Лондон: Осем полицаи, трима нападатели и 50 куршума

Неволно е ранен цивилен, но без опасност за живота
Обновена: 4 юни 2017 22:05 | 4 юни 2017 22:02, Анисия Иванова
38
Лондон: Осем полицаи, трима нападатели и 50 куршума
Снимка: БТА

Осем полицаи са изстреляли снощи общо около 50 куршума по тримата нападатели в Лондон, които изглеждали като атентатори самоубийци, носещи жилетки с експлозиви, съобщи днес ръководителят на полицейското звено за борба с тероризма Марк Роули.

Тримата нападатели се врязаха микробус в тълпа пешеходци на Лондонския мост и нападнаха с ножове хора на оживения пазар Бъро. Седем души загинаха и 48 бяха откарани в болница, припомня БТА.

Още по темата

Полицаите са ранили неволно цивилен, но няма опасност за живота му, каза Роули.

"Достигнахме значителен напредък в разследването, но ни предстои още много работа. Постигнахме съществен напредък и в установяването на самоличността на тримата нападатели", допълни Роули, който е и заместник-ръководител на Скотланд ярд.

По-рано днес кметът на Лондон Садик Хан коментира нападките на Доналд Тръмп.

Хан заяви, че има "по-важна работа" от това да отговаря на "зле информирания" туит на американския президент, който го обвини, че не взема на сериозно терористичната заплаха, предаде Франс прес. Тръмп извадил произволно от контекста призива му към лондончани да не се безпокоят" от засиленото полицейско присъствие в столицата, се казва в комюнике на кметството. 

"Най-малко 7 убити и 48 ранени и кметът на Лондон казва, че "няма причина да бъдем обезпокоени!", написа Тръмп в Туитър. Той призова да се спре с политическата коректност, когато е заложена на карта сигурността на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които предизвикаха това зло, са на сигурно място. Те са спокойни за себе си и децата си.А какво са виновни тези хубави деца, загинали така безамислено?
26
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Цената на либрализма. Да вземат още джамии да им построят!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв напредък, какви 5 лв ?!? Почти установили самоличността.... И КАКВО ОТ ТОВА? Какво като им научим имената? Има ли значение за някого това ? Следващия път ще са други, пак с подобни имена... Това са усилия на вятъра...
24
0
 
0
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Гост*На какъв език пишеш?
23
1
 
7
 
! Отговори
С преди 6 години
Могат да продължават да си пеят песни "Нас не ни е страх и се обичаме"... докато главорезите точат поредното мачете. Но нали тях "не ги е страх", което преведено реално значи: "вече сме напълнили гащите и сме в паника".То това им остава ... концертчета и да стоят прегърнати докато чакат заколението...
22
0
 
7
 
! Отговори
Do 29 преди 6 години
До Гост*:,,Теи които предивикаха това, дават ли си сметка какво направиха....."Разбира се, нали за това го предизвикаха.
21
4
 
1
 
! Отговори
Гост* преди 6 години
МММ', Зашо Русиа_ Тр`мп не каза ли че Иран е наи голиамиа терорист
20
4
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
А бе малко са попрекалили - 8 срещу трима и пистолети срещу ножове. Не е частно.
19
3
 
3
 
! Отговори
Гост* преди 6 години
Теи които предивикаха това, дават ли си сметка какво направиха.............
18
5
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
До mmmАма, разбира се, че руснаците са в дъното на всичко. Как не се сетихме по-рано ?! :)Руснаците организираха арабската пролет.Руснаците убиха Садам Хюсеин и МуамарКадафи.Пак лошите руснаци тръгнаха да свалят Башар Асад и съсипаха светска Сирия.Руският, а не американският президент продаде преди няколко дни оръжие за 100 милиарда на шериатска Саудитска Арабия - главен спонсор на Ислямска държава.Ех, тези лоши руснаци !Даже и за избора и гафовете на Тръмп са в виновни. :) Параноя !
17
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"русофилско червеноглаво едро чифтокопитно"Нещо си се объркал. ***, комбойци, кравари и говедари има само в САЩ.
16
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-долу едно русофилско червеноглаво едро чифтокопитно ни честити демокрацията. Демокрацията няма нищо общо с тероризма, едро чифтокопитно.Виж - и в Русия преди месец имаше голям атентат в метрото, а там не могат да се оплачат, че са демокрация.
15
4
 
24
 
! Отговори
Симитлийска снаха преди 6 години
Нас ни охран(я)ват дюнерджийниците на всеки ъгъл.
14
36
 
7
 
! Отговори
mmm преди 6 години
Тръпна само като си помисля, че накрая все ще излезне истината и тя е че нашите братушки са в дъното на всичко това. единствено те имат полза от слаба и разединена европа, никой ама никой друг!
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя Тръмп става наивен.Много ясно,че кметът на Лондон ще ги подкрепя тия ненормалници.В корана е казано ако няма сила или смелост да трепа неверницоте то поне да помага.Има си и добрите страни цялата работа.Трима талибана са гейм овър.Можеха да направят по 10 деца да смучат цял живот социални помощи и всякалви други придобивки за многодетни семейства и всички заедно да гърмят бомби.По-добре 3 мъртви терористи отколко 30-40 живи.Те така или иначе тва им е смисълът на живота.
12
1
 
5
 
! Отговори
до warning преди 6 години
Pich,pii si hapchetata navreme
11
11
 
3
 
! Отговори
Warning преди 6 години
Не купувайте холограмни оръжия за масово поразяване.Не сваляйте засега "винетки 2017"..Има данни за нарочно разпространявана турска зараза чрез тях.
10
5
 
8
 
! Отговори
УБиват с ХЛор терор преди 6 години
У НАс терористи чрез корумпирани на власт тровят над 7 000 000 БЪлгари с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода .НИто един лидер не прави изявления..Новост са СПИН активни спец отрови прогарящи имунната охрана на човека..
9
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честита Ви "демокрация" !
8
3
 
3
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Изключително тревожно впечатление правят исказвания на лидери веднага след нагли мероприятия на военно терористичната мафия целящи продажба на все по жестоки анти човешки съоръжения..Предупреждават да с е крият лидерите от ненужни ПИАР мероприятия ..Терористите които готвят проникване на жестоки врагове ги специфицират мигновенно ..