Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения

Тръмп осъди "бруталния режим" на КНДР след смъртта на студента
20 юни 2017 07:52,
118
Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения
Ото Уормбиър. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Пхенян, след като вчера почина американски студент, върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, предаде Франс прес.

"Случиха се много ужасни неща. Но поне го върнахме у дома да е с родителите си", заяви Тръмп малко след като семейството на 22-годишния студент съобщи, че той е починал в болница.

Още по темата

"Това е брутален режим", добави Тръмп по адрес на КНДР.

Ото Уормбиър бе арестуван от комунистическия режим през януари 2016 г. При завръщането си в САЩ той е имал тежки мозъчни увреждания.

Уормбиър бил арестуван за опит да открадне пропаганден афиш докато бил в Северна Корея на организирано пътуване. Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Доналд Тръмп подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".

"Няма нищо по-трагично за родители от загубата на дете в разцвета на живота. Нашите мисли и молитви са със семейството на Ото, приятелите му и всички, които са го обичали", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младежът интересна туристическа дестинация си е избрал...особено като се има предвид паспорта му...
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е чуждите шпиони да бъдат съдени. Така е не само в КНДР, а във всяка страна по света.
26
1
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Неприятно. Защо не се научат поне на обноски с туристи - и без това смелчаците едва ли са много. Туристът си е турист. В Източна Европа при соца туристите бяха винаги добре дошли, независимо, че е бликало от шпиони (според архиовите)
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло...на американските "туристи" и "журналисти", цял свят им е ял попарата....интересно ако е починал от мъчения, защо са го върнали въобще...не че са цвете за мирисане севернокорейците, но и на САщ не може да се вярва безрезервно
24
8
 
24
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Това за откраднатия плакат е американската версия.Корейската е че е снимал тайно военни обекти. Присъдата е именно за това - за застрашаване на Националната сигурност.Навремето и в БГ беше забранено да се снимат военни обекти, но сега просто такива не съществуват.Освен трите американски бази в Ямболско и Сливенско.
23
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тревожно е, че в България в 21ви век, някои хора казват браво на режима в КНДР, само защото видиш ли се опълчват на щатите. Не е ли хубаво, когато в събота сутринта решите, че ви се ходи до Сърбия, Гърция, Румъния или Македония и просто да запалите колата и отивате, а на границата ви искат само личната карта...иначе браво на севернокорейцит,е че са най-големия затвор в света, че обикновения кореец живее в нищета, а оня с популярната прическа се къпе в лукс. Построили са социализъма
22
10
 
9
 
! Отговори
Пенчо Славейков преди 6 години
Да би мирно седяло - не би чудо видяло.
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, в България щеше да е уважаван бизнесмен.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО БЕЗ ЦЕНОСТИне се опитвай да замажеш гафа. От кол центъра в който си нает да коментираш трябва да те УВОЛНЯТ задето копираш и поставяш навсякъде и в различните сайтове еднакъв коментар, вместо да пишеш нови както другите ти колеги.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симпатичен младеж, но възпитан да краде, което не е хубаво.Жалко все пак, Бог да го прости - него и греховете му.Защото с кражбата все пак е нарушил една от Десетте Божи заповеди.
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещам че ще има скоро квичене на платени коментатори "ама защо САЩ сринаха севернокорейската армия за три дена". Да си знаете защо.
17
4
 
5
 
! Отговори
ДО БЕЗ ЦЕНОСТИ преди 6 години
БРАВО,АМА МНОГО ТОЧНО КАЗАНО
16
4
 
12
 
! Отговори
Chicago bulls преди 6 години
Защо изобщо е отишъл там?Трябва да не си с всичкия си за да го направиш.Това трябва да послужи за пример на всеки решил да ходи там,където хората нямат права и са третирани като животни.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е знаел къде отива и какво може да последва, въобще е нямало да се стига дотук. Да почива в мир.
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кое точно е гафа на Корея. Заловили са един крадец, осъдили са го според законите си. Вкарали са го за 15 години в панделата, но като са видяли че е болен са направили жест и са го върнали в Родината му. Спокойно са могли да не го правят. Това е жест на хуманност и съпричастност, въпреки че Ото е престъпник.
13
3
 
4
 
! Отговори
Otto преди 6 години
To usa image edni cennosti:)))) samo Dnes said iztrepali 25 civilni very syriq I tva even tova koeto since priznavatm. Sega da revenue za tozi agent li?
12
9
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
А като не е кражба какво е ?Противозаконно отнемане може би ?Грозно е когато си на гости да крадеш от домакините.
11
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В западните общества, включително и в България вече, кражбите се поощряват и стимулират. Всякакви кражби - на плакати, на асфалт, на фондове, на банки.За радост на нормалните хора все пак в страни като Китай, Япония и Северна Корея все още има закони, които поддържат устоите на обществото.
10
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова млад пък вече краде. Жалко.
9
9
 
26
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Ако си мислите, че Северна Корея е сгафила, сте в голяма грешка! Можеха да го убият и да крият смъртта му с деситилетия. Това е ясен знак към САЩ!