Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"

Заплахата е реакция към изказване за смяна на режима в страната
26 юли 2017 14:15,
100
Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на САЩ", ако Вашингтон се опита да смени режима й. Това съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейската агенция КЦТА, предаде ДПА.

Още по темата

"Ако САЩ дръзнат да проявят и най-малък признак, че се опитват да свалят върховното ни ръководство, ще нанесем безпощаден удар в сърцето на САЩ с могъщия си ядрен чук", заяви говорител на външното министерство в Пхенян.

Смята се, че тази заплаха е реакция на изказване на шефа на ЦРУ Майк Помпейо, който намекнал за смяна на режима на форум миналата седмица.

Според свидетели Помпейо казал, че най-важното нещо, което могат да предприемат САЩ, е да "направят разграничение между ядрен капацитет и човек с намерение да използва ядрено оръжие и да ги разделят".

Изказването на Помпейо "премина границата и сега стана ясно, че крайната цел на правителството на Тръмп е смяна на режима", каза говорителят на севернокорейското външно министерство, предаде БТА.

"Ако върховното достойнство на КНДР е застрашено, трябва превантивно да се унищожат страните и хората, които са замесени пряко или косвено в това, чрез мобилизиране на всякакви средства за удар, включително ядрен", добави говорителят.

От началото на миналата година Северна Корея тества две ядрени бомби и различни ракети. На 4 юли тя изпробва междуконтинентална балистична ракета.

Според анализатори, това я е доближило допълнително към способността да изстреля ракета, която може да удари САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
там тоалетна хартия няма а ориз с купони и стига само за Ким е единствения дебел
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО то и Сталин колко се дъни с убийствата на тито
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето си е симитлийска работа - поза "партер".
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ИЗБИЛА МИЛИОНИ ХОРА ПО ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТАВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ - ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ СА УБИЙЦИ.И В БЪЛГАРИЯ БОМБАРДИРАХА СОФИЯ И ИЗБИХА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НЕВИННИ ГРАЖДАНИ.
25
1
 
9
 
! Отговори
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО преди 6 години
направят 50 неуспешни опита да убият Кастро ! ....................Не съм писал 5о неуспешни опита, а 50 години.А опитите те си ги знаят.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само от благоприличие са казали "СЪРЦЕТО", но със сигурност ще е в ауспуха.В сърцето на САЩ беше онова на 11 септември 2001 г
23
1
 
12
 
! Отговори
феро преди 6 години
Да си оправим нашата *** е по разумно, от колкото да пишем глупости по форумите за другите ! Ако бяхме толкова умни , нямаше да сме в това положение!!!! Позорното е че хората бягат от гетото България и робуват на чужди интереси!!!!
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците закараха толкова железария край С.К. ама нямат здрави *** да нападнат. Щото като граъмнат онези складове с ядрено оръжие ще им опърли задниците, ще замине и ЯЬпония, и Ю-Корея и половината Китай.Затова решиха да действат по един стар начин - да убият лидера.Това е ставало много пъти, само че Фидел Кастро го убиваха 50 години, а пък той смени 10 американски президенти.
21
7
 
6
 
! Отговори
Башка луд преди 6 години
С един вълшебен чук, на лошите на пук....Лудата държава на семейство Ун!Дядо Ку Чи Г.ъз, Татко Ку Чи Син и малкото противно изчадие Ку Чи Внук!Корейците са по-зле и от нас...баси търпилото!
20
5
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Никой не иска да сваля Ким-чо ! Това значи обединение....за 0-ла време ще станат 1 в региона - ще ни залеят с електроника и коли !
19
4
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Сега Сев.Корея в нерушим съюз с братска Рассия ще смачка американските империалисти...Ако трябва и венецуелският Мъдуро ще им помага-с храна и пари...
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният шамар по краварската моpда!
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е типичен пример какво е да живееш в измислен свят... нещо като умалена версия на СССР.
16
5
 
10
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Той и скорпионът няма пушка, ама боцка смъртоносно.
15
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там майдани не минават, там не са глупави като българите и украинците. САЩ ще настъпят мотиката ако опитат да ги демократизират.
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАТи руснаците не ги мисли ,те намират на кого даси продаватнекачествените ракети ! Турция е поредната им жертва след Сирия ! Сирийците нали купиха с 400 и кво стана ,нищо ! Американците пак им изстреляха една дузина ракети !
13
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До много са смешни тея"ракетите им падат минути след изстрелването дори не прелетели 500 км. , а са станали САЩ да заплашват" !...-------------------------------------------------------------------------Те и руснаците се опитваха да пуснат една "Топол"-а от Архангелс до Владивосток /10 000 км./, но тя падаше на стотина километра във водите на северното Бяло море...
12
10
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Пффхахахахааааааа, е тва е да си надъхан ***. Охраненият Кимчо могат да го думнат с дрон когато си пожелаят щатите. Ракетите на КНДР до Япония не могат да докарат без да ги усетят и свалят, та до САЩ. Уахахааааааа...Айде сега да се изкаже и Боби - Уикипедията!
11
10
 
15
 
! Отговори
До Гошу преди 6 години
Че кой друг освен товарищ путин, да им бъде приятел на такива .... ???
10
8
 
16
 
! Отговори
много са смешни тея преди 6 години
ракетите им падат минути след изстрелването дори не прелетели 500 км. , а са станали САЩ да заплашват !