Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името

Чавушоглу се срещна с Георге Иванов в Скопие
Обновена: 18 юни 2017 19:48 | 18 юни 2017 18:28,
133
Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името
Снимка: Reuters, архив

След разрешаването на политическата криза е време да се създаде нов стимул за членството на Република Македония в НАТО. Както и преди, очакваме вашата открита и силна подкрепа. Това заяви президентът на Македония Георги Иванов, който днес прие турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

В официално заявление от канцеларията на президента се казва, че "Македония високо оценява подкрепата на Турция за употребата на конституционното наименование на страната и за интеграцията на страната в НАТО."

Чавушоглу е потвърдил подкрепата, която Турция дава за европейската и за евроатлантическата интеграция на Македония и посочи, че Турция ще бъде последователна на тази постоянна подкрепа, пише "Фокус".

"Македонският президент и министър Чавушоглу обмениха мнения и информация относно ситуацията в региона, по въпросите от външно политически интерес и за двете страни, както и за необходимостта от по-тясно сътрудничество между службите за сигурност на Македония и Турция. В тази посока президентът Иванов подчерта необходимостта от обмен на информация между полицейските служби и службите за разузнаване, предприемане на съвместни действия, както и намирането на ефективни средства и методи за превенция и борба с разпространението на насилствен екстремизъм и тероризъм ", се сочи от македонското президентство . 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен 26 преди 6 години
Посочи ми държава на балканите която да не е с ***?
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Античките ще се обединят с Турция, Албания, Босна и Косово в ислямски съюз.
19
4
 
7
 
! Отговори
До 17Маке преди 6 години
Твойта земя, освен фалшивикация на история, друго не е създала, не забравяй, че Тито ви измисли азбука. А иначе Българска Македония е създала много неща, но не и азбука, която е създадена в гр. Преслав, където и са открити най-старите ръкописи на кирилица. По всяка вероятност кирилицата е измислена от Константин Преславски и неговото обкръжение от книжовници.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония можеше автоматично да влезе в ЕС и НАТО като автономна област Македония на България.
17
9
 
11
 
! Отговори
Двамата луди преди 6 години
Рано или късно Ердоган ще ядоса Тръмп и онзи ще му разгони фамилията. Може следващия президент да се казва Гюлен.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 9 преди 6 години
Просто питам за един приятел, как продължават опитите в турция мъж ще роди ли? Просто се чудя на акъла ти, който всъщност го нямаш, да плюеш по държава която ти е дала образование.И да величаеш държава която те отрича, и не те признава за истински турчин.
15
5
 
9
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Разделяй и владей. Турците имат ползва Балканските държави да се раздробят на още по-малки територии. Така няма да имат силен съсед от който да ги е страх.
14
6
 
4
 
! Отговори
Енциклопедия Британи преди 6 години
А според няколко онлайн енциклопедии, албанците са 70-80% мюсли, 10-15% православни и 5-10% католици(според източника). Разпределение по страни:- Албанци в Албания(1.6 милиона) - 58,79% мюсълчета, 16,99% православни- Албанци в Косово(1.6 милиона) - 95.60% мюсъли, 3.69% православни- Албанци в Македония(0.51 милиона) - 98.62% мюсъли, 1.37% православниТвоята енциклопедия да не е издание отпреди няколко века?
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега за благодарност макетата ще измислят турска азбука да не се мъчат анадолците с латиницата.
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на българите е, че 5 века са се смесвали с турците и са се отклонили от славянството. Неслучайно и българските жени са грозни - ниски и трътлести падпадъци, като туркините и византийките. Срам за славянството са българите-***...
11
15
 
6
 
! Отговори
Маке преди 6 години
В мойта земя е създадена азбуката на половин свят! Всичи уважават и тачат древната земя македонска!
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция навсякъде си вре гагата само ако има изгода.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре ся. Турция подкрепя БЮРМ-аджиите, щото половината са албанци...
8
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислена държава с измислен език,история и нация създадена с решение на Коминтерна -една от последните комунистически творения заедно със Северна Корея -и като такова рано или късно подлежи на закриване !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави се с цел да ядосат гърците. Защото те дума не дават за името на тази измислена държава. Пък Турция смята за македонци, албанците, които се плодят като зайци там.
6
5
 
9
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
"Нещо повече - той мрази и самият себе си."А не...напротив те се възхваляват, че са СССР ски космонаФти и компютъра съм го измислил аз!Скоро ще получат и нобел за най-помагаща нация на Ало апаши.:-)
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме им на турците за тази бивша югорепублика -ако имат някакъв интерес там то той е към албанското малцинство ,което както е тръгнало скоро ще стане мнозинство и претенциите му ще станат закономерни като за мнозинство -щом днес искат втори официален език ,щом на всеки ъгъл се вее албанското знаме и дори там има празник на това знаме,щом председател на парламента е албанец който от трибуната говори на албански език и пее албанския химн-то какво остава за в бъдеще .
4
12
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
80% от турците мразят САЩ и НАТО. Не я разбирам тая политика на турските управници. За името Македония трябва да бъде подкрепена гърците да не се възгордяват много.
3
4
 
12
 
! Отговори
забелен преди 6 години
Как ли не е казал че турската азбука е дошла от македонските земи.Земя на азбуки и герои.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турците ако не се опитват да подклаждат огън на омраза и разделение - "Попринцип...Вие сте номер 1 в това...