Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 


641
Още от
Напиши коментар Коментари
477
0
 
0
 
! Отговори
ИМа нашествие преди 10 месеца
Украинския език е много ценен комбиниран с Руския литературен ..

Майките в Украйна включват на Украински с цел диагностициране на проникнали духове от съседни измерения вкл бесове/малки/ хохоли,деволи,дяволи,чортове мафлоци след диагностика минават веднага на руски литературен за да се помолят несъзнателно за божия помощ.
Бесовете в парламента залавят нагли престъпници маскирани като депутати и ги карат да се бият ..сега са ги упоили с американски обсебващи спец наркотици и са неадекватни.
476
0
 
1
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 месеца
Какво глобално запопляне?? Няма такова. Има един бизнес за много пари,който позволява да сипят отпадъчни материали,тежки метали-бариеви и литиеви соли, във вид на прах от небето-уж за да отразяват слънчевите лъчи.
През 11 век в Англия са отлеждали лозя, после насъпва застудяване-просто е един природен цикъл.Ами Гренландия-зелена земя??
475
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 10 месеца
В Бесарабия БЪлгарския охранява ДОлния ДУнав и границата Дунав Черно море.ТАМ БЪлгарите ползват Руски литературен за обемно укрепване на биосферната охрана както по цяла Русия до ЯПония вкл.Ползват овце,лозя,орехи,зеленчуци както био технологии за производство на вино и коняк за ликвидиране на рискове от древни много жестоки останки и ..
474
0
 
0
 
! Отговори
ИМа Бесове опасни преди 10 месеца
НАрода на Украйна защитава Европа от проникващи по древни разломи опасни същества..

Огледайте битката при ДОбро поле.Българската армия печели .В чувала на Добро поле са вкарани неопитни вражески части, а при ДОйран ген Вазов е ликвидирал останалите .
За ден може да освободи СОлунска Тракия ..
БЯс обсебва войниците при ДОбро поле и ги насочва към София за да проиграем войната..И губим македония и Беломорска тракия.
473
0
 
0
 
! Отговори
ВНимание бесове има преди 10 месеца
В МОскве более от 90% еще не узнали что Киевска русия окупирована ..
ТАм диверсанти тровили тоже милиони с опасное пиво и внушали ненавист к хохоли..
ИНаче Киев ето Русия там за ден могли сохранит Вся Украйна в том числе от наркомани и зомби ,,Там 90% от люди имеют войские звания , милиони погибли от 632 до 1953 году .

Вижте бесове в парламента на Киев опасни са ще тръгнат по европа след 1 юни.
472
0
 
0
 
! Отговори
PUTIN преди 10 месеца
MESTQ
471
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
То именно там ни е грешката, че отношението към Русия и руснаците на много българи, подобно на това на Иван Вазов, се мени от "осанна на разспни го", а всъщност нито едната, нито другата крайност е от полза за България! Прагматичност е необходима, прагматичност и дипломация!
Франция и франчулята като цяло да не би да са били в миналото много добронамерени към България! Факт е, че те са основните изготвители на пагубния за България Ньойски договор! Само че нещо не виждам подобно отношение към тях
470
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До един там

Не участва защото не е имала възможност. Иначе заради нейното отношение към България през войната "Александър Невски" е ореименуван на "Кирил и Методи". А Иван Вазов променя рязко отношението си към Русия и пише контра стихотворение на "Здравствуйте братушки".
469
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
До сатанато,
Не позна, Брест-Литовския мирен договор е подписан година по-късно, а не безусловна капитулация, след като вече е пламнала Октомврийската революция и гражданската война е започнала! Това е и основната причина Русия да прекрати участието си в ПСВ!
Само дето не разбрах тези факти нещо променят ли факта, че Русия НЕ участва в изготвянето на катастрофалния за България Ньойскй мирен договор?
468
2
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 10 месеца
Към руснак:
'Наказване'? Изобщо не знаеш колко си близо. Търпението е на границата: в Украйна идва някой не толкова дипломатичен и добре възпитан като Порошенко; на цивилизования свят му писва да бъде дипломаричен и добре възпитан и дава оръжие за украинската армия. Владимир ти владимирович в мавзолея ще го наврът! От руснак нищо не става , то само сголеми приказки имръсни игри държава не се прави.
467
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
До анонимен 553,
Добре, кажи ми с какво точно Русия наказа Полша или пък Румъния например, че искаха и накрая излезоха от нейната "орбита"?
Пък това дето го говореше бившия ни "президент", защо не го говореха същото и Милош Земан или Янош Адер например?
466
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Руснак

Предателството е по-характерна черта за руските дегенерати. Не българи а 1 500 000 руснаци помагаха на Вермахта като помощници по време на войната. Нима си забравил това? И си толкова руснак, колкото Путин е хуманист. Обикновен предател русифил и българоф си
465
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тука доста първобитни има! В политиката не трябва да се залита, още повече когато става въпрос за национален интерес! Двама се карат - трети печели! Умните народи извличат дивиденти и поддържат добри отношения, както със САЩ така и с Русия! И тъй като от Русия ни дели един гьол, не можем да си позволим да им се зъбим! САЩ пък са най-силната държава в света и също трябва да се уважават.
464
2
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 10 месеца
Вярно е, че Русия наказва предателите. Българите ще бъдат наказани от Владимир Владимирович! Не че имам нещо срещу българите, но е факт, че сте предатели... и каквото повикало такова се обадило!
463
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До един там

Русия винаги е "наказвала" другите народи за това, че исйат да излязат от нейната опека и ускат да бъдат свободни. И това, което е говорил бившия президент е влязло в официални документи на ЕС, ООН и НАТО. Така, че изобщи не става дума за плюене а за реална оценка.
462
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
До анонимен 549,
За какви номера за повече от век ми говориш?
Нали се твърди, че 45 години руснаците дефакто са ни управлявали! В такъв случай за какви номера може да става дума изобщо?
Стига се рови в историята, ами кажи днес как е! Не става дума за номера, а за това че бившия ни "президент" на най-официално равнище редовно полюеше по Русия! Руснаците, на свой ред, почнаха да ни игнорират, пък нашите официални лица се правят на обидени! Затова- поговорката е ясна!
461
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 548
А Сибир е част от Китай!
460
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До един там

Първо Русия е повикала. Ние не сме започвали с калташките номера. Те са руски патент. И руснаците ги правят вече повече от век. И винаги с помощта на предателите русифили.
459
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна е част от Русия.
458
0
 
2
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
България е в ЕС и НАТО, така е! Това трябва ли да е основателна причина да позволяваме на западнаците да си правят на наша родна територия каквото си поискат? Трябва ли и това да е основателна причина да ненавиждаме Русия и руснаците? Айде, да речем, че за последното може би съществуват определени основания! Само че,трябва да се има в предвид поговорката- "Каквото повикало-такова се обадило!". Така че, руснаците като ни отвръщат със същото- да не се правим на обидени госпожици!