Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява

Германският канцлер пред Борисов: Работим добре!
143
Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява
Снимка: Правителствена пресслужба

"Пред България стоят много големи отговорности, основно за защитата на границата. Работим с България много добре по бежанския въпрос", каза Ангела Меркел на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в Берлин. Меркел благодари на страната ни за решителната работа в тази посока.

Още по темата
"За нас е важно всички да бъдат в състояние да просперират икономически. България все още е с малък доход на глава от населението. Затова пожелавам инвестициите в България да донесат плодове, така че хората там да могат да забележат, че животът им се подобрява стъпка по стъпка", допълни тя, цитирана от "24 часа".

"Благодаря ти за посещението, скъпи Бойко", каза още германският канцлер.

"Насърчаваме всички немски фирми да се ангажират в България, защото това е добра инвестиция в бъдещето, това е добре и за вътрешния европейски пазар. България от 10 години е член на ЕС и от 1 януари 2018 г. поема председателството на Съвета на ЕС и ние отговаряме на тяхната молба да подкрепяме България в изпълнението на тази функция", добави тя.

Ангела Меркел отбеляза, че ЕС е изправен пред големи предизвикателства - не само трябва да се водят преговори с Великобритания за Брекзит, но трябва да придвижи напред развитието на ЕС в една много трудна геостратегическа обстановка.

"Ние говорихме за това каква е ситуацията от гледна точка на България, тъй като тя от една страна граничи със Западните Балкани и има голям интерес от стабилност. Говорихме за т. нар. Берлински процес в Триест, на който ще говорим с представители на Западните Балкани. Важно е да дадем визия за надежда, за перспектива на тези страни, да ги подкрепим, тъй като има други геополитически актьори, които също са заинтересовани да имат добри отношения с тях. Ние искаме много ясно да се разбере, че нашето отношение към перспективата на тези страни остава непроменено", коментира Меркел. Тя добави, че подкрепя България и реформите в нея.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "моторите" на ЕС Германия и Франция ще окажат необходимото да помогнат на народите на Балканите. Борисов е разговарял с германския канцлер и за енергийните проекти.

Премиерът каза още, че му се иска да бъде дадена перспектива на обикновения човек на Балканите.

"Да има перспектива, че ще бъде в ЕС, ще бъде свободен гражданин, който да може да пътува, да се възползва от тази радост, тази привилегия и свобода, която му дава членството в ЕС", каза Борисов.

По думите му на Балканите има много стратегически играчи, които се опитват да създадат в региона много сфери на влияние. "Балканите са си Европа. Да, малко по-встрани, но всички бели досега са ставали от Балканите. Така че да положим огромни усилия и да се възползваме от председателството си по тази тема", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
19
 
! Отговори
Епохални времена преди 6 години
Меркел се мазни на нашия заради 20 милиарда от борда.Затова дават зор за еврото.Англия се разкара от ес.Швейцария не иска евро.Да не са по-глупави от нас!
49
1
 
4
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Коментар номер 59 цепи мрака. :))))))))))
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това евроробство на българите живот ли е, че да се подобрява?
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуделчето на Танте Меркел. Подскача около нея и за едно селфи е готов да продаде и майка и баща и Родина, каквато никога не е имал. Защото безродниците нямат такава.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се олабваме чупи гипса бро
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету да внимава .Баба Меркел го е харесала.Трябва да се прежали.Няколко чаши водка и накрая една бира двулитроваи Меркел ще му се привиди като Клаудия Шифър.Иначе заеми йок.
44
7
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Живея в Германия и съм голям фен на Канцлер Меркел, особено след като пусна арабите тук. Всяка вечер се събираме заедно с тях и ноща минава неусетно. Голяма веселба ви казвам!
43
2
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Искам специалист по тълкуване на жестовете и позата на тялото да ми разтълкува снимката.
42
3
 
13
 
! Отговори
Да се чете... преди 6 години
"Ангела Меркел пожела животът на българинА да се подобрява.." - а българина е тоя на снимката.
41
2
 
8
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Тия проклети комунисти са навсякъде и само ни тормазят нас нормалните хора. Изкачат изневиделица в тъмното, бъркат ни в тенджерите и ни слагат отрова, гъделичкат ни по ходилата и ни пречат да спим а сутрин ни плюят в кафето и вият ли вият маскирани като бездомни кучета и роми. Но Той ще ни спаси!
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарим за пожеланията!С тях ще си останем...
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо Бойко и баба Мерел палавници ей само липсва изнасиленият Макрон и стават идеална снимка портрет на изродена Европа
38
3
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тиквата целува кунките на канцлера така пламенно както герберастите целуват неговите....
37
4
 
7
 
! Отговори
Методи преди 6 години
Снощи докато си спях ме нападнаха комунистите и аз само като извиках името на Бойко те се разбягаха панически. Той е ВЕЛИКИЙ.
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката виждаме двама предатели тия ще свършат като Чаушеску въпроса е кой ще е първия.
35
5
 
13
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
Баба Мурсула подобри живота в целия европистан, а Банкянския еднокнижник е мълчал като амеба както винаги. 3абелязвате ли, че неговите речи в чужбина ги няма никакви.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерси дано и вашият се подобри колкото нашият
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не побеждава ***, защото още пази череената си книжка на БКП. На 18 години го приемат въпреки, ме дедко му го били убили ***. А дедко му закачал булка от Хераково, на партизанин, върнал се той от гората и му теглил един заслужен бой. Е, получил си го дедката, да не бара чужди булки. Никакви ***, никакви политики, селски диз тарикат който гризнат дръвчето. И уж бил убит а го приели в Симеоново? Лъже Тиквара пи всяко време но пази билета. Утре може да потрябва отново.
32
5
 
18
 
! Отговори
Към ”великий” преди 6 години
Я се огледай малко,бе кьорчо! От 2009 г твоят Бойко не размаза БСП,а размаза цялата държава.Размаза всичко де що можа а за теб явно вонята ти напомня на Коко Шанел,ако въобще стопляш за що иде реч.
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ще свърши като Мусолини, ама много поразии ще направи до тогава. Запомнете!