Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави

Русия ще поддържа контакт със САЩ за уреждане на мира в Сирия
Обновена: 2 май 2017 19:14 | 2 май 2017 19:13, Веселина Йорданова
61
Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин каза, че е обсъдил на днешната си среща с германския канцлер Ангела Меркел в Сочи протестите в Русия срещу неговото управление, предадоха световните агенции.

Руските правоохранителни органи действат при протестни акции по-меко в сравнение с онези в редица страни от Европейския съюз, увери Путин на съвместна пресконференция с Меркел в руския черноморски курорт.
 
"Обсъдихме (този въпрос) с г-жа канцлера и аз обърнах внимание на това, че правоохранителните органи в Русия се държат много по-сдържано и либерално от колегите си в "някои европейски държави", подчерта той, цитиран от ТАСС.
 
Путин посочи конкретно, че руските правоохранителни органи, за разлика от онези в неназовани от него страни от ЕС, не използват палки и сълзотворен газ за разгонване на демонстранти. Руските правоохранителни и съдебни органи действат в рамките на съществуващото законодателство, "спазвайки реда, дисциплината, но едновременно с това и правата на всички граждани на Русия да изразяват своята гледна точка в рамките на закона", подчерта той.
 
Руският президент увери, че страната му никога не се е месила във вътрешната политика на други държави, и на свой ред призова другите да не се месят във вътрешните работи на Русия. 
 
"Никога не се месим нито в политическия живот, нито в политическите процеси в други страни. Много би ни се искало никой да не се меси в нашия политически живот, в политическия живот на Русия", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Той изрази съжаление, че наблюдава "точно противоположните неща". "В продължение на много години наблюдаваме опити за повлияване на вътрешнополитическите процеси в Русия", каза Путин.
 
Руският президент отхвърли конкретно обвиненията, че страната му се е намесила в президентските избори в Съединените щати през ноември, предаде Ройтерс. Тези твърдения са резултат от вътрешнополитическите борби в САЩ, коментира той. Путин обърна внимание, че тези обвинения не са били потвърдени от никого, съобщи ТАСС.
 
Руският президент призова за пълно и безпристрастно разследване на химическата атака в Сирия миналия месец, предаде Ройтерс.
 
"Виновните трябва да бъдат намерени и наказани. Това може да стане само след безпристрастно разследване", каза Путин, визирайки нападението с отровен газ в контролирания от бунтовници северозападен сирийски град Хан Шейхун миналия месец.
 
Руският президент подчерта, че конфликтът в Сирия може да бъде решен "само с мирни средства и под егидата на ООН". Русия има и ще поддържа контакт със Съединените щати за уреждане на ситуацията в Сирия, отбеляза Путин, цитиран от ТАСС.
 
Друга основна международна тема на разговора между Путин и Меркел бе конфликтът в Украйна. 
 
Руският президент определи ситуацията в бившата съветска република като източник на сериозно безпокойство. Днес потвърдихме необходимостта от изпълнение на Минските споразумения за Украйна от всички страни в конфликта, отбеляза Путин, цитиран от Ройтерс.
 
Руският президент каза, че тежката ситуация в Донбас е резултат от "всевъзможните блокади", наложени на контролираната от проруските сепаратисти територия от украинското правителство, предаде ТАСС. За изпълняване на Минските споразумения за уреждане на украинския конфликт е необходим пряк диалог между Киев и бунтовниците, отбеляза Путин.
 
Руският президент увери, че никой не се опитва да отдели Донбас от Украйна. Събитията в югоизточната част на тази страна са резултат от "държавния преврат, от противоконституционната смяна на властта в Киев", каза той.
Друга тема на разговорите между двамата лидери бе предстоящата на 7 и 8 юли среща на върха на Г-20 в северния германски град Хамбург.
 
Германия е ротационен председател на групата тази година и Меркел посещава страните членки в рамките на подготовката на форума.
 
Русия е готова да съдейства за успешното провеждане на срещата на върха, каза Путин, цитиран от ТАСС. Той наблегна на продуктивното взаимодействие между Русия и Германия в рамките на Г-20, включително в борбата с финансирането на тероризма, прането на пари, укриването на данъци и корупцията.
 
Развиването на руско-германското сътрудничество е важно за мира и сигурността в Европа, подчерта Путин.
Той допълни, че взаимодействието между Русия и Германия има голям принос за стабилността на световната икономика. Руският президент призна, че "има още много проблеми, които пречат", и допълни, че те ще бъдат обсъдени по линия на предложения от Германия преговорен процес под егидата на Г-20 и отвъд неговите рамки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
7
 
! Отговори
. преди 6 години
Като погледна Путин, Песков ( очите му казват"лъжа, конечно"), Мария говорителката- лъжата им е изписана на устата, челото, погледа...И като го чета сега Путин- да се смееш ли, да плачешли..( както казваше баба ми..) ами това не са хора.. нечовешко лъгане....( и оня с пловдивския панаир Гергов... грандиозни лъжи.. партията-майка...)
9
6
 
6
 
! Отговори
Путин си отива преди 6 години
Догодина Путин вече няма да ни върти кранчето- друг ще бъде "благодетелят". А дали новият няма да сметне,че отиващият си президент е изхарчил много пари за вечно гладната червена агентура и няма да й поореже бюджета- гаранция няма.
8
5
 
8
 
! Отговори
На вълни преди 6 години
Ние всички пострадали от бежанската криза, изнасилените жени от гарата в Кьолн и останалите европейски граждани, които се страхуваме дори да идем на работа за да не ни взриви някой терорист, горещо се вълнуваме от прoблемите на Навални в Русия. Дано нашия мъдър вожд и върховен канцлер на ЕС реши тез проблеми на Навални
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел: "Господин Путин, имате сламка в окото"Путин: "Благодаря, госпожо Меркел. Може ли да се подпра за малко на гредата във вашето за да извадя сламката"
6
2
 
7
 
! Отговори
02 май-03 май преди 6 години
Срещата Путин-Меркер приключи. Бойко я очакваше с нетърпение тази слеща на 2 Май. Затова обяви, че ще каже кабинета на 3 Май. Т.е. след като получи указания от Меркел какъв кабинет трябва да състави. Но както виждам, Путин и Меркел са поизгладили отношенията.Путин не само й подаде ръка, но й се хили. За разлика от Тръмп, който не подаде ръка дори на Меркел.Та утри шъ имами кабинет. Но може и да нямъми. Може така да са изгладили отношенията Путин и Меркел, та и ББ дори да е под въпрос за премиер
5
5
 
16
 
! Отговори
Първична сила преди 6 години
Ето го бееее!Въртителят на Кранчето, Строителят на Моста, Избиращият Американските Президенти, Защитникът на Сирийския Законоизбран, Звездата на Европейските Националисти, Насочващият Потоците, Началникът на Началника на Българският Президент, Мокрият сън на Червените Бабички, Налагащият Контрасанкции...Дами и господа, посрещнете статията за...Путиииииииииииииин!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOMU GO DIRI V RUSSIA TAZI PROPADNALA LICEMARKA - MAI PAK NA GAZ ZAMIRISVAT RABOTITE....
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мурксул ханъм е отишла да пита Путин защо в Русия има демокрация и опозиция а при нея нищо освен тарамбуки. И защо Берлин е заприличал на Меркелистан.
2
17
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
А как си го представяте Путин да каже: "Ами да- аз обичам да притискам слабите,да рекетирам редовно България и да насъсквам агентурата си срещу Бойко,но това не е от лоши чувства- напротив,правя го от добро сърце!" ???
1
5
 
24
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 6 години
Изнасилените жени в Кьолн си отдъхнаха успокоени от факта че госпожа Меркел е силно загрижена за правата на протестиращите в Русия.