Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЛенд Лиз Ано Умни започва да действа ефективно някъде началото(март-април) на 1943 година и така до 1947(след 1945 предимно храни) Тоест имало е помощ, определено тази помощ е много ценна и определено необходима но до обръщането 1943 година Сталинград на немците в бяг Ленд Лиза е символичен....Анобиби, лендлиза започва точно две години преди дата която си споменал. Инфо има много. Ограмоти се.
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора,което получили представа за история от шоу БигБрадърс.Кауза пердута.Всичкото си вътрешно неудовлетворение от живота-мизерна заплата,порутена панелка,стара трошка-те изливат в този форум.Като за причина на собствена некадърност,бездарност посочват руснаци, марсианци,всички тези фактори, които попречиха им да вземат Нобелова Награда, да купят яхта на Карибите.Смешно и жалко,ама нали само тук те са фактор или поне изглеждат така в собствените си очи...Колко точно си се описала!!!
167
4
 
2
 
! Отговори
рускиня До Боби преди 6 години
напразно хабиш времето,да обясняваш нещо на хора,което получили представа за история от шоу БигБрадърс.Кауза пердута.Всичкото си вътрешно неудовлетворение от живота-мизерна заплата,порутена панелка,стара трошка-те изливат в този форум.Като за причина на собствена некадърност,бездарност посочват руснаци, марсианци,всички тези фактори, които попречиха им да вземат Нобелова Награда, да купят яхта на Карибите.Смешно и жалко,ама нали само тук те са фактор или поне изглеждат така в собствените си очи
166
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 167Загуби на Полша убити 66000 (1939)690000 пленени
165
12
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоУмнико има изследвания на съвременни автори които поставят под въпрос дали Катин е СССР или Немско деяниеДа Елцин призна и обнародва разни документи но какво има в тях подготовка за дадено действие подготовка на "процеси" за да се "легализират" разстрелите, но няма отчети за свършена работа нали?Защо не Оборят Елцин след като има нови теории и доказателства.ЗАЩОТО ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ ПО СВЕТА - Примери:Кулите 9/11Хим Оръжие на СадамПодводницата КурскТонкийския инцидент
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за освобождението на Полша от хитлеристите са загинали над 600000 съветски войни!----------а колко са загинали 1939 докато са ги окупирали начело с Рибентроп
163
5
 
3
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-162:А защо не поискаш да се премахнат джамиите в България,те какъв символ са за тебе,символ на победа та ли са ти?
162
13
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименЛенд Лиз Ано Умни започва да действа ефективно някъде началото(март-април) на 1943 година и така до 1947(след 1945 предимно храни) Тоест имало е помощ, определено тази помощ е много ценна и определено необходима но до обръщането 1943 година Сталинград на немците в бяг Ленд Лиза е символичен.ПП по това време зимата на 42 и началото на 1943 СССР премества заводите си в Сибир Зад Урал. Имайте предвид че влаковете не са се движели с високи скорости тогава под 50 км/ч средна скорост
161
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се е обградила само с врагове. Защо ли е това? Никой не ги обича. Странно!
160
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
В Полша вече си имат един символ на Сталинския комунизъм, който стои редом до Хитлеровия фашизъм .... и това е Катинската гора, която винаги ще напомня на поляците за обичта на "братския *** народ" ..... В Полша няма да търпят още дълго паметниците на съвеЦките окупатори, а с "мерките" и "аршините" си, товарищ путин да иде при шивача си, за да му скроят нещо според собствения му зад.ник !
159
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние трябва да премахнем съветските паметници. Защо да съществуват? Защото ни поробиха ли?
158
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е била Американската помощ за СССР, помощта наречена Ленд-Лийз - храна, горива, танкове, ракети, патрони, оръдия, камиони, мотоциклети ...Безчестния СССР не говорешв за това, криеше го, но сега всеки може да види, че Сталин изобщо не е бил победител, а храненик на Америка, която спасява Европа и Азия.
157
15
 
6
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Все пак Червената армия спаси Полша от капитализма. А защо никой не говори за жертвите на капитализма, които са стотици милиони и продължават да нарастват експоненциално!
156
13
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Хороший человекГермания Губи над 5 милиона военни ВСВ 80% от тях на Руския фронт(така са го наричали немците)СССР губи 9 милиона военни с загиналите военнопленници между 11 и 12 милиона.РЕАЛНО ЗАЩО СТАВА ТАКАГермания 1939 притежава ТАКТИКА(радиофицирани войски, съгласуване действие Пехота, Авиация и Артилерия, Спец бойни машини, Масово се ползват бронетранспортьори) и Стратегия БлицкригСССР се сдобива със СТРАТЕГИЯ Сталинград 1943а ТАКТИКАТА се появява чак 1944 Операция Багратион
155
5
 
14
 
! Отговори
Хороший человек преди 6 години
До Анонимен 157Руснаците са мрели като мухи, щото им е била калпава армията и оръжието.Ниска ефективност. Това е.
154
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсАло, хахо! Та ти въобще не можеш да мислиш! Говориш срещу себе си! Та, значи, руснаците да минат с булдозерите през мемориалите? Мухъл, за освобождението на Полша от хитлеристите са загинали над 600000 съветски войни!Отдавна те наблюдавам и твърдя, че си един от най-т^пите русофоби, които се упражняват във форума.
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша трябва да върне германските земи, дадени и от комунизма. Да се заселят отново с германци.
152
8
 
0
 
! Отговори
рускиня До Боби преди 6 години
Най-накрая разумен коментар. Благодаря
151
3
 
8
 
! Отговори
ВЕСЕЛОТО ИДВА СКОРО преди 6 години
Много глупости се пишат тук, несвързани с истината, а с омразата към Русия. Но скоро ще е весело. Полша все по-често поставя въпроса за връщането на полските земи, заграбени от Сталин през 1939 г. и станали западна граница на СССР в 1945 г. И макар, че тази граница е определена от лорд Кързон в 1919-20 г., поляците сега си искат Лвувска, Волинска области, Буковина и Галичина. При това населението на Лвовска губелния иска референдум за самоопределение и отделяне от Киев. Хохолите са бесни
150
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснаци загинали, за да освободят полша от нацизма? я пак? че то по това време няма полша, а две територии - едната част от нацистка германия, друга част от комунистически съветски съюз. все едно немец да каже същото на поляк - знаеш ли колко немци са загинали, да освободят полша от комунизма. смешно е.