Хиляди протестираха в Париж срещу Макрон

Новият президент напусна политическото си движение
8 май 2017 21:20, Анисия Иванова
69
Хиляди протестираха в Париж срещу Макрон
Снимка: БТА

Няколко хиляди души взеха участие в организиран от синдикатите протест в центъра на Париж срещу социалните програми на новоизбрания френски президент Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
В проявата на Площада на Републиката участваха представители на основните френски синдикати и местни жители.

Според протестиращите бившият министър на икономиката в социалистическото правителство и сегашен държавен глава Еманюел Макрон застрашава правата на работещите с икономическите си реформи, отбелязва АП.
В парижкото метро върху реклама бяха надраскани думите: "Макрон: още не започнал и вече мразен".

Демонстрантите "антикапиталисти" показват с тази проява решимостта си да се борят срещу всякакви "социални отстъпления", отбелязва Франс прес.

Демонстрацията на Площада на Републиката започна мирно, но скоро се стигна до конфронтация, предаде ТАСС, цитирайки френската телевизия Бе Ем Еф. Някои радикално настроени млади хора се държаха агресивно и се опитваха да предизвикат безредици. За да ги усмири, полиция използва сълзотворен газ.

Избраният за президент на Франция Еманюел Макрон напусна своето политическо движение днес - ден след победата си на произведения вчера втори тур на изборите, предадоха световните агенции. Генералният секретар на движението на Макрон Ришар Феран съобщи още на пресконференция, че то е преименувано от "Напред!" на "Република, напред!".

Този ход бе предприет пет седмици преди парламентарните избори във Франция, които ще бъдат произведени на два тура - на 11 и 18 юни.

Феран каза, че "Република, напред!" ще обяви кого номинира за премиер най-рано в неделя. Той съответно ще води предизборната кампания на движението, което ще се опита да спечели мнозинство в Националното събрание, долната камара на френския парламент.

"Република, напред!" ще излезе с кандидати във всичките 577 едномандатни избирателни райони. Половината от тези хора ще бъдат излъчени от гражданското общество, като поне половината от кандидатите ще бъдат жени, отбеляза Феран.

Имената им ще бъдат обявени в четвъртък. Движението, което иска да "морализира политическия живот" във Франция, иска неговите кандидати да имат чисто съдебно досие.

Феран съобщи още, че "Република, напред!" ще проведе своя учредителен конгрес преди 15 юли. Дотогава временен ръководител на движението ще бъде Катрин Барбару - пенсионерка, която е имала кариера в държавния и частния сектор.

Макрон основа своята политическа формация през април миналата година, когато бе министър на икономиката в правителството на президента социалист Франсоа Оланд. Това бе първият етап от светкавичния му поход към Елисейския дворец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им мине до ден два.
25
3
 
17
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
като поядат французойките още резани судански картечници ще се научат за кой да гласуват малко име е било до сега види се
24
4
 
30
 
! Отговори
Луи преди 6 години
Третополовите и неканените източни гости са най-доволни от избирането на Макрон. А другите - все още мислещи и виждащи могат да си протестират. Лоши времена за една велика страна, каквато е Франция.
23
16
 
6
 
! Отговори
Cartman1912 преди 6 години
На франсетата им трябва точно Макрон, защото безработицата, от която страдат е поради многото социалистически политики. В резултат не е изгодно да се развива бизнес и производство във Франция. Работниците им все недоволни и все онеправдани, вечно стачкуват и явно комунизма ги влече, но още не са го докарали а вече резултата е виден-безработица. Като си изберат *** след 4 години да им обяви 16 часова работна седмица и могат да подгонят Венецуела.
22
1
 
52
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Иначе "независимия" Макрон бил 2 години съветник на президента Оланд и пораборил 3 години за банката на Ротшийлд. Бог да им е на помощ на франсетата (които вече са малцинство в държавата си)!
21
3
 
56
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Избирането на тази мека пионка на глобализма и джихадизма е черен ден за Франция, Европа и цялата бяла християнска цивилизация.
20
2
 
36
 
! Отговори
Коце кофата преди 6 години
Абе тоя Макарон, изваден от нищото и назначен от службите и евреите, напомня на нашия Боце Тиква... И двамата с еднакви наклонности към жените, само дето нашия е изпечен в подземния свят...
19
10
 
5
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Хахахаха "независимата медийка" днеска.беге и нейните фалшиви новини...Често се питам за колко ли копейки се навиват да драскат глупости :)))))))
18
5
 
16
 
! Отговори
Ужaсът и Мрaкът преди 6 години
Слaвянин, религиозен ,источнопрaвослaвен ,хетеросексуaлен,нaционaлист,русофил!
17
3
 
30
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
"Франция выбрала Макрона... Берлин остатся столицей Франции..."
16
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон ще изгради управлението си върху кръвта и нещастието на французите
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестират защото знаят, че ,,французина Макрон ,,който е,,французин,, само две поколения, не е избран, а е назначен от една шайка банкери и чужди на Европейската християнска цивилизация личности .Изградена дори със грешки и насилие ,за добро или лошо,, чужди на тази цивилизация елементи ,криещи се зад гръмките слова на нещо нереалистично и фантастично ,се опитват и успяват да наложат и отклонят от естественият път на развитие на европеиските народи ,православни и католици .
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горките френски заблудени офчици - изиграха ги много тънко и фнно - да гласуват на финала за двете лица на едно и също нещо.сега ще продължат да ги работят, като засилят "взривовете" на камикадзетата, всеят още повече страх сред офцете, при което последните ще се съгласят най-накрая да им сложат чипа, "за да ги спасят" и капана окончтелно ще щракне - - франсета, леви сте като убеждения, ама влизате в играта на душманите си - е няма как да спечелите в тяхната игра! излезте от играта им!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модера'торът няма жена, защото е Елтън Джон. Напразно го плашите.
12
4
 
5
 
! Отговори
До Соломон Паси преди 6 години
Мен бе се заяждам и аз искам Европа Бяла, ама къде ще се съберат 1 млрд. Бежанци, то сега в Европа сме по малко?
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер жена има, този.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ужaсът и Мрaкът....Сили да спрат ,,бежанците ,,дал Бог ,ама една шайка измамници чужди по религия и самосъзнание на народите от Европа е сграбчила тези народи за гушата и прикрита зад мантрите на някакви,, демократични ценности ,, и либерални безумия не им дава да защитят своата цивилизация и постижения,макар и малки . .
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след избора на макарон - един призрак вече броди и във франция .той щеше да броди и при избор на мари дьо сад ...същият призрак ще се усили под носа на бай тромпет ..."те не могат по старому, а ние не искаме по старому"
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Колкото и в България има честни избори ,толкова и във Франция .
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно не искат Емануел Меркел и купени избори.