашното положение), то това ще означава да приемем една ядрена Северна Корея". 

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че е настъпил моментът да се упражни нов натиск върху Северна Корея, за да бъде заставена тя да се откаже от опасното си поведение.

Тилърсън призова за нови санкции срещу Пхенян и предупреди, че ако Съветът за сигурност на ООН не съумее да предприеме действия срещу севернокорейските оръжейни програми, това ще има катастрофални последствия, предаде Асошиейтед прес.

Необходимо е международната общност да продължи да засилва финансовата изолация на Пхенян, призова Тилърсън. Той даде да се разбере, че САЩ няма да се поколебаят да наложат санкции на други страни, подкрепящи незаконните дейности на Северна Корея, и призова държавите да понижат равнището на дипломатическите си връзки с КНДР.

Очаквам бъдещи действия от Китай, основния търговски партньор на Северна Корея, каза още Тилърсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо израел има ядрено оръжие? добре, че са те, иначе арабите щяха да са в европа отдавна. сащ не пречат на двете кореи да се обединят, пхенян пречи. да не си мислите, че оня ненормалник, дето си разстрелва собствените генерали с ракети, му пука за хората в южна корея, китай или япония? достатъчно е, че пакистанците и индийците имат ядрени оръжия.
39
4
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Готови са и КНДР, сготвени са просто още не го осъзнават! Ще има шамари скоро време!
38
2
 
1
 
! Отговори
Пустиняк до 55 преди 6 години
Анонимнико жалък, вулгарният ти и циничен език показват само твоята отчаяна примитивна природа. Познанията са ти повърхностни и едностранчиви, какъвто си и ти. Елементарен си за манипулиране. Използваш беден език и клиширани етикети, защото ти липсва елементарна култура. Смяташ, че със жалката си злоба ме обиждаш. Не, обиждаш само собственото си НИЩО-жество. Надявам се сега вече мизерния алкохол, с който се тровиш, да ти приседне, да се поспреш и се осъзнаеш. Колко си низш.
37
4
 
16
 
! Отговори
ФЕН преди 6 години
Ако Сирия, Ирак или Либия имаха ядрено оръжие, САЩ нямаше да ги превърнат в руини!
36
4
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Маи нама навити а една коалициа срешу СК
35
6
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-51От къде ще знае ЮК с какво разполага СК,тъй като всички опити,се извършват дълбоко под земята,а и поразяващите им оръжия се намират там.И никой си няма на представа какво имат,те и краварите само мучат от страни,и ревът,че ще нападат,и се надяват на Китай.
34
6
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до 52 преди 6 години
Ей, от рано рано си почнал да си играеш на воини в развинтеното си, но инфантилно въображение. Чак пък и Индия намеси!!! Хехе, пусни си некой руски военен филм, или по-добре волтрон, пий си спирта, и се отдай на спокойно съботно мизерстване.
33
7
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
И какво като е от 50 год хайде кажи какво ? Погледни си голия г#з после определяй колко са стари, ти ли си голям разбирач на оръжия дето нямаш никакви ??/ Искаш ли да кажа колко сателита има С. Корея и какво ще се случи с краварника и не забравяй че зад С Корея са Русия и Китай и дори Индия ако се наложи за твое сведение дори Индия има ЯО и космическа пограма.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48Абе вие в кой свят живеете? ЮК много добре знае какво има в СК. Само вие още получавате мокри сънища като чуете за армията на ск
31
5
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-44 А ти как разбра,че оръжието на СК е на 50 години,да не са те канили да инспектираш с какво разполагат,никой не разполага с точна информация,с какво оръжие разполага СК,тъй като е затворена за чужди инсспектори,а за ракетата която са истреляли,защо да не е заредена с по малко ракетно гориво?
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежурните шизофреници рано са станали да викат за другия шизофреник Ким хаха
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Хаха ми добре бе хайде сега брой на сащ и юк и погледни от коя година ин е въоръжението защото на ск е от преди едно 50 години
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Приятелю и на теб като СК живота ти май се върти около това да мразите сащ. Ако ги няма, няма да имате идея какво да правите. Жалка картинка сте.
27
5
 
12
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Какво значи неуспешен опит ? Напротив опитите дали са успешни или неуспешни знае само Ким, ако вярваш на краварска пропаганда твоя си работа. Нека ти кажа нещо за Ким има 1.2 млн редовна армия 7,7 млн запасняци 70 подводници, 43 000 танка и още много няма да ги изброявам нещата ЯО не му е притрябвало чак толкова, но ще си създаде за да се предпази от хаховците в Белия дом.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Барем беше внимавал в часовете по физика
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нощ е имало нов ракетен опит и пак неуспешен. Освен на думи а друго не знам как ше унищожават сащ...
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А чели ли сте, или гледали екранизирания вариант на "1984". За да се контролира населението, му се въвежда една изкривена действителност и вечен враг, който иска да разруши този "идеалистичен свят".......
23
8
 
19
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 6 години
Има ли по-чалнати, по-точно по-алчни и по-нагли от задокеанските чобани!? Те чрез военната си машина командват по-голямата част от света, ти в това защо не виждаш нищо нередно!?
22
19
 
10
 
! Отговори
до виготура преди 6 години
Защото жълтото е лудо.Защото всички които искаха да разработят собсъвено ядрено оръжие бяха малко чалнати.Представи си Кадафи с ЯО.Той щеше да шантажира света всеки ден.Или Саддам който нападна Кувейт.ЯО е прекалено голяма сила за да попада в ръцете на хаховци
21
0
 
19
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Ами айде разменете си по една ядрена ракета да ви видим колко ви стиска