Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69.Изнасяме чушкопеци. Другото са чужди фирми, които ни ползват евтината работна ръка, откриват производства, внасят си материалите и си изнасят обратно продукцията, плащайки жълти стотинки на работниците и почти никакви осигуровки, укривайки данъците. За тях сме просто банановата република, където всичко им е позволено, а ти това си го пиши в категорията "български износ".
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между 50 и 70 % от финансовите потоци при еврофондовете изтичат в джобовете на висшите управленски фактори на местно ниво и в Брюксел, които разполагат със златния параф върху бумагите, както и към посредниците и комисионерите от различен калибър. Тоест, за да получиш - трябва да върнеш под масата "ресто" към съответния по-голям или по-малък фактор в Брюксел.
66
7
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 7 години
Абе дай линк ти, за да ме убедиш, ще изнасяме стоми за 30 млрд. Защото аз не вярвам хич на твоите думи! Давай по количество и дестинации. А щом обиждаш, значи си кръгла нула! Това ти е доводът!
65
4
 
5
 
! Отговори
за 1 година преди 7 години
До Анонимен 58 - Ежегодная смерть после употребления суррогатного контрафактного алкоголя составляет 998 тысяч человек! - разбираш по руски? - Яндекс.Директ
64
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейският съюз е провал.
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия,дето си загуби половината територия, са има 2% растеж...
62
7
 
8
 
! Отговори
Да преди 7 години
Незаконните санкции не вършат работа,дори Русия благодарение на тях разви своето стопанство и отвори нови заводи,направи сериозна банкова реформа и пр.и продължава напред.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маскирани крадци нападнаха и ограбиха семейство пенсионери в дома им в димитровградското село Злато поле. Крадците завързали семейството с тиксо и започнали да ги бият с юмруци, докато кажат къде са парите и ценностите им.
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 62Ти си един форумен запъртък. Вече не живееш през комунизма и може да прочетеш в Интернет какво изнася България. Сам ще се учудиш колко неща изнасяме чак до САЩ и Япония. Има страшно много фирми изнасящи в европейските държави. Ама ти си един човек от простолюдието, който дава жалкото си мнение без да има нужната информация.
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски *** умора няма!Колкото и да ревете българите разбират че най хубавото случило се на България че е в ЕС а това че сме бедни не виновен ЕС другите бивши комунистически държави също са ЕС и са много по дообрв от България!България е бедна защото има крадливи политици и защото липсват присъди за такива.
58
5
 
8
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
Дай примери какво изнасяме. Защото на грницата с Гърция видях само чужди тирове. И само една Шкода Европа от Шумен. Та дай пример какво изнасяме! Чакам!
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не само губи от санкциите, Русия успя да се възшолзва от ситуацията и да извлече максимална полза.
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не произвежда почти нищо, всичко се внася, всичко е западни стоки, а изнася единствено черноработници и пpocтитутки за Западна европа които пращат на близките си в България пари да купуват западни стоки, а парите отново се връщат на Запад да плащат с тях на българските черноработници.
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 10 години членство в ЕС преките и непреките загуби на България от членството в съюза са около 85 милиарда евро.
54
7
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Абе бурсук, знаеш ли че тези жалки 30 милиарда, се равняват на 150 милиарда през 1980 г, например. Какво изнасме ние, може ли да посочиш по вид и количество. Ама ще мълчиш като на майка си сливата, нещастнико!
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прагът на бедност в членката на ЕС България е 13 пъти по нисък от западно-европейските страни членки на ЕС при равни цени на стоки и услуги.
52
7
 
11
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
България има 20 милиона преки загуби от санкциите срещу ***. Азиатските диваци ни отрязоха още преди 20 и повече години от техните пазари. Милиардите,за които *** русофилите са долнопробна пропаганда.
51
3
 
3
 
! Отговори
борчо преди 7 години
До Анонимен 52 - *** бате, що произведе та да продаваш!? ти един ден трудов стаж немаш!
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В периода 1990-2015 в България са починали приблизително 2 900 000 души по различни причини. Причинените от бедност смъртни случаи са над 410 000 българи.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По сведения на Института за световна икономика и политика във Виена през 1988 България е на 16то място в Европа и е далече преди Унгария, Полша, Румъния и Югославия. Днес след повече от четвърт век в евроатлантизъм и американско партньорство е на последно място в ЕС и първа по бедност, сравнима с бедна африканска държава.