Студент от САЩ ще лежи 15 г. в Северна Корея

Ото Уормбиър e aрестуван за кражба на плакат
Обновена: 16 мар 2016 08:29 | 16 мар 2016 08:06, Александър Попов
21
Студент от САЩ ще лежи 15 г. в Северна Корея
Снимка: Reuters

Американският студент, който призна, че е откраднал пропаганден плакат от хотел в Северна Корея, бе осъден на 15 години принудителен труд за престъпления срещу държавата, съобщи днес Синхуа, цитирана от Франс прес.

Присъдата бе произнесена от Върховния съд на Северна Корея, допълни китайската агенция в кратка информация с източник Пхенян.

Двадесет и една годишният Ото Уормбиър, студент от Университета на Вирджиния, призна в края на февруари, че е извършил "тежки престъпления" срещу държавата.

Уормбиър заяви тогава, че жена духовник му предложила кола втора ръка на стойност 10 000 долара, ако занесе плаката като трофей в църква в САЩ. Тя обещала църквата да плати на майка му 200 000 долара, ако той бъде заловен в Северна Корея и не се върне повече.

Северна Корея отдавна прилага практиката да арестува чужденци и в миналото се е случвало да използва вкарани в затвора американски граждани, за да уреди визити на високопоставени американски държавни служители, тъй като Пхенян и Вашингтон не поддържат официални дипломатически отношения.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, дано "църквата" плати на майка му обещаните200 000 долара. Ех, какви богати църкви имат там...ех какви духовници...
11
7
 
9
 
! Отговори
555 преди 8 години
Леле какви *** парчета са американците .. хахахаха .. Браво на корейците. Няма шест пет при тях! ... Американците си мислят че като са американци целият свят е в краката им..
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ким Чен Грух си плаче за шамари
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го пуснат и за награда ще дойде в България да цапа с червена боя паметниците.
8
6
 
5
 
! Отговори
ас преди 8 години
малко е
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо АЗ нямам подобен проблем, ами много просто не ходя в Северна Корея. Тоя съвсем целенасочено е отишъл да извърши престъпление и е нормално да го осъдят.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоа студент къ го нее срам да крадне от друга дръжава
5
9
 
41
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Така е, един чужденец трябва да избягва да се бъзика с други държави.Защото едно действие може да се вижда смешно в Европа и САЩ, но може да е много сериозно в Азия.Това да не е България - където англичанин може да се напие, да пребие полицаите после те да му носят куфара до летището.
4
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последното изречение е лишено от капчица логика. Северно корейците понеже имали дипломатически отношения с Америка, уреждали визити на американски служители като изпозвали вкараните в корейския затвор чужди граждани.......Може би корейците използват затворените американски граждани за да уредят американски визи за свои корейски държавни служители. Мръс.ната и дол.на комунистическа система не е от вчера известна. Познаваме я идеално.
3
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малко му е,ако беше в САЩ--полицаите да го бяха гръмнали....
2
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната евтина постановка на близнака на Путин - жужето Ким.Ще го пуснат скоро студента.Ами той какво прави в тази страна ?!
1
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея - другарчето на Русия и Китай!