Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...

Ще публикуват уникални кадри от тридневния му отпуск в Сибир
77
Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна почива в южносибирската република Тува в дните от 1 до 3 август, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му президентът е бродил из "трудно достъпна тайга, ловил е риба в планински езера, занимавал се е с подводен риболов, пекъл се е на слънце, спускал се е по планински реки на моторници и салове и е правел планински преходи пеша и с АТВ".

Песков допълни, че в пътешествието си Путин е бил придружаван от министъра на отбраната Сергей Шойгу, президента на Тува Шолбан Кара-оол и президента на Хакасия Виктор Зимин.

Кремълският прессекретар описа климата в района като суров, остро континентален, като на слънце е много топло, но вечерта температурите рязко спадат до 5 градуса. По думите на Песков водата в езерата била с температура до 17 градуса, но това не е спряло президента.

Путин, облечен с леководолазен костюм и с маска и шнорхел, два часа преследвал щука под водата, преди да я простреля с харпун. През това време инсталираната на маската му камера "GoPro" е заснела "уникални кадри", които ще бъдат публикувани, обеща Песков.

ТАСС припомни, че Путин нееднократно е ловил риба в този район. През юли 2013 г. той е бил на почивка в Тува и Хакасия на езерото Токпак Хол. Тогава Песков съобщи, че президентът бил хванал щука с тегло над 21 килограма, след като я изтеглял от водата в продължение на три минути.

Владимир Путин е бил за риба и с други високопоставени лица - през 2007 г. с княза на Монако Албер в Тува, през 2001 г. с френския президент Жак Ширак в Санкт Петербург, а през 2007 г. с президента на САЩ Джордж У. Буш и с Джордж Буш - баща в семейното им имение в щата Мейн, припомня ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
11
 
! Отговори
zsdv преди 6 години
Топла новина -" Откриха човешко ДНК в два вида руски салам"!! *** людоеда прави руски Бояришници на колбаси!!! Руска ***...
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо ти ли си го ***?Аз като бях студент в Москва по съветско време, имахме едно дръпнато русначе - Вова "глубокая ***",почти всеки българин студен го е прекарал поне по веднъж.
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знете ли какво е "Путин"?Едно нищо. Едно нищжество. Едно фашистко нищжество.Едно момиченце, което се гримира с червилото на майка си пред огледалото, и се мисли за жена.Това му е номерът, никой да не разбере колко е жалък и дребен.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До м****** като съм го ***, какво да правя?
41
12
 
8
 
! Отговори
м@ма преди 6 години
Ви да е е***на гумнярска,дето плюете и се мъчите да се подигравате с най-стойностния политик и земен човек,който е имала Русия от дълго време насам!за Вас само хамерикански уий на два ката ,добре намазан,до дъно,докато не почнете да врешате зелено!
40
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aма путин как пъшка като му цепя жопата, ако знаеш...
39
12
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Всеки си има някакво хоби-Б.Клинтън бе луд по стажантките(дори в работно време),Обама-по голфа(също и в работно време),нормално е и Путин да разпуска от време на време.По-интересното е,че го прави винаги когато предстоят трудни решения-оттегля се на спокойствие и си прочиства главата.После му идват такива решения,че на неговите противници им побеляват косите.
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докат eбax Moдepaтopa в разпрания кошник, все се въртеше и питаше: Плевнята по-добре ли го поема?
37
11
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Кат гледам - тия на последната страница сичките са онодени здраво от Путин - те и без тва са си гнусни прозападни гейове ...
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамцата с Ердо - султана ли ходиха.Влюбени гълъбчета.
35
5
 
13
 
! Отговори
Цирк "Путинка&q преди 6 години
Пълен позьор е тоя.Това че ходи гол до кръста за риба и с Фотошоп му махат сланините и му рисуват мускули,не значи нищо.А джудото - другите сами падат, пълно театро.
34
7
 
13
 
! Отговори
Фак путин - дъ фегът преди 6 години
Фашистчето се качва по бикини на Еверести от там се гмурка до дъното на Мариянската падина.
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яхнал личното си колибри, путин лети до съседната галактика.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жоро ПаветоEii Joro PavetoMnogo me razveseli Bravo na tvoia komenta
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
............."занимавал се е с подводен риболов"....................Ъ??? Ко??? Хахаха!!Къде бре, Джуджи??? В сибирските блата коралови рифове няма бре!! *** и смешната пропаганда руска:))
30
7
 
19
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 6 години
Освен това е брал и гъбки ..... Като тази тук .... !!!
29
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото помня американския президент на почивка бъркаше под полите на жените - друго не се сещам....
28
12
 
11
 
! Отговори
Lannister преди 6 години
Че кой ви каза че Путин иска да се сравнява с Рейгън или изобщо с който и да било лидер, бил той от Запад или Изток. Ходи на почивка (къде почивка, къде други дела) и точка.Тва даже не знам защо се представя като новина? Сигурно да си запълват сайта.
27
12
 
22
 
! Отговори
Джон Спрингфийлд преди 6 години
Типична мужишка комплексарщина, при това - приложена от джудже... Каквото и да прави кремлинският лилипут, не на кон, на динозавър да се качи, на сянката на Рейгън даже няма да заприлича - оня беше мъж! Ватнишко нещастие!
26
6
 
21
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 6 години
Вовата с пушка ли е преследвал щуката .....ха,ха,хаааааа или с АК-47/щурмгевеер/??!