Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са изостанали комунисти, а американците са мангаля и извратеняци.
450
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психопата Путин нищо не може да разкаже, освен да даеа заповеди за избиването на невъоръжени жени и деца.
449
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гросмайстора Путин разказа играта на Западняците! Гей клубчето Г-7 най-много да спука от смях руснаците!
448
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилчета, щом духом сте в Евразия и щом изпитвате такава непреодолима любов към руската *** мога да ви кажа само едно:Чемодан, вокзал, Россия!Скатертью дорога!
447
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-великите ръководители са водили Русия! Иван Грозни, Петър Първи, Екатерина, Ленин, Сталин, Путин... кой друг може да се похвали с такива вождове? А не като в Америка... Обама, Бушовците, Кенеди и масона Вашингтон.. или Баба Бети и Камерън хаха! най-големите ръководители са от Русия!
446
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България може да е в ЕС и НАТО, но духом е в Евразийския Съюз. Българите си избраха русофил за президент. Българите са русофили, въпреки че руснаците се гнусят от нас.
445
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкоти и да се пеняви русофилската пета колона България е член на ЕС и НАТО. И това не​ подлежи на ревизия. Путинова Русия е враг на човешката цивилизация и кати такъв трябва да бъде изолиран и неутрализиран.
444
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До сатанато,40хил. руснаци на македонския фронт- това къде го прочете ве, читател? То не трябва само да четеш разни небивалици, ами и да разсъждаваш малко с тази кратуна!Няма да споря колко точно руснаци са превозили франсетата на македонския фронт! Ще посоча само един безпорен факт- Русия не участва в изготвянето на Ньойския мирен договор! Това е истински факт, а не поредната небивалица, с която някой се опитва да манипулира историята и настроенията на хората!
443
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 519Цената на златото сега е 41лв за грам или 41 000лв за килограм или 41 милиона за тон26*41 = 1066 милиона лева или 1,066 Милиарда леваДаа това е около от 1/8 до 1/16 от централата КозлодуйИ това го смятам в сегашни цени на златото които са много високи.Еххх като пишете нещо подобно направете една сметчица преди това да не се излагате
442
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено най-отявлените русофили са българо-руските ***. Екземпляра по-долу, отличаващ се с вулгарен език със сигурност е от тях.
441
3
 
2
 
! Отговори
ЕПМ преди 6 години
Поздрав за всички русофили - *** и предатели!
440
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 527А с твоя мозък какво е направила краварската помия.... Но нищо - продължавай да лочиш от нея!
439
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 523Къде е тоя "декрет" бе, тъпет... Няма декрет.... Има Ньойски договор! Тогава е създадена "македонската нация"!? Когато Фактите говорят.... Точка по въпроса!
438
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен........Тъпет, по толкова тона и повече вероятно изнасят годишно дънди, м...........Вероятно и ти някога си имал мозък преди да ти го е промила руската пропаганда!
437
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен........520По *** от русофил няма. Македонската нация я напврив Москва с декрет. По заповед от Москва са и въстанието и атентата. но вие безродниците русофили ще оправдаете всяко руско взерство. Защото най-голямата м,ъсотия, която Русия е правила на българия е да създаде РУСОФИЛИТЕ-руски вариант на еничарите, но много по-опасен и гаден.
436
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 519Тъпет, по толкова тона и повече вероятно изнасят годишно дънди, мънди и пр. краварски и западни фирми, но това не ти прави особено впечатление, нали... Само недоказани глупости за някакви 26 т. злато "изнесено" от руснаци преди десетилетия!? Дай друга опорна точка - забавен си с глупостите си?!
435
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен............построиха ни АЕЦ, направиха ни космическа държава, продаваха ни нефт под пазарните цени, купувах...............Всичко е палтено и надплатено бе русофилче умно. Само 26 тона злато дето го прибраха в Москва струва калкото 10 АЕЦ-а!
434
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..........Конкретно съм ти изброил в друг пост какви "гадости" са ни направили руснаците, а.Русксите НПО-та са много повече и няма да ми стигне поста да ти ги испиша. А за руските гадости. Детронацията на Батенберг, русофилските бунтове във войската, убийстав на външние министър и финансовия министър, атентата в Света Неделя, Септемврийското въстание, МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. Мисля, че само последното е достатъчно да мразим Русия завинаги.
433
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОАко беше "против" съединението Русия щеше да изпрати армия и да ни смачка бе, мозък промит?! Против е била Австро-Унгария, която ни е заплашила, че ще срещнем нейни войски, ако навлезем по-навътре в Сърбия! Била против България 2 -те световни войни?! Че кой ги е бил по главите м.лоумните Куборги да влизат във война на страната на Германия против Русия? Също така сме били против съюзниците им от Кравария, Британия и Франция!? В момента с милиарди ни одрусват не руснаци, а западняци!
432
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 505Конкретно съм ти изброил в друг пост какви "гадости" са ни направили руснаците, а ти не можеш веднага да си защитиш тезата, защото чакаш инструкции от шефа на НПО-то?! Та кажи какви гадости са ни направили бе - половин час не е ли достатъчен за инструкции?