Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху КНДР"
5 сеп 2017 17:30, Елка Василева
120
Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ
Хан Те Сон. Снимка: архив, Reuters

Броени дни след най-мощния си досега ядрен опит един от топ дипломатите на Северна Корея каза днес, че страната му е готова да изпрати "още подаръчни пакети" на САЩ, предаде Ройтерс.

"Горд съм да кажа, че само преди два дни КНДР успешно извърши опит с водородна бомба, предназначена за междуконтинентална балистична ракета, съгласно плана си за създаване на стратегически ядрени сили", каза посланикът на Пхенян към мисията на ООН в Женева Хан Те Сон пред Конференцията на ООН по разоръжаването.

Неотдавнашните самозащитни мерки на моята страна са "подаръчен пакет", предназначен не за друг, а за САЩ, каза той.

Още по темата

"САЩ ще продължат да получават още такива подаръци, докато не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват натиск върху КНДР", посочи Хан без повече пояснения.

Военните мерки, предприети от Северна Корея, са "израз на политиката й на сдържане и на правото й на самозащита" с цел да се даде отпор на "постоянното нарастваща от десетилетие ядрена заплаха от страна на САЩ и на враждебната политика, насочена към изолиране на моята страна", подчерта севернокорейският дипломат.

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху моята страна. КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да заложи своя сдържащ ядрен потенциал на масата за преговори", заключи той.

На свой ред американският представител на конференцията Робърт Уд предупреди, че ракетно-ядрената програма на севернокорейския режим е заплаха за всички нас". "Време е да заявим, че опитите, заплахите и дестабилизиращите действия (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-вероятно е Украйна да възобнови ядрената си програма и да рита кремълските жужета, отколкото тия охранени смешници в Пхенян да преживеят коледа
49
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарето пак почнаха с техните мечти за изпепеляване на САЩ, тия ги слушам още от вренето на СССР, та то вече СССР го няма, ама те още си мечтаят
48
17
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Водородеца си няма господар: американците разработват система,която взривява водородните бомби на съперника още в силозите,така че се оглеждайте дали няма да видите бричената главица на червеното ви шо-парче да хвърчи някъде из облаците,а онази на неговия съпартиен приятел да й прави компания по пътя!
47
4
 
15
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 6 години
Навремето дядото на Кимчо заедно с китайците и руснаците хубаво нашляпаха демократите, така че няма да им е за сефте!
46
2
 
16
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 6 години
В западен Сибир няма какво да изригва, доста си скаран с географията, а на Йелоустоун в последните години съвсем малко му трябва да се изпразни!!
45
2
 
17
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Местните демократчета явно още не си дават реална сметка, че тяхната армия от пепита, травестити и *** не става за битки, а акъла им е кокоши и не помнят нито 1950-та, нито Виетнам!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААстига си тролил бе, психично болен. вземи поживей малко. нямаш ли приятелка, жена, мъж, каквото и да е, поне някакъв личен живот.
43
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йелоустоун обаче не е сам- основен сругар му е Западен Сибир,който ако изригне така,както някога е изригвал,ще потрупа цяла Русия и Китай,а неговата пепел може дори до Германия да стигне!
42
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина понякога се забавлявам като чета мечтите на червените каскети, как Кимчо щял да нашляпа американците, а Китай щял после да пази Кимчо :))) Вие вярвате ли си въобще
41
3
 
17
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 6 години
Гърлото на вулкана Йелоустоун и разломите Ню Мадрид и Сан Андреас чакат в екстаз да поемат по няколко големи и ядрени руски, китайски или севернокорейски инструмента! След това - честито на обладаните! Ха-ха-ха!
40
4
 
26
 
! Отговори
Равносметката: преди 6 години
САЩ загуби битката за Сирия, съответно и парите хвърлени за създаване на ИДИЛ .САЩ организира и финансира преврат в Украйна, обезсмислен от загубата на Крим.САЩ губи позиции в изтока - Ю.Корея и Япония все по-малко им вярват!САЩ губи доверие и от страна на Европа - германците искат САЩ да затварят базите си там!Извод: САЩ са бита карта и малкото им останали потдръжници, са по-фанатизирани и от ислямските фанатици
39
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще подарите на САЩ този път- главата на вашия мръднал вожд или молба за милост?
38
2
 
18
 
! Отговори
Другаря Ицках преди 6 години
*** за ФАЩ!!! Хахаха. *** световен жандарм
37
1
 
15
 
! Отговори
Кимчи преди 6 години
Подаръци ше има за всички от сърце. За Новата година да тропнем ний хорцееее хехехехе
36
10
 
3
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Ще имат ефект и още как стига Китай да спре да ви поддържа друга песен ще запееш промит мозък такъв.....
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма и диктатурата САЩ са създадени от едни и същи хора, само да те светна. Какъв е бил Сталин? Грузински евреин. Народите си искат истинска демокрация и собствена политика, а не еврейско-комунярска диктатура.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези станаха като телефонните измамници,който им се върже!фишеци като на си ганска сватба!
33
20
 
3
 
! Отговори
Давам на Прасчо преди 6 години
Около два часа живот ако ядоса ТръмпичаПоследното което ще види е американски солдат да си прави селфи с него , докато друг му пикае в устата
32
17
 
4
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Античовешка политика ?Кой от НАТО заплашва друга страна с ядрено оръжие ? Утре някой от арабските страни могат да решат си направят ядрени ракети и да нападнат с тях християнски държави,трябва да им се мълчи ли?
31
15
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Русофилите сте определено прости, да