Путин към САЩ: Не ни учете как да живеем!

Руските власти се готвят за антикорупционните протести на 12 юни
5 юни 2017 09:45, Елка Василева
109
Путин към САЩ: Не ни учете как да живеем!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владимир Путин помоли САЩ да престанат да поучават Русия по темата за корупцията, пише руското онлайн издание Republic. В интервюто си за предаването на телевизия Ен Би Си "Неделя вечер с Мегин Кели" Путин отговори и на въпрос за корупцията в Русия и за положението на журналистите, които критикуват властта.

"Защо смятате, че имате право да ни задавате подобни въпроси и то постоянно, да ни поучавате и да ни учите как да живеем?" - каза Путин, цитиран в материала по сайта на Кремъл.

Той заяви, че Русия е готова да се вслушва в думите на партньорите си, ако техните оценки "се правят доброжелателно", с оглед създаване на "контакти, единна атмосфера" и в името на общи ценности.

Русия се развива по "демократичен път", в страната текат вътрешнополитически борби, правят се опозиционни митинги - "хората имат право да изразяват гледната си точка", каза Путин. Но уточни, че ако гражданите нарушават закона, изразявайки своето гледище, органите на реда "се стараят да въведат ред".

Руските власти също се готвят за антикорупционните протести, насрочени за 12 юни в над 200 града от опозиционера Алексей Навални, пише "Независимая газета", цитиран от Би Би Си.

Телевизията показа разследване, според което Навални получава пари от бившия петролен магнат Михаил Ходорковски - критик на Кремъл, живеещ в изгнание.

В южния град Новоросийск бе пребит и арестуван за 5 денонощия активист, дошъл да подаде заявка за митинг, изброява вестникът.

Последният случай поражда въпрос какъв ефект искат да постигнат властите. Ако в този град бе разрешен митинг, нито една федерална медия не би писала за това, а участниците щяха да са най-много няколкостотин. Сега обаче за проблемите с митинга там знаят и федералният център, и всички интернет медии. Ситуацията в Новоросийск и целия Краснодарски край е само един от примерите, в които властите и техни приближени силно на практика правят реклама на Навални.

Според политолога Николай Миронов антикорупционните усилия на Навални "не са платформа на голям политик, а риалити шоу". "Щом му забранят нещо, това прави впечатление на широките маси, а вниманието на интелигенцията и средната класа се отвлича по този начин чрез Навални от по-глобалните проблеми. Може би точно това е целта", обяснява той.

Голямата аудитория все още не схваща за какво точно се бори Навални. И държавното ръководство не вижда в неговите привърженици организирана маса, способна да свали властта в Русия и да заеме мястото й, добавя експертът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
"Путин , както винаги е прав!"Много е прав, само че ако можеха да се понаучат на нещо, нямаше икономиката на Русия с цялата й територия, природни богатства и човешки потенциал да е наполовина от икономиката на щата Калифорния.
64
9
 
13
 
! Отговори
Харун ал Рашид преди 6 години
Въпросът към Путин не го задават САЩ, а някакъв журналист.Явно джуджето започва да си изпуска нервите. И има защо. В Чечня вече официално е разрешено многоженството, а започнаха да обрязват не само мъже, но и жените. Така че парада в Руската федерация го командва Рамзан Кадиров.
63
9
 
15
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
"Не става дума за зърно - Русия е на първо място в света по добив и експорт, като отвя САЩ и Канада ката бръз влак малка гара! Може да ядем руски домати..."Ти тая простотия по Первый канал ли я чу?Истината е, що се отнася до добива на пшеница, 2016 г.ЕС - 160 млн т.Китай - 140 млн т.Индия - 86 млн. т.Русия - 61 млн. т. Общо за зърно:Китай - 559 млн. т.САЩ 443 млн. т. Индия 294 млн. т. Русия - 106 млн. т. Друг път, като решиш да пишеш, първо провери и не се излагай.
62
6
 
11
 
! Отговори
до 83 преди 6 години
Боби верно САЩ взеха всичко умно а РФ от няма накъде на *** като теб
61
15
 
16
 
! Отговори
gadev преди 6 години
натопорчил го е джуджето, но бързо ще му спадне като му резнат доларите
60
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби смешника. Тръгнал да ми сравнява вече и развлекателния бизнес на САЩ и Спрялата около 1945 година Русия. Боби време е да се прегледаш при европейски доктор . Явно руските те приемат за нормален :))
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не само доминираше цялото интервю, ами със сигурност е опънал американската репортерка, която е била впечатлена, че интервюира най-могъщия мъж на планетата !
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жилищно Комунално Хозяйство нито раздава нито продава жилища, а се занимава с експлоатацията, поддръжката и ремонта, отчита и калкулира режийните.Видовете жилищна собственост в СССР са:- държавна - апартаменти в многоетажни сгради срещу символичен наем;- общинска;- ведомствена - апартаменти в многоетажни сгради, собственост на предприятия;- кооперативна - апартаменти в многоетажни сгради, частна собственост на граждани;- частна - предимно къщи.
57
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сталинските пететажки дето са като сърдели хората в тях"-----------------Съжалявам, приятелю Боби, но ти тотално се обърка и се налага да те поправя. Пететажките, в които хората са натъпкани като сардели, са строени по времето на Хрусчьов и се наричат хрусчьовки, а жилищата, построени по времето на Сталин са просторни, с високи тавани. Те са мечта и държат най-висока цена и в наши дни.
56
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно!Ония каВбои си умрет да дават акъл как да живеят другите, ама не си погледнат тяхната кочинка.
55
13
 
18
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Заащо я няма новината за намесата на рушките тайни служби в Македония? Днес.бг защо не сте споменали нито дума?
54
2
 
27
 
! Отговори
Оня преди 6 години
До Боби 70Доби а стига лъгал бре пич...как така до 90 та година никой не е имал собственост...В България дори всеки който работеше можеше да си вземе апартамент ...за това 80 процента от БГ гражданите и сега имат собствени апартаменти, да за колите се чакаше ...същото бе и в Русия...сигурно апартамента в който живееш е къпен от мама и тати ...ама сега плямпаш...ха купи го сега и се зароби с кредит за 30 г..г.л.у.п.а.к.
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата аудитория не разбирала за какво се бори Навални - елементарно: за големия кокал с голямата мръвка.
52
12
 
4
 
! Отговори
Разпутин преди 6 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсТИ ходил ли си в Русия ? Не,нали? Цъкни на Гугъл мапс, па погледай-Москва,Петербург...
51
5
 
16
 
! Отговори
u4en до азазел преди 6 години
Защо чак в америка - гледаи градовете в" победена" Германия ! Явно монгол. орда трябва да си смени чипа...но не с индииски. И за какво ли се занимаваме с тези ! Още от тошово време за рускините БГ беше Запада !
50
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
rusia e velica
49
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Заслужил гражданинМухъл, в руското правителство обсъждат увеличаването на износа на селскостопанска продукция. Не става дума за зърно - Русия е на първо място в света по добив и експорт, като отвя САЩ и Канада ката бръз влак малка гара! Може да ядем руски домати, защо не, след като ни продават полски, с вкус на полистирол! Заслужаваш препарат за вана - иригационно!
48
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да не те учат бе. Ти какво си постигнал , че да нямаш нужда от уроци ? Икономика ли създаде ? Съд ли създаде ? Развлекателен бизнес ли създаде ? Какво си направил за 5 мандата цар на двореца ? нищо.
47
8
 
16
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
Като гледа човек американските градове, жилищата на средните американци и ги сравни с руските, съвсем очевидно е, че всякакви поучения ще са все едно да се опитваш да напълниш продънена бъчва.
46
3
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Момче,учи се този който очевидно има нужда.