Ислямска държава пое отговорност за съботния ад в Лондон

Джихадистите зоват за смъртоносни атаки през Рамазана
5 юни 2017 08:15, Златко Желев
16
Ислямска държава пое отговорност за съботния ад в Лондон
Снимка: Reuters

Ислямска държава пое отговорност за атентата в събота вечерта в Лондон, в който бяха убити седем и ранени близо 50 души, предаде Ройтерс, като цитира агенцията на ИД Амак.

"Група бойци на Ислямска държава извършиха нападението в Лондон в събота", гласи декларация, публикувана в медийния раздел на Амак.

Тримата нападатели се врязаха с ван в пешеходците на Лондонския мост и намушкаха с ножове хора в близки заведения, преди полицията да ги застреля.

Това бе третото терористично нападение във Великобритания за по-малко от три месеца.

Медицински източници казаха, че 36 души остават на лечение в болница. 21 от тях са в критично състояние.

Ислямска държава, която губи територия в Сирия и Ирак при настъплението на водената от САЩ коалиция, изпрати в своя сайт за послания Телеграм  призив към последователите си да извършват нападения с камиони, ножове и огнестрелни оръжия срещу "кръстоносците" през свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

(БТА)


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
ссдд преди 3 години
До Ислям ;

Ей глу*пак.В корана има 109 стиха които подтикват към убийства на "неверниците",демек тези които не изповядват тази пробита религия.После ми обеснявай че била мирна.В 90% от държавите в която се изповядва тази религия ,обикновенно са страни от 3тия свят,сами си правете изводите как се развиват хората там. Не всеки мюсюлманин е терорист ,но всеки терорист е мюсюлманин.Фанатизирана религия която трябва да се забрани!
10
0
 
2
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 3 години
До Мнение

Знаете ли разликата между думичката " прЕписва "и думичката " прИписва" ?
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките религии са ***. И колкото по-скоро светът го проумее, толкова по-скоро хората ще се обединят и ще спрат да мислят за глупости.
8
3
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
ИД си преписва всички терористични нападения по света. Не са разбрали за нашия случай с 17-те мигранти , иначе бяха си преписали и този акт.
7
19
 
5
 
! Отговори
Ислям преди 3 години
Свещенния ИСЛЯМ е мирна религия...религията на христяните и кръстоносците е войствена и терористична....кой убива по света и кой краде природните богаства на страните и народите...кой кой кой ,много е ясно кой,но пропагандата е голяма и винаги ИСЛЯМА изкарват терористична...но номерцата на кръстоносците нема да минат
6
3
 
22
 
! Отговори
Кило банани преди 3 години
"Джихадистите зоват за смъртоносни атаки през Рамазана"

НЕ Е ВЪЗМОЖНО, БЪРКАТЕ НЕЩО! ДНЕС ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ В ПРЕДАВАНЕТО "КОМБИНА" РАДИНА ЧЕРВЕНКОВА, КОКО КАМЕНАРОВ И ВОДЕЩАТА ЛОРА КРУМОВА, КАЗАХА И СЕ СЪГЛАСИХА, ЧЕ ИСЛЯМА Е РЕЛИГИЯТА НА МИРА!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на отборите Уестхам и Блркбърн им е забранено да дават интервюта. Нечовешко е просто....
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката от Холивуд за комп.игра ли е
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой създаде ИДИЛ, кой ги поддържа, кой им осигурява интернет, и най важното чие производство е оръжието, с което убиват и воюват . Има ли пласиране на оръжие за милиарди и интерес за петрол - тероризмът може би ще нарасне. Защо се развалиха начините на живот и обществения ред на арабите “арабска пролет“ - за бъркотия и съответно печалба на военната промишленост. Демокрацията не вирее навсякъде - както маслини не зреят навсякъде.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ИД прескача САЩ ? Някак си не върви да родителите си.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас. Те тези бокклуци ще поемат отговорност за всеки подобен терористичен акт, даже да нямат нищо общо с него.