Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Един от тях е участвал в документален филм, озаглавен "Моите съседи джихадистите"
5 юни 2017 22:00,
242
Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Британската полиция съобщи имената на двама от тримата нападатели от Лондон, предадоха световните агенции.

Още по темата
Шефът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули каза, че първият е 27-годишният Хурам Шазад Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Те обаче не са разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

Вторият е 30-годишният Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност. Редуан е използвал и друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години.

Двамата мъже живеели в квартала Баркинг в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни.

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по Канал 4 и озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт, твърдяха медиите, цитира БТА.

По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, като се позова на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.

Тримата нападатели убиха 7 души в Лондон и раниха близо 50, от които 36 остават в болници. Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин.

Сред ранените има трима полицай, които са били на работа и един, който е бил в почивен ден. Ранени са и седем французи, двама германци, двама австралийци, двама новозеландци, един българин и един грък.

За българина от българското МВнР съобщиха, че той се лекува в болница и че е в стабилно състояние. 

Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каде е НАТО ??? нали имаме крилати и некрилати ракети !!!
29
7
 
7
 
! Отговори
колко преди 6 години
А терористите от ЕС и НАТО колко хора- деца,жени,мъже,старци убиха по жесток начин в близкия изток и продължават с терора в близкия изток над мюслюманите,с кражба на природните им ресурси ще си правят бизнес...да си купуват на борсови цени,нали се хвалят че са демократични страни....двуличие двуличие
28
1
 
13
 
! Отговори
За мен преди 6 години
това са безлични физиономии....едни и същи.
27
1
 
19
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ей този в ляво ми лъха на ИТ специалист а другия на доктор!
26
1
 
18
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Нали си ги поканихте, сега им се радвайте- кой от двамата е инженера и кой е лекаря?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните фалшиви новини на либертодастите
24
0
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Там смени нямат, или си на работа или не си. Това е положението изгубени в превода
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сред ранените има трима полицай, които са били на работа..."===Няма ли да научите български най-после?
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извършилите атентатите в Англия - британци, във Франция - франсета, в Германия - германци....коментара е излишен.---Мишока Мишо се роди в конюшня. Мишо е жребец.
21
4
 
10
 
! Отговори
Това преди 6 години
не са ли Боко и Цвъки?
20
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма снимки на терористите от ЕС и САЩ които взривяват децата на мюсюлманите в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Йемен? Само в Ирак избиха 1.2 милиона цивилни, взривените деца са стотици хиляди!
19
2
 
15
 
! Отговори
Циник до 35 преди 6 години
Точно - в Пазарджишката махала с бурките...и те са "биобългари"
18
0
 
21
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Извършилите атентатите в Англия - британци, във Франция - франсета, в Германия - германци....коментара е излишен.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теа по филмите що лъжат бе, британците били бели и с червени коси? Нищо подобно!
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има проблем с пакистанците тук и то голям и много ги мразя и никога не съм можела да го крия. Идват с купени паспорти от Холандия. *** гадна нация. Бившия ми шеф беше паки, мега некадърен, но с голямо самочувстие. Ако се появи един, след 4 месеца влачи още 40 роднини и деца от Пакистан.Набута 8 нелегални негови братовчеди да работят в различни отдели и подадохме сигнал на граничните и ги екстрадираха, а той беше уволнен. Беше най-прекрасния ден в живота ми и се смях с *** си
15
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да ви пика я на антитерорестичните организации и властите ви въобще. Имали информация за него, но нямало елемент който да даде повод за задържане? Какви са елементите бе *** дали, няколко убити човека ли или ранени?Нашите и те пуснали радикален ислямът, син на радикален имам, който заплашва забележете Президента и друг лидер на политическа партия, при това констатирани че нямал психически проблеми. Е на какво да се надяваш освен революция незнам.
14
0
 
10
 
! Отговори
До Гадорян преди 6 години
Проблемът е там, че геномът на онези, а също и на още някои други, е по-различен от този на хомо сапиенс. Изследванията са засекретени.Незначителни п..и..кли нито имат информация по тези въпроси, нито се интересуват от същината на проблема, но се опитват да се докарат, имайки предвид доктрините, налагани от новите ни "големи братя".Такива пар..ца..леси минават за "учени" (с връзки) и получават заплата, за да защитават националната ни идентичност с научни аргументи!Но се д/пят на силните на деня
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типични англичани! Тенът им е по-тъмен, заради обилното слънце на Острова:-D
12
0
 
33
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат:"Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност."Претендирал...тези шебеци си правят гаргара със службите...и касират мои, и ваши данъци под формата на социал.В изключително грозните им мутри - личи възвишеност...и интелектуално превъзходство - както се опитва да ни убеди професор Бир Салам в една съседна статия ! За мен са - ординарни алаходупци - вече им ударих по 2 шамара на снимките!
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все чакам да видя славянин-терорист и все някакви арабси мутри ми показват.Тази раса трябва да бъде избита до крак.Докато има араби ще има терор.