Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения

Тръмп осъди "бруталния режим" на КНДР след смъртта на студента
20 юни 2017 07:52,
118
Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения
Ото Уормбиър. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Пхенян, след като вчера почина американски студент, върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, предаде Франс прес.

"Случиха се много ужасни неща. Но поне го върнахме у дома да е с родителите си", заяви Тръмп малко след като семейството на 22-годишния студент съобщи, че той е починал в болница.

Още по темата

"Това е брутален режим", добави Тръмп по адрес на КНДР.

Ото Уормбиър бе арестуван от комунистическия режим през януари 2016 г. При завръщането си в САЩ той е имал тежки мозъчни увреждания.

Уормбиър бил арестуван за опит да открадне пропаганден афиш докато бил в Северна Корея на организирано пътуване. Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Доналд Тръмп подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".

"Няма нищо по-трагично за родители от загубата на дете в разцвета на живота. Нашите мисли и молитви са със семейството на Ото, приятелите му и всички, които са го обичали", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
15
 
! Отговори
История даге преди 6 години
Така беше и в България комшията за политически вицове го върнаха без зъби и полудял от Белене, а беше радиотехник....А Ото просто е искал да си вземе афиша за сувенир.Чудесна реклама за туризЪмЪ на Северна Корея...Комунизма беше осквернен от съдистични и брутални типове добрали се до високи постове с послушание и хитрост...
87
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87Северна Корея е последната сталинистка държава. Понеже русофилите не вярват как Сталин е избил толкова много хора, нека си представят ГУЛАГ, където смъртността е била още по-голяма защото студента е бил в затвор, а не в лагерите им! Карали са ги да работят на минус 40 градуса срещу къшей мухлясал хляб и вода. Иначе северно корейците са известни с бруталните си лагери от сталинистки тип и с жестокостта си. Като добавим към това, че студента е американец картинката става ясна.
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то пък човека с перчема е един благоприличен, един добър, един човечен...а в неговата държава има хиляди 300 килограмови увредени от отрови хора и още толкова умиращи болни поради прекрасната им осугурителна система
85
7
 
9
 
! Отговори
Крис преди 6 години
До 71: Ти наистина ли мислиш, че обвинението е за кражба на плакат? Не ставай смешен!
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ума не ми го побира, как може да има хора които смятат станалото за нещо напълно естествено и нормално?Да, наистина не са го екзекутирали с гаубица или разчленили с коне.... трябва да им се признае че са били наистина снисходителни. Бе 22 годишен здрав мъж да го убиеш за година и нещо поредставяте ли си какви мъки и какъв ужас е преживял!!!!
83
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последните 30 години при санкции наложени от САЩ и тотална икомомическа изолация Северна Корея увеличи населението си от 10 на 26 милиона. За 30 години евроатлантизъм членката на ЕС и НАТО България намали населението си от 10 на 5 милиона и днес е първа в света по смъртност - българските евроатлантици мрът проценто повече дори и от най-бедстващата африканска държава.
82
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до КалъчковА ти като целуваш задниците на американците, що не се изнесеш в САШ, а? Или нямаш виза а? За българите трябва виза а? САЩ и ЕС имат договор за безвизов режим, но за членката на ЕС не го спазват. Членка на втора скорост, продукти второ качество - всичко е второ качество, страна от Третия свят, депо за черноработници и пазар за западни стоки.
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като част от старата парадигма с остарели вярвания и глупави разбирания за живота на масоните също им предстои да бъдат прочистени от планетата, ама засега са нужни с триизмерната си гледна точка да прочистят преди това другите австралопитеци, а след това ще дойде и техният ред.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червенотиквеничетата пак са налазили тука. Един дори бил там и не го арестували. То на сън не арестуват.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КатегориченВ южна ли?
78
10
 
8
 
! Отговори
Калъчков преди 6 години
Тия дето пишат против американците защо не се изнесът в Северна Корея или в Русия.Да почустват реално що е то да робуваш на антиамериканската си омраза.
77
9
 
10
 
! Отговори
Инка преди 6 години
Не мога да се изкажа по отношение на САЩ и Сев. Корея, понеже информацията, която имам за тях, не съм я лично проверил и идва от медиите, на които не вярвам. Но лично съм проверил следното работя от сутрин до вечер, а ям сирене от палма, кайма от соя и хляб от ГМО и сме съюзници на САЩ. Понякога се изкушавам да узная какво щях да ям, ако бяхме съюзници със Сев. Корея. Може и да е по-зле, но не мога да твърдя, преди да бъде проверено. Поздрави
76
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кражбата си е кражба. Наказва се според местните закони. Ако беше откраднал в някоя арабска държава, щяха да му отрежат ръцете. Ако беше в България, щеше да получи потупване по рамото и грамота.
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пхенян не са толкова глупави да го връщат в кома и пребит за да си спечелят после осъждане от целия свят. Пхенян ако искаха да го убият просто можеха да го убият, да покажат среден пръст на САЩ и да се изплюят в наглата американска моpда. Северна Корея не е България да се навежда със смъкнати *** на господарите от Вашингтон. Кой знае как е получил кома и защо е починал, по скоро САЩ нямат интерес да е жив и да разкаже за Северна Корея, щото щяха да го нападната журналистите.
74
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Втората световна война САЩ взривиха с бомби в София няколко хиляди цивилни българи - жени и деца! Някой да е осъдил режима във Вашингтон за този терористичен акт, за убийството на близо 5 хиляди мирни българи - жени и деца?
73
4
 
16
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
АЗ бях в Корея и не ме арестуваха.Защо?Защото СПАЗВАХ законите на страната.
72
2
 
16
 
! Отговори
Демокрация С.Арабия преди 6 години
О, я стига глупости! Откраднал само един плакат. Има закони в тази странна страна и след като си отиваш там си длъжен да ги спазваш. То навсякъде в ЕС ако те хванат с една цигара масе няма да ти направят нищо, но ако те хванат с една цигара масе в С.Арабия, Катар и все куп партньори на ЕС и САЩ ще те екзекутират. Но това не е проблем за нас европейците, защото ние им продавам оръжие, стоки и получаваме затова долари. Това е цинизъм от най-висок клас!!!
71
5
 
12
 
! Отговори
хм преди 6 години
Не вярван провинението му да е само свалянето на афиша. Вероятно е на работа в службите и са го третирали като шпионин , но това няма да бъде оповестено.
70
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американците избиват милиони цивилни, какво ни занимавате с един смъртен случай?!ааа да забравих, САЩ трепят в името на свободата и на демокрацията. Бомбите на САЩ - най-деморкатичните и свободни бомби на света. Избитите от САЩ цивилни - най-виновните обикновени хора на планетата. Абе я марш с тази пропаганда бе, смешници
69
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разглеждам това като кражба. Да не би ако свалиш плакат на Герб или Бсп примерно, трябва да копаеш канали 15 год ? Не е нормално това. Надявам се тази система там да не съществува още дълго.