Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?

Ще изгони ли Путин всички тези дипломати? По-скоро не
31 юли 2017 09:15,
111
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?
Снимка: архив, Reuters

Русия предприе ответни действия срещу новите американски санкции, нареждайки на 755 американски дипломати да си тръгнат - решение, което ще предизвика нова криза в отношенията между двете страни, пише в. "Индипендънт".

Вестникът отбелязва, че това се е случило само дни след като и двете камари на Конгреса на САЩ почти единодушно са гласували за затягане на съществуващите санкции срещу Москва.

Още по темата
В. "Дейли телеграф" коментира, че в интервюто си, в което обяви мярката на Москва по отношение на дипломатите, руският президент Владимир Путин е казал в прав текст, че страната му е в състояние да вдигне още повече залога със САЩ, макар да е изразил надежда, че това няма да е необходимо.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Файненшъл таймс" отбелязват, че с решението на Москва напрежението в двустранните отношения нараства. "Ню Йорк таймс" също така оприличава обявената от руска страна мярка на сюжет от Студената война.

В. "Вашингтон пост" пише, че решението на руския президент е най-голямото принудително намаляване на персонал на посолство от 1917 г., както и че то представлява драстична ескалация в ответните действия на Кремъл срещу американските санкции. Вестникът посочва също, че, както изглежда, обявената от Москва мярка загатва за това, че тя е изоставила надеждите си за по-добри отношения със САЩ при управлението на Доналд Тръмп.

В. "Уолстрийт джърнъл" коментира, че след приемането от Конгреса на новия законопроект за санкциите срещу Русия, Северна Корея и Иран отношенията Москва-Вашингтон са се обтегнали още повече.

В. "Гардиън" пише, че броят на американските дипломати, които ще трябва да напуснат Русия, всъщност вероятно ще е доста по-малък от посочената от Путин бройка от 755 души. Изданието се позовава в тази си прогноза на свои изчисления, направени въз основа на данни от 2013 г. за числеността на заетите в посолството на САЩ в Русия и генералните им консулства там.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 19Ей пред твоето въображение Жул Врн репи да яде.
22
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
С тази санкция Русия уби САЩ.
21
1
 
12
 
! Отговори
А?! преди 6 години
При такова различие на бройките дипломати между двете страни (а Русия е и със по-малко население) излиза че хамериканците са полазили Русия!И кой на кого се меси в работите тогава?
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че не им харесва на американците, факта че Русия засилва влиянието си по света, но мога да им предам искрените си съболезнования. Могат да си играят на санкции до безкрай. Това предизвиква към тях само леко иронична усмивка...
19
4
 
23
 
! Отговори
ХМ 19 преди 6 години
На Америка и мина времето да е световен фактор.Много и се изтъркаха номерата ,шпионажа и политиката.Ами нали в Грузия първо ги надъхаха ,а после изоставиха да се оправят сами.В международната политика ,ако си толкова лабилен губиш доверие.А и вече номерата с платени предатели в зависими държави са ясни за всички.
18
4
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 19Само до ти ли не си разбрал, че Грузия нападна първа!??
17
1
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 16Не бе, всезнайко! Не искаме да победят многополовите, или и това ти е все едно!
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нета едни плиткоумни шушумиги и платени жрици защитават едните и другите, а всъщност и на двете държави не им пука за България! Защо бе? Много ли ви плащат, неуважаеми ***?
15
2
 
25
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Русия никога няма да е малка.Ти география учил ли си?Светът не е САЩ,Канада и западна Европа.Прекаляването с каубойските филми изкривява действителността за нещата.На САЩ им изнася нова Студена Воина ,чисто икономически,но един номер два пъти не сме 1945 година ,а 2017 близо век по късно.На Европа ще и писне да си играе против икономическия интерес.Ти да не си Поляк ? Аз икономически интерес от енбарго на Русия не виждам,а като ни кажат ще им направим ,а нека гладуваме после.
14
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще е така докато на върха са комплексирани джуджета и безинтересни клоуни!
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия няма как да им играе по свирката, защото свирката е в Русия.
12
1
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Объркал си се нещо, въри на психиатър.
11
0
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
***, докога е една дума ***... *** се гръмни някъде.
10
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин трябва да почне да слуша запада иначе нещата само ще се влошават за руснаците. Русия не е Китай и неможе да си позволи да не изграи по свирката на САЩ и ЕС.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
8
46
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До кога? Докато Путин не клекне и не разбере, че е много малък да бъде фактор в света.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Хи-хи-хи.....а за КОГО да пишат!!! За нашите "лидери"???? Тихо, те ядат суджуци сега, не ги притеснявайте, че ще се задавят!
6
1
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Бройката е точна, вече в трета новина не ви стиска да кажете, че оставащите 455 американски дипломата в Русия са точно толкова, колкото са руските в САЩ, звучи справедливо.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новини за отвличане на вниманието от бедността на българина и от богатството на мутрите
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе що не вземете да се скриете? Щом Путин го е казал, значи така ще стане!!! Това не са ви ВСИЧКИ ДРУГИ "лидери".....сутрин едно, на обед друго, а пък вечер даже могат и да се откажат и точно обратното да измъдрят!!! Той и затова е ЛИДЕР, а останалите са плюнки!