Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР

Ако нещо се случи, никой не може да ти помогне, посочи той
21 юли 2017 13:30, Красимир Ангелов
94
Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР
Снимка: Reuters

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Още по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се създаде Балкански съюз да се пазим от тези две държави....Нали имаше балкански зъюз? Забрави ли? Войните и това, че си бил роб помниш ама междусъюзническата война забравяш.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много точно е сравнението с ГДР, с Ердоган Турция наистина е тръгнала натам, откъдето идваме ние
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей туй дпсето много на турчил *** платил ва! Много турски коментари на овци замириса ва.
26
2
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
"Турция пък беше поробила Европа за векове и се държи агресивно със съседите си."Колега НИЕ до сега не сме "бутнали" никой, най-вече пък стара жена...най-вече за политически интереси! Защото, ако се държахме агресивно като някои ваши политици и агитките им, да бяхме почнали да бутнем всеки един българин, който мине през Капъ Куле...А точно сега тези Ви определят съдбата и ви махат трудовите ви добавки!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Турция беше слаба икономика със снощния земетръс всичко щеше да се срине (6,6 по рихтер).
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода за Бавария! Ако съм на мястото на туците ще финансирам баварските сеператисти ;))) Око за око, зъб за зъб.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно ми е да преценя кой крив кой прав. На Германия вяра нямам защото експлоатира цяла Европа за собствени дивиденти. Германия предизвика две световни войни и напълни Европа с бежанци. Егоисти са и са ми противни. Турция пък беше поробила Европа за векове и се държи агресивно със съседите си. И те са ми противни. Трябва да се създаде Балкански съюз да се пазим от тези две държави.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Шойбле преди да говори за чистките на Турция...да си изчисти щръкналите му косми от носа! :-) :-) :-)
21
4
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
ХихиСайта е вечеДжумхюриет.бг
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В политиката има едно правило...Когато те възхваляват, значи ги слушаш и правиш това, което иска НЯКОЙ СИ...а когато те плюят значи си на ПРАВ ПЪТ! Прав ти път Ердоган...Ейваллах!Много бързо забравихте големите "демократи" като си замълчаха на Сиси, който свали с зор демократично избран президент уби и арестува сумати хора! Къде бяха защитниците на демокрацията и на човешките права!!! Аре Шойбловци и Хансове малко в лево!
19
13
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
турция няма нищо общо с гдр питаите бьлгарите какво представляват турците500 години кланета нито един европеец не трябва да стьпва там защото нямазакрила за нищо като нищо ще откраднат някоя чужденка и след това гонимихаля гн щоибле
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия действително води *** политика спрямо Турция и е номално турците да са гневни. Факт е, че немците подкрепят ПКК и сеят сеператизъм в Турция. Това е стар техен похват не само срещу турците. Същото се случва в Полша в Силезия - немците промиват мозъците на местните и сеят сеператизъм защото искат да си я върнат. Германия въобще не са добричките и безкористни хора, които се опитват да ни ги представят. Да не забравяме, че само преди 70г. са извършвали най-големите престъпления.
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган възможно по скоро се опитва да води независима политика...Той самия се беше изказъл, че "Една държава е СИЛНА, когато е независима от други а, че имаме и взаимни отношения било то проекти и инвестиции това е друго...защото тук, вече и двете страни печелят...Но да тръгне някой да ни управлява от някъде си и да сме тяхни кукли ТАМ им викам СТОЙ... Преди купувахме оръжия и др военни технихи, според техните изкания и правила, сега си ги прозвеждаме, ние!"ТА МАЙ НА НЯКОИ, ТОВА НЕ ИМ ХАРЕСВА!
16
8
 
14
 
! Отговори
хак им на немците преди 6 години
Защо въоръжихте до зъби Турция ?Сега ще им ядете попарата,това не са смирените християни
15
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога някой ще повдигне въпроса, че в Германия има жестока цензура и потъпкване свободата на словото?? Кога някой ще повдигне въпроса че в Германия не можеш да се изказваш свободно защото ще те обвинят в език на омразата и ще те осъдят/уволнят и т.н.?? Ами квотите за жени и гейво на работни места? Това не е ли дива диктатура и шизофрения? Зависи от гледната точка. За мен Германия също е вид диктатура.
14
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кьде е Велика Германия милиарди светлинни години напред кьде е турция каменната ера! Айде у лево бе гащниций.
13
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е чадо. Турция вече е прекалено голяма и силна за да я командорите. Вие май още си мислите, че Турция е онази страна от 20 век с безбройните си преврати и нестабилност? Или онази Турция - болния човек на Европа през 19 век? Не пичове, това е съвременна Турция с най-силната, многобройна и боеспособна натовска армия след САЩ, разработваща пето поколение собствен изтребител. Оставете на мира Турция и нека всеки си гледа своята държава.
12
9
 
25
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Време е лицемерните германци да ядат бой и по османска линия, арабския халифат 680 г им се размина, но португалия, испания, франция и и италия си знаят урока. Разминаха им се и 500 г но на Балканите и източна европа не ни се размина. Германците са невероятни в самоунищожението и възкръсването като феникс, колко ли живота има този феникс?
11
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците са в шок и ужас. Не са очаквали, че някой ще посмее да им се опълчи. Хахаха
10
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ся Шобле...Вие, ако продължавате да си пращате пионките като оня Дениз (който имаше снимки с пкк терористи и беше заловен като излизаше от Консулството ви при положение, че не знаехте УЖ къде е) и Петер, (който с тайфата си се събра в Бюйюк Ада, които бяха на път да организират един вид второ Гези) не Ви даваме гаранция, че ще си развеят байряка тук както си искат! А за нормалните немски граждани (туристи) Добре са ни дошли! Капиш?